Take a breath, Take it deep. 'Calm yourself', He says to me If you play, you play for keeps. ... Im sweating now, Moving slow, No time to think. My turn to go Russian Roulette-Rihanna
Постои ли стих или песна во која сте се препознале од прва, без притоа воопшто да постои причина? Кога срцето забрзано ви бие и ви навираат слатки солзи од среќа..? Штотуку наидов на оваа поезија... Прекрасни, инспиративни стихови, завет за вечна љубов и ветување за повторна средба со љубената, дури и кога нештата изгледаат неостварливи. Погодува толку силно и длабоко, исто како и боемскиот глас на Раде Шербеџија, пропратен со прекрасна лирска музика. Совршенство... Konstantin Simonov Čekaj me Čekaj me, i ja ću doći, samo me čekaj dugo. Čekaj me i kada žute kiše noći ispune tugom. Čekaj me i kada vrućine zapeku, i kada mećava briše, čekaj i kada druge nitko ne bude čekao više. Čekaj i kada čekanje dojadi svakome koji čeka. Čekaj me, i ja ću sigurno doći. Ne slušaj kad ti kažu kako je vrijeme da se zaboraviš i da te nade lažu. Nek povjeruju i sin i mati da više ne postojim, neka se tako umore čekati i svi drugovi moji, i gorko vino za moju dušu nek piju kod ognjišta. Čekaj i nemoj sjesti s njima, i nemoj piti ništa. Čekaj me, i ja ću sigurno doći, sve smrti me ubit neće. Nek rekne tko me čekao nije: Taj je imao sreće! Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim. Nas dvoje samo znat ćemo kako preživjeh vatru kletu- naprosto, ti si čekati znala kao nitko na svijetu.
And I can hear the choirs keep on singing Tell me what they’re saying And I can hear the phone It keeps on ringing I don’t want to answer I know that I used to listen And I know I’ve become dismissive Recovery-James Arthur
sakricu suze za kraj da mi ne pokvare sjaj za jos koji tren dok ti nocas pripadam Mnogo ce boleti kad patnje lopov provali na ono mesto gde smo ljubav skrivali Sada nek puknem, svega mi je dosta jer ova dusa previse je prosta njemu srecu, sebi tugu ostavljam Postacu njegov andjeo beli od zla ga kriti kad ga pozeli sada znam, za njega zelim najbolje sve i samo najbolje
Ова небо знае се се за тебе ова небо знае каде отиде ова небо сведок е за тоа време ова небо ќе те врати кај мене ќе не’ спои еден ден еден убав ден....
Дали може љубовта ноќва да ја продолжи? Дали може да ја задржи? Ја имам само ноќва да бидам јас со неа (него) И не знам дали можам да заборавам? Во гради имам сонце за уште три светови иии Ако замине ќе изгаснам. Знам дека ќе замине денот штом ќе надојде ќе ми рече не барај ме Ја имам само ноќва...... Ете оваа песна...
Take me to church I'll worship like a dog at the shrine of your lies I'll tell you my sins and you can sharpen your knife Offer me that deathless death Good God, let me give you my life
Love Is A Feeling Give It When I Want It 'Cause I'm On Fire Quench My Desire Give It When I Want It Talk To Me Woman Give In To Me Give In To Me You Always Knew Just How To Make Me Cry And Never Did I Ask You Questions Why It Seems You Get Your Kicks From Hurting Me Don't Try To Understand Me Because Your Words Just Aren't Enough
So close no matter how far Couldn't be much more from the heart Forever trusting who we are аnd nothing else matters
Ova soba kao samica ova suza kao varnica a ja kao od papira gorim otkad nemam mira Poludim li u dvadeset pet ti zivi s tim to bice tvoj greh pozovi me za tebe sam ja uvek dostupna Na pragu tvom od 9 do 2 u srcu tvom na korak do dna poludim li zbog tebe je to sigurno
Bruce Springsteen, Madonna Way before Nirvana There was U2 and Blondie And music still on MTV Her two kids in high school They tell her that she’s uncool Cause she's still preoccupied With 19, 19, 1985 Woohoohoo (1985) Woohoohoo She’s seen all the classics She knows every line Breakfast Club, Pretty in Pink Even Saint Elmo’s Fire She rocked out to Wham Not a big Limp Bizkit fan Thought she’d get a hand On a member of Duran Duran
You got that James Dean day dream look in your eye And I got that red lip classic thing that you like And when we go crashing down, we come back every time. Cause we never go out of style We never go out of style
http://tekstovi-pesama.com/morandi/colors/208393/0/ Beautiful sunrise in your eyes Burning like a flame Beautiful colors inside me Calling out your name
Константин: Аз съм онзи, който не забравяш, онзи, който те остави и се мразя от тогава, защото те обичам.. Преслава: Аз съм тази, за която страдаш и на пръсти я познаваш.. Няма да спреш да се надяваш, знам.. Защото те обичам..
I sve cu ti obecati... bas sve sto hoces... moju kozu, moju kost... i lice koje pozelis... Od straha da ne potone...tvoja ljubav za mene i kao pcela u zlici caja, dok drzi dah...ja nemam razloga za strah...
Дојди Дојди, кога зората ќе зазори, кога денот ќе раздени, кога цветот ќе расцути. Тогаш ронките љубов се ронат од очиве и хранат други очи. Дојди, кога мракот ќе премрачи, кога ноќта ќе преноќи, а сонот уште сонува. Дојди и сакај ме кога ќе посакаш да сакаш. Зашто љубовта е заљубена во тој што љуби. Дојди. . . Џалаладин Руми