Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Стигматизација на женски гради

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од KateKane, 22 февруари 2022.

1. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.093
    Допаѓања:
    55.827
    Прслук носам само за надвор, за дома и за спиење отсекогаш сум носела бебидол. Не можам без ништо, не ми е удобно. А немам големи гради.
    Имам и бебидол/бралет со потполнки баш како прслук врши работа, нема разлика а многу е поудобно. Планирам на такви сосема да се префрлам.

Женските гради за жал се сексуализирани, а машките не, па затоа мажите комотно можат да си ги вадат. А и поради тоа отсекогаш сме "програмирани" да ги криеме. Но воопшто би немала проблем ако некоја сака да ги ослободи, баш напротив.

На smooch, Someonespecial, Guns N` Roses и 8 други им се допаѓа ова.
  2. arabella_

arabella_ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2020
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    364
    Така си е , и други делови од телото се сексуално стимулативни , па ај да се покриеме цели ако не.

Not to be off topic носам ама искрено пошто ми е поубаво така, навика е.
    Also , бралети од чипка кога носите не ве чеша ради чипката или ја сум чудак? Не можам да ги поднесам , ме чеша и ми е неудобно , а многу ми се секси.

3. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    Спиење со прслук само коа сум ептен пијана и не сум у стање да се соблечам. Тогаш легнуем сосе облека, зашо секој чекор плус може до вц над шоља да води само.

Летно време преретко носам, а обожавам сајд буб, пресекси ми е.
    Неам некои цицки за паѓање у несвест али уше имаат добра форма, па сакам да го искористам тој момент.

Зимно исто преретко, се носам претежно у широки дуксеви и џемпери, па уопште никој не би го ни приметил моментот на неносење прслук.

Е сеа, проблем ми е само работата, некад сум на работа и по 16 саати, не го рачунам времето за пат од/до работа, значи може и 17 саати да сум со прслук. Тоа е факинг премногу.
    Глеам да не носам прслуци со жици, а коа више носам, глеам да е пуш ап шо нема да се крева до врат и одоздола да ми виси пола цицка. Не можам да поднесам некомотни и утнати броеви на прслуци, се осеќам као да се гушам, ја стварно не знам коа ќе ги натегнат у 3 броја помал прслук како дишат жениве.

Сум дефинитивно за нормализирање на не носење градник, буквално ме заболе дали на Петранка и се гледаат брадавиците или не. Само уше ние на Балканов останавме да се замараме со вакви глупоштини.

На Stephen Amell, Snowflake97, VDT2906 и 7 други им се допаѓа ова.
  4. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.360
    Допаѓања:
    126.244
    Подобро ми е со градник иако понекогаш дома не носам.Најчесто носам спортски.
    Градите ми се тресат и некои маици и блузи не ми стојат убаво без градник.
    Глупо е да се критикува жена што не носи градник иако има блуза на неа.Глупо е и да се критикува и замерува за доењето во јавност.
    На бебето му е потребно мајчиното млеко и доењето не треба да се стигматизира.

На KateKane, Ajronmen, Cosmic Girl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Abracadaver

Abracadaver Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.452
    Замисли машко со дигнат пенис и тесни тренерки што оцртуваат да се шета меѓу вас. Пријатно ќе ви биде?

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Нека шета како сака.
    Не е наша работа.

На SStasia и Аргентина * им се допаѓа ова.
  7. ☆°Night°☆

☆°Night°☆ Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2019
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    313
    Баш би сакала да имам средни гради и насекаде да можам да си се шетам без градник комотно, без да привлекувам непосакувани коментари.
    Само по дома си седам така, поубаво нема!
    А во јавност носам зошто многу пати сум добивала индиректно неубави коментари од другарки и по улици од манијаци.

Едноставно мене ми е неудобно кога ме зјапаат и ги коментираат.

На IreNey9 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.220
    Допаѓања:
    25.785
    На kalinaka, SexyDarling, Cosmic Girl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.813
    Допаѓања:
    17.597
    Следно забрана за апостолки, да не се стимулираат многу луѓето со фут фетиш.

Иначе на темава, природата и гравитацијата ме оневозможуваат за живот без градник. ;(
    Не носам само кога спијам. Да имав мали, не би ни купувала ич.

На SStasia, smooch, crimson и 14 други им се допаѓа ова.
  10. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    ? Не е ко да не им се познава на повеќето и без да им е дигнат кога седат. Цицките не можеш да ги скриеш, а пенисот можеш да си го контролираш.

На SStasia, smooch, crimson и 13 други им се допаѓа ова.
  11. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Како ќе го контролираш?
    Не се дигај на женскава, те молам не се дигај??ќе ви дое некоја е така со брадавиците, у минич и ќе си кажеш ,,не е јака смири се, не е јака” или ќе станеш и ќе си отидеш?
    Кажи како се контролира за утреден кога ќе иам дечко да го дресирам

На Cosmic Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    ?
    Сериозна си со муабетов?

На SStasia, smooch, Bella ••• и 12 други им се допаѓа ова.
  13. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.655
    Допаѓања:
    39.447
    А да почнете да гледате нормални делови од телото како тоа што се - нормални делови од телото - не нешто спектакуларно? Исто како да речеш "на онаа ѝ се гледаат рамењата, гадно ми е". Од што ти се гади? Ај океј да речеш не е убаво, ама гадно?
    И споредуваш гаќи со прслук? Нема никаква нехигиена во неносење прслук, буквално никаква.
    Друго, дечко ти може да буља и во деколте, нозе, газ. Единствен начин да го спречиш да не гледа во жена е сите жени да носат бурки.

