Да бе, таман че ме акни од цименто живото, станувам се зачистувам од прашината и пак ме гнети по тил.
Воопшто не очекував од луѓе со кои цел живот се знам и 24/7 сум била со нив но ете тоа е, животот продолжува
Паровите се познаваат во разделба, браќата и сестрите во наследство и пријателите во тешкотии, не те предаваат они кои не те знаат туку оние "твоите"!
Луѓенца, во исто време се разболе татко ми пд карционом, многу млад а претходно без никакви здравствени проблеми, па една година додека бев речиси цело време дома со него по операција, па хемо терапии, мм со кој бевме 15 години заедно точно, си најде швалерка и од немање никакви проблеми, ми кажа дека сака да се разделиме, кога виде дека ме шокираше неговиот муабет и плачев нз дали попрво за состојбата на татко ми или за шокот што ми го приреди баш во тие најтешки моменти за мене во мојот живот и пред да се разберме било што, поднесе тужба за равод (никогаш ништо не кажа освен дека не сме знаеле да живееме ние двајца. А како да живееш кога твојот татко кој те одгледал, израснал се бори за живот) Што би направиле на ваков човек? Разочарана сум и во шок. Нз мојава приказна ме потсеќа само од онаа на филмовите. Сакам да слушан совети и ваши мислења (позајмен проф)
Не го оправдувам делото на на маж ти значи направил нешто што никогаш нема да се исправи. Но, во ред е да се грижиш за татко и ете да му се најдеш од помош ама изгледа си го воспоставила маж ти (ваљда) се има осетено ете многу слободен а ти зафатена со болеста на татко ти и почнал да си шара лево десно. Значи не вреди да се бориш за нешто што веќе има завршено. Тебе ти е татко нормално е да се грижиш но него не му е и едноставно човекот не сака да си губи време со тебе, сака да си живее. Ако не било сега ќе било после некоја година , на таков човек не вреди ни шанса да му даваш тој веќе решил да се разведи. Дали имате деца? Ако ништо не те врзува со него ич не се мисли
Не не ни планирам да давам шанса на таков кретен. Само сум во шок како некој кој цело време си му била поддршка низ многу негови лични премрежја и проблеми и никад не сум го оставила ниту помислила дека не ни оди а не ни одело понекогаш заради негови лични проблеми на кои бил многу посветен. Кај мене моите дома го гледаа како свое родено дете, го сакаа многу и во ваков момент вртиш грб за некоја која си ја сретнал во кафеана, на улица!? Мене шокот ми е многу голем и не можам да си објаснам а него не би го ни погледнала. Се прашувам што ако после некое време и оваа некоја не му оди по кејф 24 саати дали и на таа ќе и најде замена! Што монструми шетаат меѓу луѓето…
Епа гледаш .. Барем го виде каков е и ти сама ќе се спасиш од него. Не е крај на свет сигурно те чека нешто подобро