Немаш брза стерилизација. Шишето мора да врие минимум 10 минути за да биде стерилизирано. Имаш стерилизатори кои работат неколку минути помалку (пример или стерилизатори за во микро печка кои се за помалку шишиња. И при користење на таблети за стерилизација мора работите да стојат потопени барем 10 минути.
Од прв ден кога дојде дома водичка во Томи и Типи шише давав до некој 7+ ( после со клунче пиеше ) само со топла вода/врела и сјај го миев. 14+ е и ден денес и прибор, чаши и шишето со цевка само со топла вода и сјај ги мијам.
Мамички другарка ми ми даде томи типи шишиња пластични. Гледам дека на некои дури и мувла фатило, веројатно мокри ги оставила. Ја почнав да ги вријам чисто да видам дали ќе се деси нешо но ипак ми е малце шубе (уште не сум породена, здравје за еден месец треба). Што мислите за пластични шишиња? Дали да ги вријам воопшто или да си купам нови? Цуцлите секако дека ќе ги фрлам, за нив не ни прашувам
Сакам првпат да му дадам водичка од чашка. Вчера пробавме со лажичка . Туку да ве прашам, чашката е со клунче, од Чико. Пишува пред прва употреба да врие 5 минути а да не се употребуваат средства за стерилизација. Ова значи дека може да се стерилизира во стерилизатор или не?!?
А јас си реков емка ми пишала дека може . Како средство за стерилизација си замислив течно средство, не апарат
Кукле магичната ли ја имаш на Нук? Од кога почна со неа дунде? Гледам има од 6+ и 8+. Ама мене ми се брза да му купам.
Викаат дека ако се стерилизираат ќе се упропастат за брзо, бојата промени, шарата падне. Да се врие вика првиот пат, потоа не, така да и од еднаш ништо нема да е да ги стави во стерилизатор, ама не секој ден
Да де, како ќе се шета по Молови @Minnie-e стерилизирај по 3пати дневно Туку на колку време ќе ги мењаш?? Јас цуцли менувам на месец дена, два нека се максимум, па и за шишињава мислев исто, што знам
Моево стерилизирано е, не го мењам шала на страна, цуцла на 1 месец, пластика на 2. Јес да ова помалку се користи, па може на 3 да го мењам.
Ако се пластични месец два оти претпоставувам побелуваат. Немам уште искуство со нив. Уште на стаклени е , со нив нема мака. Ама кај и да е ќе почна да држи да фрла, ќе морам да ги менувам.
Мене уште ми се читави првите пластични шишенца. Ни боја, ни апликација е сменета. Ама не ги користам. Шубе ми е.
Плаво е моево од Томи Типи, не е побелено воопшто, ама па и не е стерилизирано Значи време е за новичко 1месец е користено
Јас купив Томи Типи кога правеше малиша проблем за пиење и ич не ми е по ќејф пластиката. Дури и горниот дел кај цуцката е без веза. И кај нук делот околу цуцла е пластика ама сосем друга, цврста е. Какви да земам пластични? Мам арни се? Или најарно со Нук да си продолжам? Едит: Уште ова. Не знаеше да цука од Томи оти цуцлата е сосем различна од Нук. Ептен беше смешен, ја лигави само во уста. Шмука ама ништо не шмука.