Да ! Мислам дека веќе станува нормално и секојдневно да се разочаруваме од личности што најмалку очекуваме...
Решив повеке од никого да не очекувам нешто повеке , тоа секогаш завршува со разочарување. Никој ништо нема да направи за тебе, освен ако и он нема некоја корист од тоа.
Последната реченица е сосема точна.Додека некој има корист,ти е најдобар другар,а после ќе те шитне.Со такви ситуации имам искуство и токму од такви и сум се разочарувала.Од најдобри другарки кои во еден момент ти вртат грб.Ама,оние вистинските останале.А тие лажните,сватив дека можам без нив и дека не ми се ни потребни.А сум се разочарала и од многу други причини за жал
Да !!!!! Милиони пати, ама сеуште сум на врвот, понекогаш паѓам ама со поголем оптимизам секогаш се дигам ... не сакам да дозволма некогаш лошите чуства да ме надвладеат ама ете ... и тоа се дешава ...
Најмногу сум се разочарала , затоа што: тие што највеќе ги сакаш највеќе кје те заебат! и затоа што треба да имаш пари за да имаш другари , све од корист е каде и да си .
Од постапките и однесувањето на луѓето што мислев дека ми се пријатели... ретки се вистинските пријатели... многу ретки
Од луѓето околу мене. Тоа ме прави да се чувствувам осамена. Мора да ја превземам работата во свои раце. Не оди ова вака повеќе!
Факт е дека денес треба да си гледаме само за себе, зашто ако не ние самите некој друг па најмалце. Денес се е за корист и потреба кога другите имаат. Сите си ги ставаат пред се своите интереси, па макар и другар да ти е ако треба ке те зафркне. Тоа е денешницава на жалост.
многу се разочарав во помалиот син..некоја љубомора влегла во него и почна да префрла на мене како сум ги делела со поголемиот син,како на него му давам поќе и сл...шо не е точно...двата сина ми се како двете раце.што ќе пружам на едниот гледам на исто ниво и на другиот д аму надоместам,,било да се работи за пари,внимание или сл...не е фер/...... .исто ме разочара и мојот сакан...почна д аме лажи во очи и пак вика дека јас сум во грешка....
Разочарана сум, како може да е толку рамнодушен? Или можеби е исплашен, ама вешто се крие позади рамнодушноста. А јас мислев дека можам да се потпрам на него. Мислев дека тој ми е движечката сила во животот. И сега? Што да правам ако биде? Тој неодлучен - јас неодлучна...
Баш така. Веројатно начин на живот е да се разочаруваме често што од блиски, што од околина ... Јас сум константно разочарана само тоа вешто го кријам.
Да многу се разочарав најмногу од сама себе што константно правам добри дела,а за возврат во лице добивам шамар,што не се штедеам себе си,а ме уништуваат до бесконечност,ми здосади позади маската на недопирливата rici.aaaaa да се кријам и да се правам како ми цвета се било на кој план.Разочарана сум и веќе сум уморна посакувам да дигнам раце од се и секој,но ете чуството на љубов не ми дозволува,а можеби и е само еден обичен инает.....Никој ни ја гледа мојата жртва,ни мојата искреност,ни мојата љубов,а јас веќе се уништив од моето глупирање да бидам добра.....каква добра бре со дебили треба да бидам дебил,но ајде де можам ли? аман веќе немам сила....... се изморив....... имам чуство како да сум стогодишна старица,која го чека своето успение... Разочарана сум до бесвест, животот за некој е мајкаа за мене макеа Е ПА ЕБАН ЖИВОТУ НЕ СИ ФЕР,