Сте се разочарале?

Discussion in 'Кафе-муабети' started by EnaPerfectGIRL, May 5, 2010.

1. FaniM7

FaniM7 Активен член

Карактерот на таткоми , тоа што немам права другарка, од себе што на сите попуштам и правам добри дела, од тоа што неможам да ослабам и покрај толку трудења, од животот - колку се мачам и правам добро со лошо се враќа, колку се трудам - не успевам ......

2. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

... Од личности за кој верував дека никогаш нема да ме повредат, од родителите, од животов...

3. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Да секогаш и тоа од лугето што ги сакам најмногу од најблиските, ама тоа е секогаш така!

4. lolita97

lolita97 Истакнат член

Сум се разочарала од се ама баш од се и веќе се ми е смачено |(

5. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се разочарав од тоа што сум 5 години дома со диплома и државен ...од кретенски фаци на шалтери од грешки во лабаратории од баби и дедовци на работни места ... од неспособни фаци кои ми глумат лудило... од непрофесионалисти .... има уште .... :devil:

6. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Oд самата себе,и тоа денеска. :o

7. Strawberry.6

Strawberry.6 Активен член

Од премногу дволични луѓе кои секојдневно ме опкружуваат... и од тоа што секогаш сум искрена кон сите што ги запознавам, а тие ми враќаат со лажење и лицемерност!!!

8. biggirlsdontcry

biggirlsdontcry Истакнат член

9. Unica

Unica Популарен член

Да! Од родителите во последно време... :x

10. gingerchild

gingerchild Популарен член

Сум се разочарала од себеси.
    Сум се разочарала и од многу блиски луѓе.
    А кој не се разочарал?

11. Ulata

Ulata Истакнат член

Моментално сум разочарана од другарка ми...од сега веќе бившиот дечко од родителите негови ги мислев за попаметни луѓе...разочарана исто така и од самата себе..затоа што дозволив да останам сама алии ке дојдат подобри денови се надевам :( :worried:

12. OnlyGirl1

OnlyGirl1 Истакнат член

Многу пати...после големи очекувања доаѓаат големи разочарувања :worried:

13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Премногу. И тоа, од ептем блиски, мои луѓе.
    Не мислев дека луѓе со моја крв, можат да патат од толкава бесчувствителност, толку да се залудени.
    Неверојатно дури.
    Да и кога човек пати, се измачува, се бори за живот, да и тогаш во себе немаш трошка совест, чувство и, тоа ти е родител. Те исчувал. Ти ги исчувал децата. И тогаш да не можеш да простиш и да направиш се’ за да му е подобро на тој човек?!
    А, знаеш- тоа е тоа. Сега е моментот. Потоа, што?! Кога, каде, како. Кога ќе замине, Тогаш?!
    Страшно е сето она што го гледав, сето она за што сведочев последниве месеци. Не се ни потрудија да чујат што им зборам.
    А, и тие се родители. И тие еден ден ќе се на истото тоа место. И тие еден ден ќе го очекуваат, она што и тоа женчуле го очекуваше од нив, макар што никогаш не го ни кажа. Пошто нејќеше да е на товар на никој од нив. И што беше тоа што толку згрешила, та така да ја остават.
    Жал ми е, пошто не и беше времето и не требаше така.
    Толкава фамилија створи, за да ја надокнади празнината што си ја имаше од детството и на крај сите ја оставија сама.
    Бљак. Дури страв да те фати која болештина утре ќе го удри твојот мозок :|

14. girl-miri

girl-miri Форумски идол

често...цело време...скоро од сите па и од сама...

15. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Последнава година сум разочарана од неправдата наречена - не можеш да си најдеш работа во Македонија.
    Се разочарувам кога гледам какви неписмени и некомпетентни луѓе работат, а тебе одвисоко ти префрлаат дека пребираш, се преценуваш, воопшто немаат почит за твојот ум и труд.
    Кога го допирам дното од разочарување, ми се оди да се качам на брод уште утредента, без да кажам никому.
    Депресијата од разочарувањето обично ми трае кратко, ден или два.
    Потоа размислувам колку работи имам во животот кои ме исполнуваат и ме прават среќна ... и успевам некако да протуркам... до следното разочарување.
    :|

sadangel and eli25 like this.
  16. Magnolija

Magnolija Популарен член

Од клучните луѓе во мојот живот. А толку и ги имаше... Автоматски се претворија во сосема небитни епизодни ликови. Едно разочарување води кон друго, се плашам да не се закачам себеси. Можеби и се од мене започнало де... Парадоксот на Диоген? не пак, жити се!
    И затоа се осеќам баш ко во сонот на Неда, кога и се рушеше куќата, многу грдо чувство.

17. Acerola

Acerola Истакнат член

Се сеќавам дека се разочарав кога не ме примија на работа каде што конкурирав,и ми испратија известување со име и презиме на примената кандидатка.Се разочарав колку што не верував дека ќе бидам разочарана.Многу ми влијаеше на мојот однос тие денови и со моите дома и со дечко ми,бев навистина многу разочарана иако не сакав никој да дознае која е причината.

Но нели,секое лошо за добро е,така да веднаш после некој ден ме повикаа на многу подобро работно место,во далеку подобра средина од таму каде што конкурирав.

18. ljubam

ljubam Популарен член

Многу пати, и знам дека ќе бидам уште многу пати разочарана, само не знам колкава ќе биде болката. Луѓето се менуваат, животот тече, те плеска, те буди, тажиш, се радуваш и пак тажиш, ама тоа е, еден животен тек, и не верувам дека постои розов свет, секогаш има разочарување кое или ќе те освести или ќе те повлече.

19. ocila

ocila Истакнат член

Не се брое колку пати..........

20. I.love.your.lips

I.love.your.lips Популарен член

Се разочарувам многу пати од оваа за никаде држава што не се цени знаењето и секогаш се оди преку врски уф многу се нервирам...... :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@