Имам и мам и авент. Нук сега само чашка и клунче. Мам не мрднаа шишенцата пластични, а бебе ги преферираше во однос на авент. Не знам колку пати се стерилизирани. Едит. Ако сакаш да смениш, земи за проба или најарно терај си со тоа што сака бебе. За брзо ќе сте на чашка и нема да ти требаат.
Дозволете децата да се сретнат со бактериите од домот. До кога ќе стерилизирате? Матура? Доволно е сјај и врела вода.
Мојава а виде макар една трошка на подот одма и се пуште и со прстенцата ја фане и во уста право. Преска едно влакно најдела, со двете раце го оптегнала и со устата го лапа. Мене ми се згади
Тие што користат стерилизатор, тоа влажното што останува го бришете? Јас истресувам колку можам, ги склопувам шишенцата, ги ставам во кесички за храна и во пластичен сад во фрижидер ми седат. Правилно ми е овој начин?
Пак истите муабети. Темава е за стерилизација. Што вас ви м Не бриши. Така џабе стерилизацијата. Арно си правиш.
Не стерилизирам веќе оддамна, цуцлите ги вријам,приборот за јадење со бебешки сјај и топла вода, стерилизирав првиот месец кога пиеше ад и потоа само цуцлите. Сега веќе ништо
Го има ли некој стерилизаторов за шишиња, и дали го препорачувате? ако не, тогаш кој според вас е најдобар? https://www.encimenci.com.mk/sterilizator-za-shishi-a-2-vo-1-chicco-739200000
Го користам и јас. Супер е, го препорачувам. Ми собира се на две нивоа. На почеток коа само цуцли стерлизирав го користев со едно ниво
Да, да. Пластични, стаклени.....силиконски лажичиња, цуцли. Се’ што користи бебе. Ќе си купиш дестилирана вода, а повремено се чисти со оцет. Многу е лесен за одржување и за користење.
Да го користам и за пластични. Впрочем и цуцлите нели имаат платичен дел. И инхалаторот, и силиконските лажички....се стерлизирам во него. Јас дестилирана никогаш не стасав да земам. Можда почестп го чистам ама има само еден, едно кругче што го поминувам со оцет. Другото под чешма. 2мин работа
Дали ги ставате лажичките од бејби лове во стерилизатор? Некаки многу ефтино ги купив па ми е страв да не не се за стерилизација, а само од нив сака јади. Дома имам колекција на бебешки лажички, ама овие најпогодени испаднаа.