Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Стигматизација на женски гради

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од KateKane, 22 февруари 2022.

1. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.746
    Допаѓања:
    16.435
    Па добро во однос на хигиената се носи и долна маичка, така да не гледам проблем секако ни градите не се откриени кога се носи маичка.

На Cosmic Girl, nextredstyle и theowndemon им се допаѓа ова.
  2. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Држи дека има повеќе, ама не викаш дека не може да се деси и на градите.
    Факт е дека повеќе се дешава на вагиналниот отвор, но не го исклучува фактот дека може и таму.Кожа е, на рака тртка ќе ти искочи, на нога ќе се изгребеш, ќе се исечеш со брич.Исти курац е.Смешно ми е шо ме нападнавте као кузнае шо да сум рекла.Ај за абракадабрер као и да е потпишан ве сфаќам, ама да ми се пуштите за личен став?
    Дека ја после сиве мислења ќе сменам свое..хахахахах
    може да дискутираме до утре не е проблем.
    @Guns N` Roses ама преку лето не носиме долни маици.Еве и ја тие шо ги носам се тенки, т.е одамна не сум видела долни маици како поткошули.
    Башка реков, да на некои аутфити стварно поубаво личи без прслук, или прслук без прерамки.Пак ради ЕСТЕТСКИ изглед.Значи тоа е муабетот, естетика.
    Тоа шо мене ми е убаво, на вас нема да ви е, и обратно.Џабе ќе се натегаме кое е океј кое не.Мене не ми е проблем да дискутираме на темава, ама да не се понашате како да е муабетов квантна физика и дека вашето е 100% точно, моето не.Пошо е ствар на вкус и избор.
    не ви се носи прслук, океј, не носете.Нит ви брани некој нит ништо.
    Просто е, само вие сакате на форумов да комплицирате и да се истакнувате одредени како екстремно измодернизирани и либерални.До прслукот и цицките ви дојде.
    Вака да се тепавте за се` друго, немаше да не` краде кој стигне, да не` ребраат комшиите, да има мито и корупција.Ама тоа ни` државата и народов уствари.ќе се карате на Фемина форум, а во реал лајф нигде ве нема.

3. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.776
    Допаѓања:
    169.491
    Ко така да се забулиме да не случајно се случи сегде. Оти во мое искуство, жена шо не е во лактација, ни една немала проблем со инфекција на гради безразлика дали носи или не прслук. Не ти менвам мислење. Ти кажвам зошто нема врска со хигиена. Дали е или не е хигиенски не е став. Факт е.

На crimson, Aztec, Stephen Amell и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.306
    Да бидеме тотално искрени, баш не заболе дали ќе добијат инфекција на цицка жените кои не носат градник.
    Фасада е ова.
    Од километар се гледа дела неносењето прслук ви пречи од други причини.:hai:

На smooch, Kitten, sparklie и 19 други им се допаѓа ова.
  5. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.813
    Допаѓања:
    17.597
    Зошто за него да сфаќаш, за тебе не? Па имате ист став. :D
    И двајцата ги сексуализирате градите и имате негативен став за жени без градник.

Не дека збориме за шетање голи. Збориме за да не носи некој прслук под облека.

На smooch, crimson, Stephen Amell и 12 други им се допаѓа ова.
  6. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.105
    Допаѓања:
    26.964
    Јас по муабетов сфатив дека мажите ги гледаат жените само како секс објекти. Фино.
    Јас како жена немам ништо против некоја да не носи градник, сосем океј ми е. Сите имаме гради, чил.
    Дури и на оние кои не носат градник им се восхитувам, не мислам дека се „распуштени“.
    Од медицинска гледна точка знаете и самите дека градникот може само проблеми да ви направи. И бтв, какво е тоа држење? Мора на сите да ни се испакнати како дињи или? Има секакви гради, колку и да ги „држиш“ тие се. И сосем е погрешно оние со големи гради да се стегаат со прслуци, а оние со мали да се како наградени од Бог.
    Најкруцијален проблем од се е што мажите се животни и ако маж ви се пали и не може да се воздржи од исцртани гради на туѓи жени тогаш Бог на помош.
    А, и да има ерекција од исцртана града, т.е дојката да и се гледа не мора да рипа одма како диво животно. За среќа или за жал и мажи и жени ги имаат.
    И со овој памет уште долго жените ќе си се стегаат по прслуци, ќе ги срам да дојат во јавност.

На smooch, SexyDarling, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  7. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.430
    Допаѓања:
    60.499
    @Feminka22 никој не ти вика, водиме дискусија. Ова што си го пишала од медицински аспект е погрешно. Знам што зборам, имам доволно едукација за бактерии. Стафилокок може да се закачи кога има физичка повреда на кожа или слузница, рана или посекотина која ја нарушува нормалната "бариера" на кожата, па така бактерии (од кои најчести се стрептококи и стафилококи може да влезат и да направат инфекции). За здрава кожа и слузница тоа е практично невозможно, евентуално ретко при други пропратни болести како рак, намален имунитет или нешто каде сите одбрамбени организми на телото се намалени. Така што инфекции на гради во нормални услови - нема или е екстремно ретко.

Никој не сака да комплицира на форум, си разменуваме искуства, гледишта на стварите и учиме како луѓето гледаат на нештата. Ако од старт ја читаш темава ќе видиш дека поголем дел од девојките си имаат мака да се стегнати поголем дел од денот, ги боли, не им е комфорно и да можат не би носеле.

