Разочарана сум од се! Од фактот што никому не му е гајле за тебе, од фактот што немам работа, а барам веќе 2 години, од фактот што никој не се ни мачи да ме повика на интервју и покрај квалификациите што ги имам, а ретко кој на моја возраст има така богато ЦВ, од фактот што на секој чекор гледам неспособни идиоти вработени со триста врски на убави места, од фактот што немам е*ан денар и на 25 години морам да барам од моите Од фактот што и нив ги заболе за нивната ќерка која нова маичка или чевли или било што не си купила 2 години и што веќе се и е износено и искинато, а земаат огромни плати Не знам како е родителите да те поддржуваат, да те тешат и да бидеш обезбеден од нивна страна Отсекогаш сум се снаоѓала и сум работела, ама сега кога дојдоа вакви околности да останам без работа, гледам што значи да бидеш родител и да бидеш тука за твоето дете без оглед на се и сфаќам дека моите родители не се такви родители, напротив Ама барем од тоа произлезе моето решение дека јас кога ќе имам деца ќе правам се за нив и тие ќе ми бидат се! Никогаш нема да си дозволам да се однесувам со моите деца како моите родители со мене, зошто тоа не е љубов, тоа не е поддршка! Се беше супер кога работев и имав свој денар и бев независна, ама сега Не дај Боже да спомнам пари или уште полошо, да побарам да си купам нешто Млада сум, ми се носи убава облека, ми се дотерува, ми се излегува, ми се шета, а јас седам дома со месеци зошто немам ни 100 ден за кафе Ретко кој разбира, но благодарна сум што барем во оваа неволја видов кој ми е вистински пријател и кој не ми префрла кога ќе кажам дека немам пари за на кафе и дека затоа не излегувам Разочарана сум од животот, од ниските удари што ми ги задава, од тоа што брат ми мораше да ја помине сагата која ја помина и едвај се спаси и живее со последици, разочарана сум и не ми се живее! Подобро никогаш да не сум се родела!
Прашањево ти е исто како: "Сте пробале вода?" Не постои човек што не се разочарал од нешто! Само некои разочарувања потешко ги прифаќаме.
Ме разочарале пријателите, ме разочарал дечкото (бивш) понекогаш дури и моите родители.....но Цитирам: "Да мислиш дека животот ќе се однесува добро со тебе, само затоа што си добар човек, е исто како да веруваш дека бикот нема да те нападне само затоа што си вегетеријанец". Затоа…биди спремен да се сретнеш со бикот и продолжи да бидеш добар човек! Затоа секогаш го правам она што ме прави среќна без оглед колку е тоа лудо во очите на другите.. Простувам но не заборавам бидејќи си поиграле мојата доверба ....... и најбитно од се јас се смеаамм не успеале да ме уништат ... Во светот во кој живеам јас единствено може да ме изненади добрина и искреност.
Никогаш не може некој друг да ме разочара. Сепак тоа се тие и нивните карактери, и колку и да ми нанеле болка, за тоа сепак се има лек, бидејќи нема мене да ме гризе совеста.. Но кога ќе се разочарам од себеси, е тоа.. ме тера на мрачни мисли.. од типот да направам грев.. Не, не, не е претеризам. Важни се одлуките, особено тие погрешните, кои ќе го определат животниот тек... Но нели, кога животот ти дава лимуни, направи лимонада, нели? И кога имаш план како и тоа да го направиш, и не успеваш... бидејќи си зависел од некој друг ! За најпростите работи никој не може да ми помогне, секогаш морам се сама да направам, се чувствувам ко сираче... Ова е врвот на разочарување но сепак треба да се трудам да го завршам тоа што го започнав, а тоа што сакав годинава, да го сторам наредната. Многу е една година за мене ! Многу е да чекам! Особено кога можев оваа ! А тоа ќе влијае и на нешто друго. Среќата ја чекам во некоја наредна доба на мојот живот, а како сум започнала, не верувам дека и тогаш ќе ме најде среќата. Не, не можеш сам да си ја направиш среќата, во тоа сум уверена.
Сум се разочарала од блиски луге, од учењето ( факултетот ) , од излегувањето а најголемо разочарување во овој период ми е за еден дечко кој многу го сакам и ми даваше значи очигледно лажни и на крај излезе дека имал девојка.... Жалноо
Се разочарав пред точно месец дена дека ќе одам на матура со плус 5 килограми, ама нема врска, пак си бев убава.
Од ''другарките'' Ги ставив во наводници бидејќи не сакам да ги наречам другарки. Тоа е лубоморни трачарки кои не си гледаат за себе туку само буричкаат по животот на другите. И се прашувам? - Што сум им јас на мета цело време? - Да, може ми љубоморат на некои работи. Но, на никој не му е се мед и млеко. Па нема зошто толку да ми завидуваат. :/
не постои човек што не се разочарал од некој.... но сепак најголемо разочарување во животот е кога ке се разочараме од самите себе ...
Да,баш моментално.Како можеше Германија да изгуби,КАКО? И оној судијана,и селекторон и Ројс Мојс и Лам....и се упм.Леле бе,во финале кој ќе оди Зошто?ЗОШТО!?!
Се разочарав од личности што најмалце очекував. Најмногу боли да ти забијат нож најблиските. Тие што си ги ранел и си им се потресувал, сега се однесуваат како да не ни постојам. Ужасно се чувствувам и ми иде да вриштам, ме погоди како горм од ведро небо.
Да сум се разочарала од "другарки" кои ги мислев дека ми се вистински ама тоа било лага значи јас од свое искуство знам дека нема вистински пријател за жал....