Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Стигматизација на женски гради

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од KateKane, 22 февруари 2022.

1. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.321
    Од кога градите се исто што и пенисот, извини вака? Градите примарно постојат за доење бебиња, тоа е нивната функција кај сите цицачи, пенисот за што е? Скраја да е да е исто, ми се гади од помислата. Имаш ти учено биологија или бегаше од часови? Тоа ви прави неедуцираноста, вакви глупости да трескате. Можеш оцртаноста на пенисот да го споредиш со cameltoe кај жени, пример, ама со гради никако.

На SStasia, smooch, sparklie и 20 други им се допаѓа ова.
  2. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.430
    Допаѓања:
    60.499
    Значи не збориме да се облечеш некогаш, да се дотераш, стегнеш и да сакаш да изгледаш убаво, секси и слично во долна облека.

Збориме за секојдневни ситуации, пример кај жени што имаат физичка работа па мораат цел ден да носат оти одма е карактеризирано како некултурно, неуредно и вулгарно.

И да нема физичка работа, некогаш не ти се носи, еве јас пред да добијам некогаш толку ме болат и ми се осетливи што морам да трпам по цел ден, 8 часа работни + пат до работа и назад. Е ако е зима ајде некако у ПРЕширок дуксер ќе компензирам, ама во лето нема шанса. Е сеа ако искочам у маичка без прслук нема шанси да поминам без криви погледи и коментари.

Пред некое време требаше да ми дојде другарка кај мене на работа, ми вика ќе дојдам по тренерки како што сум дома, доилка е и ми вика толку ме болат и ми се осетливи што и најмал допир со ткаенина ме боли. И викам дојди и не се замарај, дојде, одма приметувам дека колегиве зјапаат без осет.

Е ова страшно ме нервира. Не значи дека некоја тој ден ако не облекла прслук дека е несредена или кур дека бара.

На SStasia, smooch, sparklie и 19 други им се допаѓа ова.
  3. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.655
    Допаѓања:
    39.447
    Колку работи измеша, ај вака едно по едно...
    Да, за да ги држи на место. Вакви прслуци какви што носиме ние се многу скорешна измислица.
    Во ред, тоа е твое скроз. Никој не ти се меша како ќе се облекуваш.
    Ова прашање е срамота да го поставиш затоа што е нешто што се учи по биологија во основно. Хинт, не е исто вагинален канал и гради препокриени со кожа. Во однос на хигиена.
    Па никој не збори за шетање голи туку за неносење прслук? Ако дечко ти се загледа во некоја што ѝ се познаваат брадавиците, ќе се загледа и во газот. Што ќе правиш, ќе му забраниш да погледне жена?
    Да де, сите зјапаме, нормално е. Не ти ја сфаќам поентата на делов. Мажите биле такви или онакви пошо не застануваат на гледање во добар дел од случаите.
    За на суд си има кодекс на облекување, нема да се облечеш како за во диско?

На SStasia, crimson, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  4. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.113
    Допаѓања:
    67.090
    Ова најмногу од нас жените зависи. Ако на нас не ни е гајле кој и како не гледа и што си мисли во главата слободно можеме да си одиме без прслук. На крајот ќе се нормализира.
    Јас летоска одев без градник во фустани, кога ми беше прежешко, па на кој му смета не мора да гледа.
    Инаку, да, прилично ми се големи градите, ама откако доев бебе некако не ми е иста перцепцијата.

На SStasia, smooch, Kanya и 18 други им се допаѓа ова.
  5. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.306
    И кога носам прслук и кога не носам ме манијачат. Кој е крив тука, пак јас?

Колку треба да си искомплексиран за да мораш да го понижуваш женскиот пол толку често...
    Стварно ви се чудам на начинот на размислување.

На SStasia, smooch, crimson и 13 други им се допаѓа ова.
  6. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    И јас цело лето сум без прслук ама кога треба да одам некаде кај што морам да го ставам, уф смак света ми е. Исто и преку зима, прслук ставам ако морам. Без прслук носам дете во градинка, пазарувам, одам на гости значи скоро секаде. Е сега ептен да треба да се вратам во канцеларија ќе го облечам чисто дека ми се виснати од доење, па јас не си се свиѓам.
    Се извинувам однапред ако привлечам некој поглед од нечиј дечко ама тоа е. Слобода за цицките :party:

На SStasia, mal.ecka, Snowflake97 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.683
    Допаѓања:
    79.791
    Кај неарни во умот ова. :mm:

На Srckata28, nextredstyle и theowndemon им се допаѓа ова.
  8. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.113
    Допаѓања:
    67.090
    И големи гради секогаш си се големи, да ги ставиш во ролка најмногу погледи привлекуваат. :D
    Затоа, кога веќе и онака исто му доаѓа, бар удобно да ни биде.

На SStasia, smooch, Роберт 7 и 13 други им се допаѓа ова.
  9. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Јас не би се осеќала безбедно @Abracadaver да биде околу мене, без разлика дали носам прслук или не. Манијак најголем е очигледно. Језив.

