Како не? Ако речиш дека е вулгарно да не се носи прслук, тогаш кажуваш дека треба да носиме. Речи 'мене ми е вулгарно да не носам прслук' Шо ти е гајле за туѓите цицки?
Значи ја ако сакам да ти кажам, ТРЕБА и МОРА да носиш прслук, ќе ти кажам.Ја не околишем овде на форумов.Затоа и не ме трпите, пошо у фаца ви плескам. ја реков дека е грдо, и вулгарно да се искача без прслук, не реков дека ТРЕБА да се носи.Само дека не е убаво.Не знам шо не ви е јасно. Шо ви е со мозоците, со сила се праите на триипол или како? Ја реков дека мене ми е непријатно да ме буљаат така без прслук.Поедини го изртеа тоа во ,,сама си го барала" ,,бараат внимание" а ја пример нигде не го реков тоа. Мислам, познато е дека на форумов има вртење зборови, реврс псајхолоџи итн, ама ја глупа не сум. Пушапот е напраен иначе за да се подигнат цицките, за да не ви висат и тежат.А тоа шо го злоупотребуваат за да ги извадат низ маица е друго.Затоа и нагласив, дека има такви кои го праат тоа за внимание. Сеа знам такви особи, нема шо да ме убедувате.Има цицка за корпа Д ја бутнала у Ц и и` искача, иде у школо со тесни маици од 6то одделение, а сме дошле 9то, и после она играше прва постава јас не
Еве јас ќе дадам обратен пример - за ролка. Јас ќе ставам пуш ап ти дојди без прслук. Да видиме кого ќе зјапаат. Мене или тебе Сакаш да се кладиме?
Ама баш. Или толку се прејаки шо е невозможно а да не погледниш. Шо тоа плескаш? Не плескаш никому, и сама си жена и треба да сфатиш дека ниеден манијак не е испровоциран. Според мене пцуењето е далеку повулгарно од брадавица под џемпер. Има работи за кои треба да си бунтовна, ама сега си на грешно место.
Не костимот. Шорцевите зборувам јас. А костимот го спомнав за да објаснам дека одам на плажа, нели? Не одам само по костим низ град, без никакво парче облека. Каде реков дека се гледал костим под шорцеви?
Епа ете ти кажав, Охрид сепак е туристички град, одоздола костим, одозгора маица и шорцеви и ме гледаа чудно. Веројатно поради кратките шорцеви.
Да ви кажам со моиве минијатурни гради без прслук нема толку да привлечам внимание колку што ќе привлечам со еден преголем пуш ап Ваљда и вие што сега зборите дека не е убаво неносење градник да видите градникот да ѕирка малку ќе е најголем срам. Пошто нели работата е да носиш градник ама мажот да мисли дека тебе природно ти се такви подигнати градите и без пупки Стварно ми е смешно и мене веќе
Е ова е патологија, кога доаѓаш до заклучок дека костим се гледал преку шорц и дека неубаво се облекувам. А што има толку убаво во шорц или неубаво?
Речиси цел Охрид сосе туристи шета по маица и шорцеви во лето, носејќи купачи под нив, така што, мора да има друга причина зошто тебе те зјапале осудувачки и со подбив. Размисли си која е, ние не можеме да знаеме. Добро, во случај да не се работи за параноја...
Кај реков осудувачи и со подбив?Аааууу. Ме загледаа, малку невообичаено. Осудувачи и подбив нема за лица кои прв пат ги гледаме во животот, а не ги ни знаеме. Читаш бајки, еве и фантазија разви.
Кој Охрид, јас ете за БТ ке ти кажам... сигурно и за други градови. Фала Богу, за со шорц во продавница никој нема да те загледа на лето. Тешки филмови! Или па си умислуваат луѓево дека сите ги гледаат, ниска самодоверба ли е, што е, не знам!
Од измислени инфекции на цицки, до тоа дека било "гнасно" ако идеш без прслук, до зјапање, до охридски купачи.. Дали само сте љубоморни дека некој ќе си се носи со самодоверба што привлекува внимание? Еве незнам, ама жена со сигурност во себе не би засрамувала други личности врз база на нивните атрибути.
Дома не носам зависи некогаш ако носам тесна маичка тогаш да. Посебно сега зимно време не, мали гради имам и не се приметува ништо. Кога одам некаде носам не за да не ми се познава туку подобро изгледа со градник.