А немаш ли да не прераскажеш некој муабет меѓу мајка ти, татко ти, тетка ти, комшиката....? Нешто од типот Дојде тетка ми на гости еднаш и си праат муабет со мајка ми и и кажува за една нејзина колешка дека се развела. И мајка ми и вели зарем не е таа што не носеше прслук еднаш кога ја видовме? Чудно е и што толку ја трпел некој во брак. На тоа татко ми се надоврза, чудно е и што некој ја оженил воопшто, па кој сака да го покажуваат со прст дека жена му без прслук шета. Баба ми пак кога слушна вели таа од Петровци ли, и мајка и така шеташе распуштена. Не за џабе рекле крушата под круша паѓа.
Не знам што претерувате сега и за градите ве молам па дојки биле па мажите како не ги зјапале кога не носеле прслук. Женските гради предизвикуваат сексуална возбуда и нема зошто да се правиме дека не се секси кога се и нема зошто да си ја негираме женственоста. Кога сакам да бидам секси ги истакнувам а кога приликите налагаат се облекувам согласно дрес код. Дали носите прслук си е ваша работа, ама на некои места има правила кои се општествено прифатливи така да ако ви зиркаат пупките на работа е непристојно и точка.
Е зјапаат мажите де ама тоа не значи дека треба да се облечам по желбата на некое чиче. Тој има проблем со мозокот, не јас. Ме зјапаа и додека доев на јавни места, пробав да се покривам, пак зјапаат. Ако не, од дома да не излезам пошо на некоја и е одвратно или на некој ќе му го дигнам. Инаку, муабетот беше за неносење во секојдневни ситуации ама се измешаа семинари и семинарки.
Aјде уште еднаш да повториме.... значи мубаетот е за ОПШТО, не за на факинг семинари и интервјуа и средби со кралицата!!!
Не знам како очекуваш сериозно да бидеш сфатена кога кажуваш вакви работи ко на улица да сме дошле ферка да правиме. Протестот за јавна соба беше затоа што во нашава држава манијакално и педофилско однесување е нормализирано. Безбедноста на жените во државава е сведена на минимум. И сега ко на сите што им повторувавме во таа тема, така треба и јас на тебе дека тоа што ти нема да носиш градник нема да направи некого манијак. Јас не ти извртувам зборови, ти укажувам дека грешиш и дека си контрадикторна.
Ама поќе од еднаш пишавме дека е за секојдневни ситуации ама ко ќе нешто се неќи од душа, и за сламки ќе се фаќат и ќе ги вртат наново и наново.
Се истрчувате да коментирате, а не читате убаво за што се дискутира. Значи, дискусијата не е за во формална средина, туку за во неформална! Да можеш без градник да одиш до продавница или на кафе без да слушаш коментари за тоа што не носиш градник.
Не ми е муабетот дека ти треба да се облекуваш по нечија желба туку дека нема зошто да се правиме дека градите не се секси, секси се и тоа е факт кој дака да гледа нека гледа ама дека се исти со машките гради не се и не гледам зошѕи би се срамеле од нашата женственост.
Ај те молам ѕирни потсети ме и за нивата, што сум пишала. Еве гледам многу те бива да анализираш и поврзуваш по форуми, и добра меморија имаш. Запиши се на психологија, биди корисна за себеси и за општеството. @Feminka22 не кажа ништо лошо, што и се напнавте да ја убедувате. Девојката на сила не ви облече градници.
Апсолутно, така и пишав во мјф од каде почна и муабетот 'Жена без прслук ми е секси и показател за самодоверба до плафон' вака нешто. Дури и сликите погоре кои што пробаа да ги прикажат како вулгарни и невкусни, мене ми се секси, секако зависи во која пригода. Исто како што секоја штикла не иде секаде, така и ова.
Штом имаш различно мислење, или се предрасуди или комплекси. Необразованите се фаќаат за зборови чие значење не го ни знаат или што си пишал на тема образование пред 10 години на форумот на пример. Убаво ни објасни ти во друга тема што е инфлација, оти си писмена, и мене си ми ти порелевантна од некои личности кои освен на форум никаде и никогаш во ништо не се докажале во реалниот живот. Тоа се гледа и од коментарите. Замисли трауми од цицки имало. И не се навредувај од секоја будала, едноставно ако некој ти е до колена, како би те навредил посебно на небитна тема за цицки.
Ако е секси како очекуваш да нема погледи? Жена со самодоверба ќе прави како сака и нема да и е гајле за туѓи мислења..А дека никој нема да те погледне или дека манијаците некогаш ќе се истребат тешко тоа.
