Прслук носам само за надвор, за дома и за спиење отсекогаш сум носела бебидол. Не можам без ништо, не ми е удобно. А немам големи гради. Имам и бебидол/бралет со потполнки баш како прслук врши работа, нема разлика а многу е поудобно. Планирам на такви сосема да се префрлам. Женските гради за жал се сексуализирани, а машките не, па затоа мажите комотно можат да си ги вадат. А и поради тоа отсекогаш сме "програмирани" да ги криеме. Но воопшто би немала проблем ако некоја сака да ги ослободи, баш напротив.
Така си е , и други делови од телото се сексуално стимулативни , па ај да се покриеме цели ако не. Not to be off topic носам ама искрено пошто ми е поубаво така, навика е. Also , бралети од чипка кога носите не ве чеша ради чипката или ја сум чудак? Не можам да ги поднесам , ме чеша и ми е неудобно , а многу ми се секси.
Спиење со прслук само коа сум ептен пијана и не сум у стање да се соблечам. Тогаш легнуем сосе облека, зашо секој чекор плус може до вц над шоља да води само. Летно време преретко носам, а обожавам сајд буб, пресекси ми е. Неам некои цицки за паѓање у несвест али уше имаат добра форма, па сакам да го искористам тој момент. Зимно исто преретко, се носам претежно у широки дуксеви и џемпери, па уопште никој не би го ни приметил моментот на неносење прслук. Е сеа, проблем ми е само работата, некад сум на работа и по 16 саати, не го рачунам времето за пат од/до работа, значи може и 17 саати да сум со прслук. Тоа е факинг премногу. Глеам да не носам прслуци со жици, а коа више носам, глеам да е пуш ап шо нема да се крева до врат и одоздола да ми виси пола цицка. Не можам да поднесам некомотни и утнати броеви на прслуци, се осеќам као да се гушам, ја стварно не знам коа ќе ги натегнат у 3 броја помал прслук како дишат жениве. Сум дефинитивно за нормализирање на не носење градник, буквално ме заболе дали на Петранка и се гледаат брадавиците или не. Само уше ние на Балканов останавме да се замараме со вакви глупоштини.
Подобро ми е со градник иако понекогаш дома не носам.Најчесто носам спортски. Градите ми се тресат и некои маици и блузи не ми стојат убаво без градник. Глупо е да се критикува жена што не носи градник иако има блуза на неа.Глупо е и да се критикува и замерува за доењето во јавност. На бебето му е потребно мајчиното млеко и доењето не треба да се стигматизира.
Замисли машко со дигнат пенис и тесни тренерки што оцртуваат да се шета меѓу вас. Пријатно ќе ви биде?
Баш би сакала да имам средни гради и насекаде да можам да си се шетам без градник комотно, без да привлекувам непосакувани коментари. Само по дома си седам така, поубаво нема! А во јавност носам зошто многу пати сум добивала индиректно неубави коментари од другарки и по улици од манијаци. Едноставно мене ми е неудобно кога ме зјапаат и ги коментираат.
Следно забрана за апостолки, да не се стимулираат многу луѓето со фут фетиш. Иначе на темава, природата и гравитацијата ме оневозможуваат за живот без градник. Не носам само кога спијам. Да имав мали, не би ни купувала ич.
? Не е ко да не им се познава на повеќето и без да им е дигнат кога седат. Цицките не можеш да ги скриеш, а пенисот можеш да си го контролираш.
Како ќе го контролираш? Не се дигај на женскава, те молам не се дигај??ќе ви дое некоја е така со брадавиците, у минич и ќе си кажеш ,,не е јака смири се, не е јака” или ќе станеш и ќе си отидеш? Кажи како се контролира за утреден кога ќе иам дечко да го дресирам
А да почнете да гледате нормални делови од телото како тоа што се - нормални делови од телото - не нешто спектакуларно? Исто како да речеш "на онаа ѝ се гледаат рамењата, гадно ми е". Од што ти се гади? Ај океј да речеш не е убаво, ама гадно? И споредуваш гаќи со прслук? Нема никаква нехигиена во неносење прслук, буквално никаква. Друго, дечко ти може да буља и во деколте, нозе, газ. Единствен начин да го спречиш да не гледа во жена е сите жени да носат бурки.
