ова на нишо не ми личи. шеташ ти, шетаат и они.Со ова па ич не можам да се сложам затоа реков дека е и до негде култура у прашање
Преку лето бе, еве и онака има топлотно затоплување. Летово беше по 40 степени, ладно да не ќе им е? Ајде молим те, не ми цепидлачете. Зашо да се потиме со маици и фармерки? Напрај дупка на гзот и шетај. И за вас машките исто, греота е да се поти.
It's a man's world bro, and we live by their rules... Се додека ова не се смени, ќе биде вака. Место да се освестуваат луѓето, идеме на полошо. А машко ако шета вака, нема да ти смета? Тоа се тие двојни аршини и сексуализацијата на дел од телото. А се сексуализира, оти живееме во машки свет и тие диктираат што е пристојно, а што не, водени од "долната" глава.
Aма ме читаш ти мене или као сакаш праиш? ќе почнам и ја така, па ќе куцате овде фермани. Ај да ти појаснам мислење напишано од Феминка22 т.е ЈАС случајно ако не догледувате.Не дочитувате ама одма ,,двојни аршини" @Ajronmen абе немој со Трамп.Немаш аргумент...Он рече и да се вбризгува средство за дезинфекција, па гледам цела Земја се избоцка
Ама ок, ти сметаат тесни пантолони/фармерки/хеланки кај машки оти им е истакнат пенисот. Само те прашав ако машко шета вака со проѕирна мрежаста маица без ништо под неа, дали исто ќе ти смета. Оти едно е машки полов орган, друго е гради. Градите и кај мажи и кај жени се исти, гради.
Сме живееле во машки свет, тие ги диктирале сите правиле а жена на жена прв непријател, ќе ја измерка и искоментира и на сто другарки попратно ќе ја изоговара. Ама затоа мажите сите правила ги пишувале.. yeah sure.
Само да додадам, има мажи со поголеми гради од некои жени и летно време кога ќе се растресат со нив и голите стомаци оти се прифаќа тоа како сосем нормална ствар?
Да грдо ќе ми е. Гради се интимна зона, зашо сум ја дужна да им ја гледам интимата? И на двата пола? а машко у мрежеста маица ми е What organ system does the breast belong to? female reproductive system Breasts belong to the female reproductive system of the human body. An intimate part, personal part or private part is a place on the human body which is customarily kept covered by clothing in public venues and conventional settings, as a matter of fashion and cultural norms. In several cultures, revealing these parts is seen as a religious offence. Definitions vary, but usually they are primarily the parts involved in sexual arousal, procreation, and elimination of excreta and related matter, including: for both sexes: the buttocks, anus, perineum, mons pubis and groin for males: the penis and scrotum for females: the vulva (including pudendal cleft), vagina and breasts. ИНТИМА.А овде зборите кога си раскажуваат сексуални фантазии, оргии, дешавки итн, као интимата ја изнесувале.А цело Скопје цицките да ми ги гледа не е интима? Да ставам у моментов гола слика на Инстаграм, до овде шо се вика ќе дое муабетот. Оние инфлуенсеркине и Лила остали пуздер ги праите во МЈЛ шо објавувале свашта, досадни биле. Ама интимна работа не е интимна веќе? многу нешо пробувате да сте либерте и да нормализирате.Затоа другарки мои зборат приватни работи од дома на сите, веќе не се знае шо е приватност шо не
Аман со тоа зјапањето... Па сте влегле ли во теретана да видите мажињата како меѓу себе се зјапаат у цицки, кој поголеми има...
Како дојдовме од неносење прслук до овие провокативни слики и муабети? Значи муабетот беше најнормална облека без прслук под неа. Зошто отидовте во крајност за да поентирате некаде? И што има везе дали некоја ќе ги тресе со прслук или без прслук? Омг
Смешно е иам еднаш изедено трици дека на форумов се силат работи дали за да се претопат меѓу младите, дали да се напраат ин...не знам шо е поентата не ми е верно пошо знам кај живеам, да сме сите вакви либералисти.Америка вода ќе ни` носеше
Па немаше толку жени да мислат дека брадавици преку блуза се срамота да не живеевме со години и години убедување како женското тело е срамно, што е креирано од машки систем. Глејте ги работите во поширок контекст. Не заборавај полуголи дедовци во лето. Колку рандом такви дедовци имам видено по улица во лето...
Немој така. Оти жените се водат по тие правила пропишани од мажите. Пошто со векови наназад моралните норми се пропишани од мажи. Сѐ е тоа психологија. Ама кој да разбере.