Со нормализирање дека цицките се дел од секоја жена може само некој да се охрабри и да одлучи да излезе без ако ете дента не се осеќа дека и се носи.

Никој не вика дека сите не треба да носиме, или да те куди зошто носиш. Носете ако ви е комфорно и убаво.

Ама не за носење оти мора, оти било неуредно, оти не се седело така пред татко и пред брат, оти имале сексуална природа, оти биле големи, растресени, неубави за око и уште 300 други глупости што може само на човечки ум да му истекнат.

На SStasia, SexyDarling, Aztec и 14 други им се допаѓа ова.
  8. g8lQQk

g8lQQk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2018
    Пораки:
    2.179
    Допаѓања:
    14.263
    Не носам кога не ми се носи, носам кога сакам.
    Скоро 90 % сум без него, поубаво ми е.

А мажите, со прслук или без, тие што се зјапачи ќе зјапаат секако, така да исто е. :D

На Stephen Amell, Осе, Guns N` Roses и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.503
    Ич не сакам прслук, носам само на работа, ужасно ме напнува. Но, факт е дека кај големи гради, облеката поубаво стои со прслук, ги држи подигнати. Исто така, да не се лажеме, градите имаат и сексуална функција, покрај таа за доење. Може да се биде без прслук и да се изгледа пристојно и со прслук, а непристојно. Мене лично ми е крајно невкусно провокативно облекување во професионална атмосфера. Пак ќе повторам, провокативно може да се изгледа и со прслук. Но, да се носат проѕирни тесни маички без прслук, а работиш во банка на шалтер или си наставничка, мислам е претерано.

На SexyDarling, Осе, Snowy45 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Зашо да се охрабри ако е нормално?Не одат во војна.Си искачаат
    Или као ради нас што не ни` е убаво.
    За другово океј, убаво си напишала се, неам контра да ти кажам.Бар со смирен тон ми кажа

На KateKane му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.655
    Допаѓања:
    39.447
    Тука веќе си измислуваш работи, буквално. Вагината нема онаква кожа каква што имаат градите, рацете и секој друг дел од телото и иако има фактори што обезбедуваат повисока заштита, сепак е ризик за инфекции да доаѓаш постојано во допир со секакви нечисти површини и материјали(замисли да седиш секаде на голо). Инфекција на гради може да настане ако имаш повреда , па затоа се вика дека мајките што дојат се поосетливи, има поголеми шанси за рани преку кои навлегуваат микроорганизми. Во нормални случаи, не настануваат туку така инфекции на гради бидејќи треба да има влезно место за нив и е поретко.
    Сега сфаќаш која е разликата меѓу прслук и гаќи?

Друго, веќе е колку толку нормализирано неносење прслук, за разлика од порано.
    Луѓето отприлика имаат сенс што треба да се носи за различни пригоди и не гледам дека се штаме голи. Секако дека за официјални пригоди нема да сретнеш жени со проѕирни маици без прслук.

На SStasia, crimson, Stephen Amell и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Настрана тоа што пишува Абракадабра ор ватевр, жената самата им дава значење на градите, нејзини се, нејзин дел од телото. Секоја од нас ќе одлучи дали ќе бидат сексуално оружје или цицка за подој или ѕвезда водилка. Постојат жени што не дојат и тоа е нивна и легитимна одлука. Дел од тело како и секој друг. И со него и без него е тешко.

13. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.321
    Очигледно е и смешно е дури, нели :lol:

На Indiegurl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.306
    Па смешно е. До сега на нас шо не носиме прслуци цицките требаше да ни мувлосаат од сите тие инфекции:rofl:

На SStasia, Bezimenka90 и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  15. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Апсолутно, муабетот со лимфниот проток важи и за тесни гаќи.

На Srckata28 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Gives you the look that HE admires.
    1.jpg

This is how I trapped my man.
    2.jpg

Full freedom
    3.jpg

На SStasia, SexyDarling, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.813
    Допаѓања:
    17.597
    А тек по тие племињата во Африка што жените не носат воошто градници.
    Плус, изгледа таму на мажите им се 24-7 во крената положба.

На WildMk, SStasia, SexyDarling и 8 други им се допаѓа ова.
  18. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.321
    Во то време во САД жените не доеја, освен сиромашните кои не можеа да си дозволат формула. Доењето беше испод чест, нешто што ќе им ги расипе градите (нели пак фор хим), беа убедувани дека формулата е поздрава од мајчиното млеко и беа на ивица да го исфрлат доењето како биолошка човечка карактеристика. Градите требаеше да бидат исклучиво сексуален објект. Среќа се смени тоа, сега ги имаат најдобрите консултанти за лактација :D

На SStasia, Annath, crimson и 8 други им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Муабетот е дека 'за него' носиш прслук, да го 'уловиш' и со корсет од едно метро да се чувствуваш слободна.
    То проповеда(ла) инсдустријата, која продава долна облека.

Не е битно дали доеле, или не.
    Не продавале прслуци само за доилки.

20. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.321
    Камо еднаш да прочиташе ко шо треба пред да одговориш. Значи се сложував со тебе, и додавав дека баш заради мажите да ги сакаат било и со прслуците и со доењето. Се додава сексуална конотација на градите. Ама природата ти е таква, контри да маваш, не да прочиташ и да дискутираш.

На bittersweet, KateKane, crimson и 7 други им се допаѓа ова.