колку пати само сум се разочарала, нема толку простор за да се доискажам, само кога ке се разочарам губам желба за се, но сепак на крајот успевам некако да го надминам тоа и колку можам да заборавам.
По 375ти пат се разочарав во државата ни... циркуси на квадрат. Кој не знае каква е состојбата со народот а истовремено ги слуша рекламите од самобендисаниве, ке си мисли лелееее колку му е убаво на народот. Сум пишала порано и пак ке пишам, го чекам денот кога ке го качам семејството на авион и ке отидеме од оваа проклетија у бољи живот
Таков е животот,ништо не оди како подмачкано,а разочарувањата се дел од него.Јас сум разочарана од човечкиот род,колку нема ништо човечко во себе.Тргнувам од најблиските а за подалечните-ич да не зборам.Ова сум го осетила во најтешкиот момент во животот,кога одеднаш ги снема сите-најдобрите другари,и мои и фамилијарни,чичко,стрина,први братучедки.....си велев па каде се луѓето,кога ќе дојдат? Неразбирливо беше бидејќи до вчера со сите сме биле да не речам ко едно,ама блиски,сега сфаќам- во наводници било се..Минуваше времето а јас сфатив-Ели,тие кои те сакаат вистински,кои се спремни и во болка да се со тебе а не само низ среќа,се до тебе.Дечко ми,една другарка,баба ми и дедо ми. Сепак ,да речеме дека на еден начин ми е мило што сепак иако е тешко нели,Господ го избрал тој натежок момент да сфатам нешто.Да ме поштеди од лицемерието кое очигледно владеело низ цело наше дружење,кое всушност било фарса.Сите убави работи и помош,кои ние сме ги правеле за нив,паднаа во вода.Изгледа луѓето не сакаат да се замараат со твои проблеми,да те слушаат како плачеш или да ти поделат една прегратка и утешен збор,зошто ги нервира,сакаат да си го живеат подмачкано животот,им се нема десено ним,и незнаат како е....Сакаат живот без грижи.ОК. Некогаш треба да сме благодарни,зошто без разочарувањето од некој или нешто,немало да станеме поцврсти и на друг начин да ги гледаме работите.Затоа ви благодарам на сите,и знајте дека во животот-ТРКАЛОТО СЕ ВРТИ СЕКОГАШ
Се разочарав, ДА! Од една личност што мислев дека не е способна да ми наштети ни за миг! Можеби премногу сум го идеализирала, не знам..
разочарувана имало и секогаш ке има! наше е да ги совладаме ..најтешко е да бидеш разочаран од себеси..-тоа сум сега !
Ме разочарале многу луѓе, ама никогаш не можам товарот да им го префрлам ним. Сама сум била наивна, сама сум дозволила. И да го вратам времето, ќе ги барам истите разочарувања, ќе ги правам истите грешки. Од нив научив многу, и вистина-секое лошо за добро е...И сфатив дека ништо не е како што изгледа на прв поглед, луѓето на кои ќе им даваш најмалку шанси и најмалку простор да бидат дел од твојот живот, ќе бидат оние вистинските, кои секогаш ќе ти помогнат и ќе ти бидат рамо за плачење кога ти е потребно. Оние кои ти делувале совршени и би ги поставеле како приоритет, најмногу ќе не разочараат. Најголема лекција ми е да не пресудувам однапред, дај им шанса на луѓето и ќе те изненадат. Разочарувања биле и ќе постојат се додека сме живи, тоа е она што не прави посилни и поистрајни, секое искуство е некаква лекција, а лошите постојат за да ги цениме добрите. Како велат- Не барај од Бога да ти го олесни товарот, туку да ти ги зацврсти плешките...
Човек да живее а да не се разочара е исто како да не живеел. Сум серазочарала од другарки, од пријателки од дечковци од факултет од немање работа...најкриво ми е кога некои кокони ти ќе ги прибираш дома они позади грб ти зборуват и работат срамота !!! се разочарувам кога ќе ги видам некои шо незнаеа до средно да читат а сега држат работни места со средно во државни администрации, а додека луѓето со факултети седат дома УЖАС.... уште поболно ми е разочарувањето на љубовното поле се шо сум сакала и шо сум фатила оти јс го сакам не ваља, се о ме сака и трче по мене паас не сакам, е како да биде?
Da jas se razocarav od decko mi vo posledno vreme, bidejki nesto mati i mi e mnogu sumliv.Ve molam ako sakate da mi pomognete....Go znaev negoviot pasvord od FB i tamu vidov nekoi razgovori praveni za edno devojce so eden negov drugar.Toj mi veli deka toa ne bil on, tuku nekoj negov kolega koj istoa taka go znael negoviot pasvord od FB... i taka pocna da se opravduva. I sega jas nisto ne mu veruvam. Ve molam da mi kazete kako mozam da go probijam negoviot pasvord na FB, bidejki mnogu sakam da znam sto se slucuva i dali me laze. (bidejki bev slusnala deka ima nekoja specijalna strana na koja go vpisuvas e-mailot i avtomatski se pokazuva i pasvordot)Ako znaete nesto takvo ve molam pomognete mi.
Од глупавиот живитот, монотоно, све гледам да биде како што треба ама све иде у аут...више се одвикнав и да се трудам...:/ Школо, учење, тоа што сум слободна неможам да си најдам саглам дечко..другарки...све све
Разочарувањето е дел од нашиот живот, мислам дека нема човек што не се разочарал... Но не треба разочарувањето да ни претставува толку голем проблем.. да не очекуваме многу и нема да се разочараме.
Во последно време и тоа како се разочарувам..."Најдобрите другарки" конечно си ги покажаа лицата(посебно една) но, барем сега знам на што сум. Никогаш не ми се веруваше дека некој толку близок може да ти го сврти грбот ама очигледно се лажев.
даааа, градиш кула од карти и во еден момент некој ти ја урива, колку ида се трудиш и од почеток да ја подигнеш.... не е тоа тоа што си го изградил првиот пат. се разочарав и од надежта залудна што ја имав, веќе кај мене умре и таа ......... немозажам да се борам за подобро утре. ,, тој ,, некој си го живее пак животот, а јас????????? се вртам во круг од кој никако не можам да излезам годииииини наназад. Жално!