Да, сум била. Еднаш во продавница си купив кока-кола лименка(25 ден.) соленки(10) и лижафче(5) и и дадов 50 денари, и не ми врати. После израчунав и сфатив.Не изреагирав, за 10 денари ли ќе се карам...
Да многу пати , за ситно нешто денар два , секојдневно , мислам би се зачудила некој тој 1 да ми го врати од онија цените 99, 199 ... а , ни се случило и дома , првиот комшија ни беше наркоман и крадеше , 2 пати не има ограбено и тоа не баш мала сума , првиот пат пари, вториот сето злато што го имавме дома и подароци и од мајка ми и од баба ми , мое ... но тоа е сега е во затвор 7 години скоро и уште ке лежи , бидејки има направено големи кражби да биде иронијата поголема , најголемата кражба му е кај нас и кај уште едни луѓе комшии исто , а никогаш не сме очекувале , буквално врата у врата сме , исто така и телефон имам оставено во кафик се вратив по 10тина минути , никој ништо не видел ни чул , а често сум оставала телефони и секогаш ми ги вракале , но ваму не , а не беше некој да кажеш забутан кафик , туку во строг центар ... ама тоа е
Сум била ограбена, еднаш. Ми го украдоа срцето и уште не го вратиле. Знам дека е кич, ама кражба си е кражба.
Сум била ограбувана многу пати ама ситно.Мала сума пари во маркет,само поголемо кога ми го украдоа телефонот,после ми имаат земено предмети што сум ги носела со себе...
Ме има ограбено другарка со која се дружев од малечка, дете на наши куќни пријатели. Пари заштедени, облека накит. Исто и една девојка со која бев во соба на екскурзија ми имаше земено блуза и ја облекла, а кога и реков пред сите викаше дека сум и ја подарила. Пореметени.
Досега не фала богу. Меѓутоа она ситно крадење низ маркети не го ни сметам. Се случувало да ми вратат помалце пари меѓутоа тоа се било со некоја незначајна сума.
да,ми украле ранец со нови купени книги(тогаш коа не даваа од училиште сеуште),очила,кесиња,пари се во ранецот оставени,а ја на тренинг бев тогаш,па од училиште таму заминав пошто немав време да идам дома да се пресоблекувам.Го најдоја крадецот али го пуштија по потврда од моиве.И сеуште не ми е јасно како го оставија моиве да си помини туку-така крадецот