Нема ништо нехигиенски во врска со цицка без прслук. Не може за жените да е нехигиена за мажите да нема врска. Нема логика, брадавица е брадавица (кога не доиш). А ако толку сакате да навлеземе во муабетот, препорачливо е да се спие без гаќи за да се луфтира долу, така да долен веш има практична улога до одредена мера.

Не знам, срам да ви е некако што сметате дека оцртана града е нешто вулгарно. Пак ли ќе водиме муабети за дека "сама си го барала"...

9c2e3f4762c82c518fab1904ae1b1530.jpg 67021ef759f94123f12c26626629cb57.jpg 05bf342a71e4ce6f02ce3fee4799b207.jpg

На bittersweet, SStasia, smooch и 20 други им се допаѓа ова.
  10. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.430
    Допаѓања:
    60.499
    Како ли живееле у нехигиенски услови жените пред да се измислат прслуци еве не знам.

У камено доба од инфекции ваљда умирале на цицки.

Оти вака зборите глупости?

На SStasia, smooch, Kanya и 28 други им се допаѓа ова.
  11. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    8.924
    За Арапите и косата нема само функција "пушти коси ветер да ги носи" туку има сексуално стимулативна функција и затоа носат шамии а гола коса може само пред мажот...

На SStasia, smooch, crimson и 12 други им се допаѓа ова.
  12. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Јас разбирам да не ви е убава глетката, како мене пример што не ми се свиѓаат пуш ап градници со цицки до уста ама одвратно? :?:
    Брадавиците се уствари проблемот?

На SStasia, Snowflake97, Peanut Butter и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.306
    Незнам како може да ви е гадно, цицки баш се убава глетка:makeup:

На SexyDarling, Роберт 7, Snowflake97 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.743
    Допаѓања:
    21.410
    Нема нешто понехигиенско од неносењето гаќи. Сите бактерии ќе се залепат на другарката, па оди лечи ја после од зелен исцедок, смрдеа, чешање и пецкање.
    А на цицките, пардон пупките шо можи да му биди? То е исто како да речиш не шетај со голи нозе или гол стомак оти не е здраво, бактерии ќе закачиш. Можи само да ти пристуди на голите делови, ништо поќе.

На муабетот. Дома не носам прслук никогаш. За надвор некогаш носам некогаш не. Кога излегувам лабаво гледам да одберам нешто широко за да не морам да се стегам во прслуци. Имам мали и цврсти гради така да немам проблем со тресење и болка. Единствено треба да се опремам со лепенки за брадавици за кога ќе носам нешто шо ептен оцртува да ги искористам. Мразам да ме зјапаат луѓе, се осеќам непријатно. Сакам да бев малку полабава, ич да не ми чуе кој шо ќе речи ама не сум таква.
    Смак света ми е кога треба да облекувам прслук, нешто најомразено ми е.

Последна измена: 23 февруари 2022
    На SStasia, smooch, VDT2906 и 11 други им се допаѓа ова.
  15. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.620
    Штом градите се сексуално стимулативни, од пролет облечи си прслук, немој случајно со брадавицата што ти штрчи испод мајцата, да возбудиш жена при глетката.

Па научи го дечко ти да не буља, одвратно и манијачки е.

На SStasia, smooch, sparklie и 26 други им се допаѓа ова.
  16. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.746
    Допаѓања:
    16.435
    Никогаш човечкото тело не ми било табу тема, човечкото тело е изградено така како што го создала природата со гради, вагина, пенис и не гледам причина зошто би се срамеле од тоа, кога се тоа е нормално и природно.

Дали се сексуализираат женските гради??
    Да за жал се сексуализираат и од страна на жените и од страна на мажите и се надевам дека еден ден луѓево ќе еволуираат во тој поглед, ама од таа еволуција очигледно е дека сме далеку светлосни години.
    Сметам дека секоја жена во однос на ова прашање треба да постапува така како што се чувствува, а за зборување и за мрчење секогаш ќе има такви.
    Мене ужасно ме нервираат градници, носам само за излегување. Во последно време гледам и тое што ги носам секојдневно да бидат што поудобни, без жици, памучни. Дома што стасувам уште од врата го фрлам градникот :lol:.

На SStasia, SexyDarling, Cosmic Girl и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Aztec

Aztec Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2020
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    739
    Токму така. :|
    Едит:
    https://www.vice.com/en/article/gyyneb/11-ways-to-post-nipples-on-instagram-without-getting-censored
    Еве, на пример, можеш да ставиш слика по извршена мастектомија што е без брадавица.
    Нормално дека ти си крива. Грешни мисли им предизвикуваш. (facepalm)

