Со една реченица може многу да каже еден автор,а читателот треба два-три пати да прочита ако не разбрал. Исто може и да праша ако не разбрал пак! Ако според тебе градите не се мерка за женственост некому се и нема потреба со напади и испревртување муабети. Како што ти стоиш зад кажаното,така и јас и многумина други. Освен тоа, зборев за себе и се надоврзав за доењето,а ти ми скокаш со болни напади за луѓе кои немаат гради. Припази на пишувањето,те читаат и надвор. Срамно и жално.
Не ги интерпретирам надвор од контекст, туку баш во контекст. За што нѝ служат градите, пошто натаму тргна муабетот, само зависи која во кој коментар се препозна, пошто ѝ натаму иде темава гледам. Женственоста беше спомната во контекст на доењето, односно како контрапункт, затоа ѝ требаше да го прочиташ и тој дел. Е тоа се обидов да ти објаснам дека е контрадикторно.
Од каде статистикава и епитетот ретки? Како ја измери "реткоста"? Мислиш на себе како репер или како? Се нафаќам и тоа како. Цицката на мојот партнер и мојата цицка уживаат апсолутна рамноправност затоа што ниту еден од нас не пати од комплекс на виша вредност за да смета дека неговиот дел од телото е побитен од истиот дел од телото на другата страна. Мојата цицка нема ексклузивитет! Тоа што физички има разлика меѓу твојата цицка и таа на твојот партнер е поради жлезденото ткиво кое кај жените е поинку структурирано за да ја овозможи функцијата доење. Освен тоа, не, нема разлика меѓу тие два дела од телото кај двата пола. Мажите обрнуваат внимание на своите цицки, апсолутно, затоа се билдаат и им успева, баш поради погоре спомнатото жлездено ткиво кое на жените им оневозможува на пример после периодот на доење да си ги набилдаат дојките.
Cicka so prsluk, tolku, jas isto imam mali cicki, ama moram da nosam. Ne mi e mene komotno da ne nosam. Znaejki deka ke privlecam vnimanie a mozno i komentari od prodavacka ili nekoja gospogja od tipot - da ne zaboravi nesto da nosis devojko? pokri se.
Bottom line, ne sme dotamu stignati da nosime cicki bez prsluk i vlakna pod miski nedepilirani, kako na zapad.
Како за кого. Еве јас не носам прслук и поќе од времето сум со влакна. Шо и да прајш, некој ако сака, ќе ти најди мана.
For females, breasts are both functional (for breastfeeding) and sexual (bringing pleasure). Male breasts don't have a function. The visible parts of breast anatomy include the nipples and areolae. жалам што ќе ве разочарам сите што рековте дека немаат функција само за доење или сексуална функција. Пошто ако немаат само за доење, за што имаат? и уште не добив одговор, зашто не би шетале без маица надвор преку лето? чим мажите можат.Пошо како рековте ,,ако на мажите може да им се гледаат брадавиците, зашто не и на жените" ја преку лето сум видела- најчесто на кеј машки без маици, па и низ маало.Зашто и жените не би шетале така? зашто пример машките да не носат гаќи?греота е да им се стега. Along with their major function in providing nutrition for infants, female breasts have social and sexual characteristics. Breasts have been featured in ancient and modern sculpture, art, and photography. They can figure prominently in the perception of a woman's body and sexual attractiveness. A number of cultures associate breasts with sexuality and tend to regard bare breasts in public as immodest or indecent. Breasts, especially the nipples, are an erogenous zone. ерогена зона, УПССС. Градите Ова сигурно никого не изненадува. Голем дел од сексуалното возбудување кај жената ќе го постигнете со бакнување, лижење, играње или милување на нејзините гради. Има жени кои сакаат нивните мажи да бидат малку погруби со нивните гради, но бидете сигурни во тоа пред да пробате било што. и пред да изедете трици дека изворот е ВИКИПЕДИЈА, не не е. https://www.crnobelo.com/zivot/ljubov-i-seks/823-koi-se-zenskite-erogeni-zoni еве и другите кои се, е сеа пред да речете : епа ај и устата да ја покриеме ова она.Еве носете маски, еве и на тоа контра: (за да не ви се замарам една по една видбекови да ви праќам) What body parts are considered private parts? You can use the words for private body parts along with words such as elbows and ears. Teach them the following names: nipples, breasts, bottom, penis, vagina, and anus. There are several reasons why knowing these correct names helps protect your child from sexual abuse. An intimate or private part is a place on the human body which it is usually customary to keep covered with clothing in public areas, as a matter of decency. DECENCY=пристојност затоа реков, не е пристојно не дека ја иам комплекс, да иам мали гради ама ги обожавам.Ако не ги сакам, чклап силикон не се лечам со туѓи тела, недостатоци или врлини.Секој е прича за себе.Ако некој има проблем со комплекси на друго место нека го решава. https://psychology.fandom.com/wiki/Intimate_parts
Dali ozbilno mislis deka so citati napisani od maz ili zena mene ke mi kazes (zena) sto se gradite? Za mene se del od telo koga sakam, a koga sakam se intimen del. Sto e grada ne e fakt kako sto e kletka primer.
