Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сте биле ли ограбени?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од maja8, 2 ноември 2010.

1. Maria.Vampire

Maria.Vampire Нов член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    437
    Во училиште некој ми беше украл болеро.А богами незнам дали да сум благодарна што ме ослободи од непотребно парче облека или пак да се лутам што ме ограбиле. :lol:

2. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Девојки, сите гледам пишувате за ситни кражби и мило ми е. Јас пред нова година бев страшно оштетена, ми провалија во станот ѝ однесоа два лаптопи, таблет, злато, пари, мобилен, скапи патики на брат ми за планинарење, усб-иња и слични работи, една скапа јакна исто спортска марка, фотоапарат еден обичен и еден скап професионален.... може имаше и уште некои поситни работи ама моментално не ми текнува. А башка стресот што го претрпев..... Осигурителната фрли 500 евра ама ништо не е тоа за ова, тоа е, само да сме здрави и живи, боље ишта него ништа. :)

А други кражби, на мајка ми мало циганче на Камени ѝ украде мобилен и тоа додека и барало 10 денари. :tmi: И во основно една другарка ми беше дома да правиме хамер, однесе 100-200 денари од новчаникот на мама. Многу се краде луѓе, страшна работа е веќе.

3. Dea8

Dea8 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2014
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    78
    Уффф аман од кражби. Нас неколку пати не имаат ограбувано ;(
    Пред многу години ни имаат провалено во стан, тој ден беше празник и моите родители парите не можеа да ги стават во банка, не работеше, а тој ден баш имаа голем пазар од фирмата... да не откривам детали... ама многу пари отидоа „узалуд“. Тоа некој што знаел дека баш тој ден има пари кај нас... не може да биде случајно баш тој ден да на ограбат, нели? :?:
    Еднаш ни провалија во гаража - што ни е магацин, таму ја чуваме робата за фирмата, ама не направија голема штета... Татко ми ги слушна дека нешто тропа и веднаш изреагира, тие го нападнаа и избегаа- цигани беа. И тоа сабајле во 9 часот!
    Еднаш дуканот ни го провалија пола роба беше изнесена-по вредните работи.
    И уште еднаш во магацинот, ама овој пат повеке работи однесоа, во вредност некаде околу 600-700 евра. Тоа не начекале еден ден кога сите фамилијарно излеговме од дома бевме на пат.... Во сред бел ден се случило! и кога се вративме... има што да видиме :doh: И никој ништо не видел бре, они изнесувале у сред бел ден, комшиите ништо не виделе, ништо неазнаат... хмммм :fubar: Па мош и они да се?
    А пред некој ден цигани ни украдоа кола паркирана од улица... Денес на татко ми му кажал човекот што му ја однеле на парчиња исечена за старо железо. Колата беше стара... ама можеше да се продаде за 500евра. Исто имаше и нов плински уред ставено. Тој беше да ги пријави во полиција, од таму му кажале нема што да направиме, немало докази кои се, и плус немале ништо на нивно име, не се вработени немаат како да и ги сопрат парите... може да лежат затвор ама парите нема да си ги вратиме, а ке дадеме плус по судови и адвокати... не знам дали се исплаќа.
    И онака е имало некои ситни кражби, од вработени, од комшии итн....
    Инаку сите случаеви ги имаме пријавувано во полиција- и ништо. Не можеле да ги фатат кои се, немало доволно докази.
    Е АМАН ВЕКЕ! :swear: Ама сега имаме камери секаде поставено па се надевам дека ке помогнат :wasntme:

4. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.963
    Не никогаш но за секој случај домот ни е осигуран.

5. Andemona

Andemona Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.496
    Лелее да...и многу е језиво чувството.Долго време после тоа не го цувствував како свое незз некако безвезе е помислата дека некој бил внатре уффф недај боже пак да се повтори

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.745
    Допаѓања:
    3.578
    Не,фала му на господ не се има случено голема кражба,скраја.
    А иначе на училиште ми имаат украдено дуксер и зимска капа ;( незнаете со каков мерак ги имав купено.Башка тоа дуксерот ми беше од странство а капата последна ја купив од џепарлакот шо штедев.Имам плачено за нив..ама салам плачено :(

