Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Стигматизација на женски гради

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од KateKane, 22 февруари 2022.

1. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.655
    Допаѓања:
    39.447
    Оф човече, секој пат кога ги читам темиве се УВЕРУВАМ дека луѓето воопшто не препознаваат што е општествена норма а што биолошки факт.
    И зошто на гугл кога ќе пишете ви искача тоа што ви искача.
    Ќе речев глупо е во време на толку лесно достапни информации да имаме вакви забуни, ама гледам дека не знаеме ни како да бараме информации in the first place. (facepalm)

Друго, побогу, немате видено енциклопедии како помали, од оние за деца кај шо имаше слики од племиња, чисто колку да се изложиме на културниот шок дека голотијата не се третира исто во цел свет?Не дека треба голи да шетаме, туку да знаеме дека не е само нашето во светот.

И уште еднаш, не се палат луѓето само на града, се палат и на мал милион работи. Следно, треба да мислам да не ми се види глуждот кога носам пократки чевли зашто некој со фут фетиш може да се напали?
    Баш ме интересира што мислите и за докторине што секој ден гледаат голотија, сигурно не може да се смират од ерекции.

На Hecate, Bozica1980, Love 83 и 15 други им се допаѓа ова.
  2. SStasia

SStasia Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2017
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    1.276
    Јас лично имам средни цицина, шо значи ги иако можам да се осеќам комотно без прслук пак морам да ги држам ко ќе слегвам по скали. Неносење на прслук нема никаква врска со сексуализација и барање внимание ко шо се некои членки убедени, јас лично барем имам поќе погледи добивано кога носам градник и сум целосно покриена одколку кога не носам, до степен шо едно баце застана со точак да ме слика, врска немам шо кур сликаше ама ај ок.
    Да се погледниш во нешто ако ти фати око е сосема океј и не значи дека е на сексуален начин, шо и да носиш ќе се најди некој да се погледни, ама зјапање и мањачене е сосема друго и ТОА е проблемот, а не само да зирни некој и никому ништо.
    Секој дел од телото може да е сексуализиран, фут фетиш имат прееееемногу луѓе и ај са да не смеам сандалки да носам. Ако гледање на цицки под маичка без градник ти претставува проблем, не е до цицките....

На Aztec, Ketchup, Snowy45 и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.086
    Искрено им завидувам на тие кои имаат убави гради, и ептен ми е убаво за око женско деколте, ама во пристојни граници, не цели цицки вулгарно на изволте:D јас го немам тој луксуз за убаво деколте, јер немам убави гради за око:rofl: и посебно го немам тој луксуз да шетам без градник бидејќи немам гради, туку градишта, јас во живот немам излезено без градник, до скоро буквално и за спиење не го вадев, сега почнав да го вадам да издишам раат за спиење барем:worried:

На cresa-jagoda, minne992, st2007 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.602
    Допаѓања:
    48.967
    Уф само ние сме 100 години назад...
    По дома не носам дефинитивно.
    Лето па никако. Ако можат мажи да се шетаат без горна маица, можам и јас без градник. 8)
    На работа носам односно коа се мора.
    Еден период имав најдено одличен градник без корпи, само материјал, многу пристојно изгледаше во смисла ни пупка ни ништо не се гледаше, а можев да дишам. Сега го барам и под дрво и под камен, ама не го произведувааат изгледа повеќе. :D
    Незнам зашто на плажа е нормално да се познаваат и пупки и свашта, а вака е безобразно, провокативно. :^)

На GirlRose, theowndemon, SStasia и 2 други им се допаѓа ова.
  5. prashinka

prashinka Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2021
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    798
    Чисто се сомневам дека било која жена не носи градник летно време, освен ако не по дома. На работа сигурно "не носете". Едно е вака пишано, друго излегува во реалноста.

6. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Ух, мудролија на денот. Во мое друштво носиме само ние што имаме поголеми гради, а имам другарки кои прслук не виделе освен кога ќе се дотераат со секси долен веш во сексуална атмосфера.