Последна измена: 23 февруари 2022
    На SStasia, Indiegurl и Jana06 им се допаѓа ова.
  18. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Брејј чоек едно предавање не може да ислуша од вас.Рафална паљба сте испукале.Ај еден по еден:
    Прво со тебе, ја бар нигде не реков дека е за машко океј за женско не.Не ми ставај зборови во уста, мислам дека нема потреба, јас бар сум една од тие шо памти шо рекла и си стојам на своето.А не ко пола форум, овде ќе и` смета гола цицка, во друга тема не.За естетика така, епа тоа е естетскиот изглед.Не е за слободно пафтање и за да ги гледаат сите.Убаво рече, за естетски изглед.Неам шо друго да ти кажам.
    Така де, ја не реков дека не треба да не носите прслук.Само реков дека МЕНЕ лично не ми е убаво и вкусно.Не реков дека се курви таквите, или дека бараат внимание итн.Само не ми е вкусно и пристојно.Крај.
    Ја не знам шо се дивите, ја да сакам да извреѓам некој, ќе си кажам директ, ја бар не се устручавам.
    Не е срамота, мртва сериозна бев, зашо неносење прслук е похигиеенски од неносење гаќи.И едното и другото се покриени со КОЖА.
    И на брадавиците има отвори исто како и на вагината.Млекото од кај искача?Од нос?Тие отвори не може да фатат бактерија инфекција или што год?
    епа кодекс де.тоа викам, ама ако се нормализира неносење прслук, ќе му дое дека сегде може да се иде така.
    среќа па го неам за да го учам.Хипотетички зборев.И ја буљам.Дадов пример, имам во околина машки шо носат тесни маици и тренерки, несвесно се вртам и ги загледувам.Природно ми доаѓа.Ја не ги буљам како машко да не сум видела-шо викаш ти манијачки.Ама во целата маса, ми се истакнуваат и ми паѓаат во очи.Така и со женскава работа.

со тебе бар се слагам до негде.Фала Богу некој блиску до мене на темава.
    Еве и тебе ќе ти кажам истото ко на лавстоунед.Како е неносење гаќи понехигиенски од неносење прслук.Кога и таму можеш да закачиш нешто?
    Или ќе ми речете, абе маица перам почесто.Епа перете си ги де и фармерките.И преку маица т.е памукот може свашта да влезе, не искачање ваљда со челик.
    За тоа со поширокото итн шо пиша се слагам.Пошо пишав дека и ја, кога треба до доле да се симнам, натнувам нешто пошироко и не се ни приметува дали носам или не, а за надвор не би, пошо не ми е убаво да ме зјапа некој.И онака се карам со ретарди секое искачање кога ме буља некој, тоа уште помалце ми треба.
    Баш ми се погоди сега да купам нешто, горниот дел е проѕирен, комотно можам без него да искочам пошо исто као да неам горен дел.И неам намера да го носам дур не набавам лепенки.Не би сакала да ме гледаат сите.Гради,задник доживувам како интима.
    Тогаш може и фармерки со дупки на газот да се направат, за да не се стега газот.Зашо да се стегам у фармерки и хеланки, нека си лебди слободно.
    А некогаш, ќе ме извините, ама грдо е некоја со огромни цицки да ја гледаш како и` е пафтаат лево десно, поготово постари особи.Не е културно.
    Машко така да му се шета низ тренерки, ќе го напраите не манијак..силувач прва класа

How do you get an infection in your breast?

Breast infections are usually caused by common bacteria (Staphylococcus aureus) found on normal skin. The bacteria enter through a break or crack in the skin, usually on the nipple. The infection takes place in the fatty tissue of the breast and causes swelling. This swelling pushes on the milk ducts.

CONS:
    • Not wearing a bra can cause major muscular discomfort in areas like the back, neck and shoulders, esp. if you have bigger breasts.
    • Breasts do tend to sag due to a lot of reasons like age, weight loss or gain and health issues. Not wearing a bra can further worsen the condition.
    • Not wearing a bra with certain outfits especially if they are body-hugging can ruin your overall look. It will wreck your otherwise perfect outfit and might work negatively on your confidence level.
    Ја не зборам за 24/7 носење градник.Него за одредено време, школо, на работа, кафе.Дома и онака никој не ве глеа.Дишете малце

19. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.776
    Допаѓања:
    169.491
    Вагината е отвор и сама знајш колку околу тебе имале инфекција таму наспроти на цицка. Пошто едното е понежно од другото. Градите се поподложни на инфекции за време на лактација, инаку не баш. Пак ќе ти речам, види колку околу тебе имале инфекција на града.

Ќе ти кажам за мене, вклучитечно јас и сите жени шо ги познавам поќе од 2 пати сме имале проблем со вагина. Ни една од нас, во период кој не е во лактација, немала проблем со инфекција на гради и брадавици и една имала инфекција за време на лактација. Мислам дека јасно е дека не подлежат еднакво на инфекции и не, прслук, особено модерен прслук, не го носиме од хигиенски причини.

На SStasia, smooch, crimson и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    @Feminka22 Таа бактерија како и многу други си ги имаме сите во телото така да, можеш да ти направи проблем и со носење прслук. А искрено, не сум слушнала досега такво нешто.

На Snowflake97 му/ѝ се допаѓа ова.