исто како што вие не може да ни` кажете на нас, дека треба да го почитуваме вашето излегување без прслук.Или да ни` вртите зборови.
Очигледно некој направил пауза од читање, пошто сите работи напишани во мислењето ги разработивме, ама ајде да се повториме. И мажите се палат кога им се допираат брадавиците, сум читала и на форумот и тоа е општо знаење. Минимум 5 пати одговоривме и тоа и јас самата одговорив. Ама не се секирај, повторувањето е мајка на знаењето и јас ќе ти повторам се додека не ти влезе во глава, пошто знам дека си паметна и со време ќе научиш. Не шетаме голи затоа што е вистина, женските гради според ОПШТЕСТВЕНИ НОРМИ имаат сексуален контекст. Тоа веќе би било ту мач за нашите држави во Европа и јас самата спомнав дека не би било убаво пред деца кои се израснати да ги гледаат градите во тој контекст. Ама, тоа е се социјално изградено. Извор: твоето мислење. Значи, има култури каде што е најнормално да шеташ гол горе пошто тие си ги изградиле таквите правила, да беше нешто биолошки поврзано ќе важеше и во тие култури. Не ми е извор Википедија, туку многу поточниот, научниот и доверливиот извор... crnobelo. Не знам дали да плачам или да се смеам. Среќа па збориме за цицки под блузи и маици, а не голи. 10 пати ти кажувам, ако и гзот и цицките се интимни делови, нема разлика измеѓу оцртани цицки под блуза и оцртан гз под фармерки и хеланки.
Pa dobro de. Dali ke me postuvas ili ne manje bitno. Ako izlezam bez prsluk tebe ke ti se zgadi vecerta, mene tvoeto gadenje ke mi e zabavno i taka.
Не Почитувам закони, мада и таму не се.Не почитувам нешто што не ми се допаѓа.Нема логика Не почитувам машки со лакирани нокти пошто не ми се допаѓа Не јадам свинско пошто ми смрди.Сѐ е просто ама не сакате да сфатите Норма..пропис по кој треба да се однесуваме така? Значи не може голи да шетаме пошто не е пристојно Абе ја ве прашувам зашто голи не шетате не ти мене да ми објаснуваш за шо збориме Ти ќе ми кажуваш.Ја од страна 3 верглам овде, пола не ме ни читавте скроз, како Анатх, па рипавте овде плукавте Ако вашето за вас е точно, за мене и за останати не е.И нашето исто Ја НИГДЕ не реков дека МОРА да носите прслук А вие ми викате дека треба да ви го почитувам изборот Досадни сте ко вошки
Добро, оти се запнавте за тоа голи шетање по Богу, како може шетање без градник да е еквивалентно на гола шетање?
Што е за тебе почитувањето. Ако ме сретнеш со голи цицки, ќе направиш што? Ќе урлаш по мене, ќе ме покажуваш со прст, ќе ме навредуваш, ќе ме тепаш? Тоа што не ти се допаѓа? Исто и тука е многу нејасно. По аналогија, ако ти не му се допаѓаш некому, значи може да ти каже дека си гнасна? Како гласно и концизно ќе ми соопштиш дека моите голи цицки ти се гнасни и не ги поштуеш?
Ама ти (тој, оние, уатевр), си разумно суштество и знаеш дека не се сечии гради за твое сексуално задоволство и не скокаш ко мајмун. Секој дел од телото можеш да го сексуализираш. Ако имаш фит фетиш, ќе паѓаш во несвес на стапала. Да не треба и сандали да не носиме? Исто ко било шо друго. Со ножот можиш да сечиш леб, ама можеш и да заколиш некој. Ти одбираш.