На Аргентина *, Ugly Duckling, GirlRose и 5 други им се допаѓа ова.
  7. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.360
    Допаѓања:
    126.242
    Сто пати пишавме дека темава е за неносење градник во неформални средини, не во формални.
    Збориме за кога се иде на кафе, на прошетка во парк и до продавница.
    Девојка/жена да може да излезе и да оди на тие места без да слуша коментари за тоа што не носи градник.
    Да престане стигматизацијата.Да престане зјапањето.

На SStasia му/ѝ се допаѓа ова.
  8. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    26.276
    исто :|:| :rofl::rofl:

На Rama и t.a.m. им се допаѓа ова.
  9. prashinka

prashinka Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2021
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    798
    Не читав претходни мислења. Си кажав мое мислење. (highfive)

10. Caramell

Caramell Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2021
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    378
    И што е поентата на ова? Целта е сите да не носат кога сакаат или во неформални средини како што се пишува тука...единствено поради потпора гледам разлика ама ако тоа не е проблем тогаш пак доаѓаме до заклучок нормално е за мали гради без градник но не е баш така за големи.

На prashinka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Ако пратам линк од Инста ќе се види некако кој праќа?
    [COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.87)]Као на тикток? Или не би требало
    Да ви пратам едно видео за муабетов
    @Ahoy @Billy Idol ве тагнав пошо знам дека баратате со форумкв и со сѐ електронско
    Јес ор но[/COLOR]

12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
  13. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    40.040
    Не знам за сигурно. Не сум толку по социјални мрежи, ама мислам не.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    2.923
    Мене ми е убаво кога ќе видам убави женски гради од естетска гледна точка, значи не за манијачење, туку онака чисто дека е убаво да се види, а не ми смета да гледаме и заедно со мојот партнер. Мада јас повеќе забележувам од него и самата му кажувам кога ќе здогледам убава типка со убави гради или задник. Не да зјапаме, туку да погледнеме. Убави женски гради кога ќе се појават пред тебе неизбежно е да не ги забележиш. Е сега да зјапаме како манијаци тогаш проблемот е во нас, а не во типката со убави гради. А, тоа за шетање без прслук тука е уште многу заостанато и ептен се сексуализира, а нема да се смени. Менталитетот тешко да се смени.

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Heinz

Heinz Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    110
    Женторини кои веќе не им ги дигаат на мажињата, се плашат на маже да не му се дига на другите девојки, кренале сељачка буна зошто жените не носат градник.

На Nucci му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sweet dreams **

sweet dreams ** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2023
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    953
    Вулгарно ми изгледа пупки накострешени под маичка.
    Јас имам средни гради и слободно можам да не носам градник но едноставно не ми изгледа пристојно. :hai:

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Евроазија

Евроазија Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2022
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    2.380
    Знаете,децата на моја возраст(повеќето од нив) се вулгарни и,да кажам,не воспитани,што се за нив не им се допаѓа го сметаат како мета на потсмев и понижување.
    Wrong.
    Не те гледаат тебе-како личност,те гледаат тебе-тоа што носиш.А тоа што го носиш има големо влијание врз тоа што ќе ти се гледа од внатре.

Сметам дека секој треба да го носи тоа во што се чувствува удобно.
    Јас,лично,носам градник,поради тие причини-да не бидам исмејувана и да не привлекувам внимание.
    Ама,не го носам секогаш.Не го носам кога носам џемпер или широк дуксер,или кога сум дома.

Навистина е тешко да се носи,те стега,ме боли после грбот,и сл.
    Затоа јас сум против носењето градници.

На BrainDamage му/ѝ се допаѓа ова.
  18. SugarHoney

SugarHoney Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2019
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.460
    Природата на човекот е таква. Јас што сум женско кога ќе видам некоја со убави цицки очите сами ми идат таму. Можам да замислам машко.

На s.a.m.a, GirlVolley и ruben-neves им се допаѓа ова.
  19. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    23.025
    Ах, да имав големи цицки, ко ќе ви доев тамо во Мк, ко ќе го извадев прслукот..... имаше на сите очите да ви излезат од главата. :D
    Ама немам. Моите личат на исцедени портокалчиња.

На s.a.m.a и SummerGirl им се допаѓа ова.
  20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.135
    Допаѓања:
    180.928
    Купи си де, тоа е бар лесно сега:D

На Mrs. right, SummerGirl и Adidas888 им се допаѓа ова.