Ањњњњ се утешивте? Ова ми е како 6то одделение, срц не и се нервирај, ти љубоморат затоа вака зборат. Омг, омг. @Caramell И ти со 'сама си го барала'? Луѓе шо ви е? Како да живеам во Исламабад, не Скопје.
Што сама си го барала?Мешате работи. Дали си цела покриена или не манијак ќе биде манијак. Вака или така тие ќе постојат. Ама ако нешто е секси нормално ќе предизвика погледи, коментари кај останатите било за жени или мажи..Ако имаш самодоверба нема да ти влијае тоа и ќе правиш како сакаш.
Е добро, не те сфатив вака првично. Инаку, ич не сум секси сабајле во 7 кога ќе искочам да завршам обврски туку само не сакам и прслук да ме стега. Ова беше поентата на муабетот. Значи маица, џемпер и си го почнуваш денот. Секси ми е на пример Јелена Карлеуша (колку и да не можам да ја поднесам) во преубав фустан без прслук, Рејчел и Моника во милион сцени во Френдс итн.
Абе некој и глужд да види ќе се возбуди, па сега чорапите до колена ли да ги тегнам? Некој се возбудува само на големи цицки, малите може не предизвикуваат возбуда. Мене ме возбудуваат машки дланки, ако може само со ракавици да излегуваат надвор мажите еве не знам... Секое мислење на темава се врти од аспект на тоа како маж или жена или некој друг ќе го перцепира. Еве не знам како да ви кажам, ама некои од нас се облекуваат за лична удобност, а не за нечие внимание. Тука лежи проблематиката. Ако мене ми е поудобно да одам без градник, ќе одам. Ама од вашево испаѓа дека тоа го правам за внимание, а ако некој манијак ми се закачи, ќе следи секако познатото, па таа си го барала, кај одела таква без прслук. А можете едноставно да си ја гледате секој својата работа @Feminka22 ок феминка, очигледно не можеме сите да одговараме на твоите критериуми за убав изглед, ќе мора да не толерираш и да вртиш глава. Жал ми е...
Гради, дојки, како сакате наречете ги, се обичен, нормален дел од тело. Не може со гениталии и полов орган да се споредуваат. Исто е ко рака, нога, задник. Манијаци и напалени што ги гледаат на погрешен начин, тоа е нивни проблем. Е сега, оти постојат такви створења, затоа има жени кои не сакаат да бидат гледани ко секс објекти и внимаваат како се облечени ама заради тоа и треба да се даде јасно до знаење дека цицка во реалноста не е перверзија, туку само во умот на поедини лица.
То е проблемот. Тие секако ќе гледаат и ќе им се вртат мисли. Овие две работи не одат во иста реченица, буквално го напрајвте сама си го барала. А будалата утре можи да се најди испровоцирана и оти си го погледнала нагрешка дури бараше келнер сметка да платиш.
Уште не добив одговор дали ако ми се закачи манијак иако сум најпристојно облечена, јас го провоцирам?
Ама тоа ми е смешното уствари (зборам за првава твоја реченица).Нели е форум ова, секој може да се искаже.Ја не знам шо ми се пуштија, као да реков дека се курви, дека е желни за внимание итн..или дека не дај Боже ќе истепам жена без прслук.Реков дека не ми се сфиѓа и образложив зошто.Не глеам што е проблемот овде.Ја бар сум една од ретките која кога дава став, дава и аргументи за истиот.А не ,,не ми се сфиѓа жена без прслук пошо така ми дое" Као втф?? Уште ќутек шо не ми удрија.Земаа ми вртеа зборови, демек барале внимание итн.Не бараат, само ќе го добијат така повеќе.Паѓа во очи, не ради нешо друго.Као на мазна улица да има рапавост, ќе загледаш у нејзе, улицата не ти бара внимание, фаќа на око. не бе пиле, не го провоцираш, он се наоѓа испровоциран. Не знам зашо и за други теми, или за силување итн, така го сфаќате тоа дека ВИЕ/НИЕ провоцираме.Он се наоѓа испровоциран.Едно е да ти кажам ,,да ти ебам мајката" и да те испровоцирам да ми удриш бокс, друго е рандом да идеш на улица и да упаднеш на некого во очи.Не знам као да ви го објаснам ја као го сфаќам, ги провоцираме кајд оф, пошо се болни во мозокот.Не е дека буквално ги провоцираме.Да поминеш со пупките извадени покрај нормален маж или ќе те изјапа или ќе те одмине.Да пројдеш поред ненормален, ќе ти го извади.