Најсериозно Како се контролира ерекција ме интересира. Не сум знаела дека може.Тоа е исто као кај нас кога ни искачаат брадавиците кога сме напалени или на ладно, како да го исконтролирам тоа?Сега ќе се праиме појаки од телото и организмот?
Со мозок? Не сме животни. Не можам да сфатам како ја доживуваш ерекцијата кај мажите, ама сигурен сум дека е на погрешен начин.
Гадно ми е, пошо им ја гледам интимата, не ми е убаво.Зашо е иначе измислен прслукот?за да ги држи само на место? Зашо праат лепенки? Може да ми се фурате на муабетов колку сакате.Ама прашање е на субјективно гледање и вкус.Ја не би искочилатака од проста причина што неќам да ме буља некок.И углавном сѐ што носам е затворено. Брадавиците ми ги гледаат тие ја шо сакам.Не се експонирам пред цело Скопје Не е исто прслук и гаќи? Како не е исто? И двете се долен веш.Зашто цицките да се на слобода, а вагината не? Уште попријатно ќе е Како рече некоја членка поназад.Сме се родиле голи, т.е на слобода биле. Апропо тоа може и голи да шетаме. Да бе ќе зеам ќе ги замонтирам сите Не е исто у диколтирана маица и гола цицка. А за на работа да не зборам, или некои институции.Идеш на суд, на работа, и не те гледаат у очи него у цицка.И после биле мажите вакви такви.И ја на тренинг кога ги гледам у стегнати тренерки као им штрчи, подѕирнувам.Природа е. Има маици на кои одговара, или фустани Како овие шо беа во тренд еве која е поентата на прслукот тогаш? Тие шо го измислиле биле глупи? @Ketchup а ја шо пишав горе? Шо ме напраи дали сум сериозна со муабетот.Те прашав како, одговори ми
Што е разликата и зошто е ок машка брадавица да се гледа без маица, без ништо, а не е ок женска брадавица да се оцртува под облека? @Feminka22 А тоа со прслукот и лепенките зошто се измислени, чисто за естетика, оти можеби ете поубаво изгледа ако не се гледа некогаш, во фустан, маичка, кошула, зависно пригода. Башка за подигнување, што не мора постојано и во секое време.
Пред неколку години пред да имам деца, носев одредена облека без прслук. Во летни денови најчесто а поретко и во зима за излегување. Сега после 2 доења градите ми се преголеми и не си се свиѓам физички без прслук. Кога ќе застанам пред огледало со прслук си се гледам по оформена и по стегната. Дека премн. се сексуализираат градите да. Имаат и машките гради па не ги кријат нели ? Постарите генерации на ова ќе речат - " е па слечете се скроз голи шетајте " . Не е воопшто исто. Гениталиите пред се добро е да се заштитени од хигиенски причини.
Да ... Хигиенски е ... О.о Нема ништо нехигиенско. Путката долу е сензитивна, да. Ама цицките? Лмао. Само шо цицка без прслук покриена не е исто ко и еректиран кур. Едното си постои, другото фаќа сигнали. Како прајте вакви споредби да сфатам. Цицка со кур споредвате. Прочитајте малку да видите курот на шо ви е еквивалент кај жена. Хинт: не е цицка. Ако сте несигурни во партнерот, не ви се криви жените од околу. Тој покрај вас е крив. Оти цицка е дојка пред се. Сексуален објект е во сексуална конотација, со партнер пример. А, не на рандом жена на улица. Најмногу скокате за 'морал' и вакви квази загрижености и се гадите само вие шо не сте сигурни во своите партнери и во себе. Шо жена шо се плаши дека партнерот ќе види туѓа цицка и мисли готово ќе му се крени оти е неконтролирано животно. Шо маж шо се плаши дека ќе се напали, а не можи да ја има, срамота. Помина време кога жени се забулуваа за каприц на несигурните и мањаците, врзвајте си очи на партнер и свои ако толку ви смета, доста се гледаа само очи, а некогаш ни то, од жените.
Ерекција не се добива само со гледање на тело од полот кој те привлекува, мора паметот бар малку да ти забега на друго место, а ако ти забегува со сите цицки што ќе ти излезат пред очи, тогаш ти треба помош.