7. marijaz

marijaz Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    190
    Не, никогаш!
    Ама да не се урочам.. :P

8. MonikaIlieva

MonikaIlieva Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2014
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    4
    da mnogu pati

9. sugarlips

sugarlips Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    761
    НЕ!!!Уште тоа ми фали...Всушност,и што имам па за да ме ограбат? :D

10. Amely

Amely Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2014
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    129
  11. DarkAngelOfLove

DarkAngelOfLove Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    9
    ОХООООООО 20 пати... :sweat:

12. DarkAngelOfLove

DarkAngelOfLove Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    9
    многу се краде... многу е лошо

13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.779
    Допаѓања:
    324.977
    Да.се вракјав зимно време од раб,втора смена.Ми ја грабна од рака цела ташна и избега.Ми беше личната карта внатре,еден куп фискални,200 ден и пакетче влошки :D не верувам дека му беше од корист кражбата

14. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.095
    Допаѓања:
    26.941
    Одев по улица на грб си ја носев чантата и некој полека си го отворил најмалечкото џепче ми го извади чешелчето и истрча забележав веднаш но тој беше завртен со грб и беше облечен во црно (типичен градски крадец) и јас целата :tmi: :yawn: :worried: .
    И после тоа јас свака му част за професионалноста.

15. 4rever.unique

4rever.unique Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    224
    За сρеќа до сега не успеале да ме огρабат, недај боже во иднина :worried:majli sto se moli:.
    Еднаш се шетавме со дρугаρκа ми низ Жена Паρκ и имаше едно циганче и цело вρеме ни ги меρκаше ташните видов и и виκам на дρугаρκа ми дај да убρзаме малκу, ова готово да подаде ρаκа ја и дρугаρκа ми магла да не нема :D.

16. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    575
    Не. :D Само на татко ми еднаш му снема 100 евра и 1000 денари, ама дали ги изгубил или некој му ги украл незнаеме. :D

17. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.292
    Допаѓања:
    17.808
    Да, само еднаш, фала мму на господ, како помала ми ја украдоа омилената кукла :lol:

18. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Мене за бадник ме ограбија и тоа кираџии над нас. Дента ги повикавме на кафе не знаејќи какви се.
    Тој ми го земал клучот од станот за во одреден момент влезе, а предходно го снимил златото и само го грабнал и толку. :(
    Ги најдовме ги фативме (наркомани машко и женско), ама кога ги предадовме на полиција им најдоа 1200 евра од моето злато :envy:
    Во станица ги држеа додека бевме таму, отидовме до дома кога се вративме ги пуштиле, немало докази.
    Си ги поделија парите и ги пуштија, демек немале дела, само кражба на старо железо и бакар.
    Им велам, е ај јас сега ќе крадам по куќи телевизори, лаптопи и ќе немам дела, абе ај.
    Ден денес не можам да се помирам.

19. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Колку што се сеќавам не. Кога сум била мала во предходната куќа додека сме биле на гости некој ни ги украл филџаните, канчињата за шекер, кафе, сол вегета тие што се, гезвиња, чаши такви работи. Оти кујната ни беше одделена од куќата. И после во оваа куќа пред може 6/7 години со мајка ми бевме кај баба ми а татко ми и брат ми дома. Татко ми бил у подрумот а брат ми мал беше надвор си играл. И јадел нешто и влегол во спалната за некои паломи да земе. А вратата надвор отклучена и некој влегол во спалната имаме едно креветче од ко сум била мала сум спиела сега на него кебиќа стојат и тоа сето беше расурено под него имало само 1000 денари и ги земале мајка ми само паричникот го носеше кај баба ташната и беше исто на тоа креветчето ташната беше исптресена на сред соба ама ништо не земал оти немаше пари. Има 2 регали во едниот има нови кебиња шо не ги користиме во другиот облека во тој со кебињата исто се беше извадено ама ништо не нашол. Добро е што златото не ни го зеле ама златото е на сигурно место кај шо никој не би помислил. И дојде полиција ама ништо немаше докази и ништо не направија. + се работеше само за илјада денари. Сеедно и ден денес се сомневаме во една жена тука комшика ама не е важно помина плус без никакви докази неможеш да обвиниш никого.

20. Joi

Joi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    1.995
    Да, ни провалија крадци во станот и не ограбија.