Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Стерилизација на прибор за бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од NoellePage, 29 септември 2012.

1. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    Земи на чико , презадоволни сме . Се собира голем е и практичен ептен . Од енци менци , а може и во лотус да го има .

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    4.914
    Допаѓања:
    31.553
    Зошто баш тој нешто посебно прави што не го прават други стерилизатори?

На ada21 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    A kako da se steriliziraat bez sterilizator

4. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @didisi во тенџере во вода , да извријат неколку секунди.

На didisi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    A posle kako se cuvaat gledam nekoj vo frizider spomnuvaat

6. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.045
    Во посебен ли фрижидер за шишиња чување? Една салама да има отворено и ке останат стерилизирани.

На irena.1 и stevemila им се допаѓа ова.
  7. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @didisi ако вриеш , тогаш само пред употреба , вриеш и правиш млеко . А ако е во стерилизатор , внатре си стојат .

На Igle му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.725
    Допаѓања:
    18.437
    Веројатно тие што го практикуваат тоа мислат на обичен фрижидер, не посебен. И верувај ако пазат до степен стерилизирано да чуваат во фрижидер пазат и да нема на таа полица друго ништо : )
    Ама и да има салама еве, ако си е во рок саламата нема што бактррии да има.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас ставам во фрижидер. Не знам што е смешно. Храна и останато се чува во фрижидер од проста причина што помалку се расипуваат работите и развиваат бактерии. Не ми е јасно зошто воопшто фрижидер сте купиле за да чувате работи. Сосема доволно е да се чува се на собна температура.

10. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.725
    Допаѓања:
    18.437
    Твој избор. Не е смешно ниту некој се смее. Мене ми е само претеризам тоа, ама па други работи што јас ги правам за другите се претеризам, затоа не е важно на другите како им изгледа. Тука споделуваме искуства и ете мислења, никој не мора да ги прифати туѓите постапки и мислења .

На stevemila, kukla21, manako1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.053
    Допаѓања:
    6.546
    Затоа што ми го позајмија и се расипа. Мајсторот кажа толку му бил векот, не може да го поправи :|

12. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.045
    Убаво пишав,ако е посебно чисто фрижидерче само за таа намена тогаш и шишињата ке останат чисти. А заедно шишиња стерилизирани и храна не. Ке примат мирис и бактерии сигурно.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.239
    Допаѓања:
    76.251
    Добро а од бактериите дома како ги пазите? Ако не им навлезат преку шише, ке им навлезат на друг начин. Еве синчево си игра, чепка се дома и оди после ја чепка, гали и бацува, сигурно нема на секое раце да му мијам, уште таа обврска ми фали. Боже господе на шише оставено надвор од фрижидер, надвор од стерилизатор ке се налепеле бактерии, а вака дирекно на децата/бебињата не им се лепат нели (facepalm) Еве ја 24/7 рачињата и се во уста, а нонстоп ја чепка батко и...

На bertold, BoaVista, Ambra20 и 16 други им се допаѓа ова.
  14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    А како ќе примат ако се затворени?
    @mariz јас не дозволувам фаќање по раце баш затоа што и се во уста нон стоп. Кој сака нека се лути, јасно кажувам. И внуците се научија, галкање по ножињата :) ако ја фати некој, одма и ги мијам рацете под чешма.
    Убаво вика @Igle, некои работи изгледаат претерани за еден, на друг за друго. Не знам што одма скокате.

На Среќичка и Rebecca_R им се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.239
    Допаѓања:
    76.251
    Аха оди забрани му на 2ипол години дете да не ја чепка :D Ама зборот ми е ако туку така летаат бактериите и се лепат за шишињата, ке летнат и ке се залепат за децата. Стерилизирајте си, но ова со шишиња во фрижидер и никако вадење од стерилизатор ми е претерано. Имаат капачиња шишињата, незнам како ке се налепат бактерии, ако е затворено...

На BoaVista, augustd, Lolipop23 и 11 други им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.532
    Допаѓања:
    201.630
    Прво ти е ;) за следните нема вака да правиш.

Инаку, и според мене, претерано е на секое миење на рацете и лицето, како и нонстоп стерилизација на шишиња и цуцли. Мора да се челичат, оти и најслабата бактерија ќе направи проблем.

На BoaVista, Lolipop23, SophiaBella и 8 други им се допаѓа ова.
  17. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.537
    Iskreno mene mi e smesno sakate lutete se sakate ne.Da cuvas sisinja vo frizider:!:da ne fatile bakterii.So imunitet ke ima toa dete?!So fati odma mij brisi race steriliziraj.Emi ete je pocne da laze,i so praite pod ,igracki ke sterilizirate.Pred nekoe vreme neznam dali bese tuka procitav so alkohol 100%procenten brisele igracki.Abe ajde ko od staklo da se.Neka se celicat decata neka se ucat.Ke pocnat da izleguvaat nadvor togas so pravime,ke trcame po niv race da sterilizirame.Ko edna ovde so poznavan,mnogu "cista"po gosti mie trese pere.Abe ako gi ostavis nadvor cevlite znaj ke gi polie so voda obavezno.Cistotnica prava.Mijam igracki sekako,alkoholi trakatancii ma jok.Race rekov da ne i bacuvaat poso i se stalno vo muceto.Malku moze off sum ama ete morav.Relax br zeni relax deca se a ne staklo.Moderni majki u podem:smirk:

На augustd, orhideea, manako1 и 6 други им се допаѓа ова.
  18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    А децата се челичат ако се во куп бактерии?! Во болницине уште од раѓање што не ги опнат во нестандарни услови. Нек се челичат де. Не ги чуваме во стаклено ѕвоно, ама болни гости не примаме дома, во градинка не одат оти има болни деца, кај педијатар сакаме посебни термини (простории) за болни/здрави деца, а ваму имаме проблем со стерилизација бидејќи треба имунитет да градат. Двојни стандарди.
    @Annath јас ако не е стерилизирано не давам на бебе. Имам доволно шишиња да не стерилизирам везден.
    @mariz имам мали внучиња. Научија да не ја фаќаат по раце. Со убаво им напоменав повеќе пати и си знаат веќе.

На emkaemka, mariz и alisijad им се допаѓа ова.
  19. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    Еве мене денес педијатарот ми кажа се додека пие ад, да ги стерилиѕирам шишињата за ад. Ми даде и објаснување ама од врискањето на синко не дочув убаво, спомна дека ад не е како мајчиното и лесно можеле бактерии да се развијат така нешто..

На Rebecca_R и kukla21 им се допаѓа ова.
  20. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    И јас мислам дека со мало дете неможиш да се разбериш, особено ако ти е твое дете со мала разлика меѓу нив, нема шанса да се разбери од збор дека не треба вака или така. Ако е поголемо детето ок можи ќе разбери, ама некогаш и од љубомора, намерно нема да послуша...
    Друго, мислам дека е подобро да не се стерилизира се на секое, треба да се навикнува организмот на домашни бактерии. Кога ќе почни да лази, да оди, да гиба секаде, една секунда невнимание доволна е да пикни в уста нешто...да не зборам кога ќе трча надвор сигурно и кал ќе пикни в уста...и така...многу стерилизација според мене не треба,

На manako1, kukla21, emkaemka и 3 други им се допаѓа ова.