На SStasia, smooch, crimson и 16 други им се допаѓа ова.
  14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Најсериозно
    Како се контролира ерекција ме интересира.
    Не сум знаела дека може.Тоа е исто као кај нас кога ни искачаат брадавиците кога сме напалени или на ладно, како да го исконтролирам тоа?Сега ќе се праиме појаки од телото и организмот?

На Leucadia му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Со мозок? Не сме животни. Не можам да сфатам како ја доживуваш ерекцијата кај мажите, ама сигурен сум дека е на погрешен начин.

На SStasia, smooch, crimson и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Гадно ми е, пошо им ја гледам интимата, не ми е убаво.Зашо е иначе измислен прслукот?за да ги држи само на место?
    Зашо праат лепенки?
    Може да ми се фурате на муабетов колку сакате.Ама прашање е на субјективно гледање и вкус.Ја не би искочилатака од проста причина што неќам да ме буља некок.И углавном сѐ што носам е затворено.
    Брадавиците ми ги гледаат тие ја шо сакам.Не се експонирам пред цело Скопје
    Не е исто прслук и гаќи? Како не е исто? И двете се долен веш.Зашто цицките да се на слобода, а вагината не?
    Уште попријатно ќе е
    Како рече некоја членка поназад.Сме се родиле голи, т.е на слобода биле.
    Апропо тоа може и голи да шетаме.
    Да бе ќе зеам ќе ги замонтирам сите
    Не е исто у диколтирана маица и гола цицка.
    А за на работа да не зборам, или некои институции.Идеш на суд, на работа, и не те гледаат у очи него у цицка.И после биле мажите вакви такви.И ја на тренинг кога ги гледам у стегнати тренерки као им штрчи, подѕирнувам.Природа е.
    Има маици на кои одговара, или фустани
    Како овие шо беа во тренд
    3FF814F4-7BC6-411C-811D-10FBF7A387E3.jpeg
    еве која е поентата на прслукот тогаш?
    Тие шо го измислиле биле глупи?

@Ketchup а ја шо пишав горе?
    Шо ме напраи дали сум сериозна со муабетот.Те прашав како, одговори ми

На Selest, christinnn и BlackNight им се допаѓа ова.
  17. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.683
    Допаѓања:
    79.791
    Што е разликата и зошто е ок машка брадавица да се гледа без маица, без ништо, а не е ок женска брадавица да се оцртува под облека? @Feminka22
    А тоа со прслукот и лепенките зошто се измислени, чисто за естетика, оти можеби ете поубаво изгледа ако не се гледа некогаш, во фустан, маичка, кошула, зависно пригода. Башка за подигнување, што не мора постојано и во секое време.

На SStasia, smooch, crimson и 12 други им се допаѓа ова.
  18. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.081
    Пред неколку години пред да имам деца, носев одредена облека без прслук. Во летни денови најчесто а поретко и во зима за излегување.

Сега после 2 доења градите ми се преголеми и не си се свиѓам физички без прслук. Кога ќе застанам пред огледало со прслук си се гледам по оформена и по стегната.

Дека премн. се сексуализираат градите да. Имаат и машките гради па не ги кријат нели ? Постарите генерации на ова ќе речат - " е па слечете се скроз голи шетајте " . Не е воопшто исто. Гениталиите пред се добро е да се заштитени од хигиенски причини.

На SStasia, crimson, Kasiopaja221 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.776
    Допаѓања:
    169.491
    Да ... Хигиенски е ... О.о Нема ништо нехигиенско. Путката долу е сензитивна, да. Ама цицките? Лмао.

Само шо цицка без прслук покриена не е исто ко и еректиран кур. Едното си постои, другото фаќа сигнали. Како прајте вакви споредби да сфатам. Цицка со кур споредвате. Прочитајте малку да видите курот на шо ви е еквивалент кај жена. Хинт: не е цицка.

Ако сте несигурни во партнерот, не ви се криви жените од околу. Тој покрај вас е крив. Оти цицка е дојка пред се. Сексуален објект е во сексуална конотација, со партнер пример. А, не на рандом жена на улица. Најмногу скокате за 'морал' и вакви квази загрижености и се гадите само вие шо не сте сигурни во своите партнери и во себе. Шо жена шо се плаши дека партнерот ќе види туѓа цицка и мисли готово ќе му се крени оти е неконтролирано животно. Шо маж шо се плаши дека ќе се напали, а не можи да ја има, срамота. Помина време кога жени се забулуваа за каприц на несигурните и мањаците, врзвајте си очи на партнер и свои ако толку ви смета, доста се гледаа само очи, а некогаш ни то, од жените.

На SStasia, smooch, crimson и 22 други им се допаѓа ова.
  20. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Ерекција не се добива само со гледање на тело од полот кој те привлекува, мора паметот бар малку да ти забега на друго место, а ако ти забегува со сите цицки што ќе ти излезат пред очи, тогаш ти треба помош.

На SStasia, smooch, crimson и 17 други им се допаѓа ова.