Јас го купив и за сега ни е добро. На два начини се прави најс крем, ние (читај децата) го правиме со блендирана смеса- побрзо и полесно е.
Долниот сад ми стои во замрзнувачот. Блендирам овошје по избор, банана, малку млеко, грчки и протеин. Смесата ја префрлам во садот и го вклучувам. Најс крем се прави после 15- 20 мин. Идеи види кај food journalista на инста.
Да, јас го имав земено за маж ми. Јас не јадам лук, на него преемногу му се допадна. Имај на ум дека е пресилно на мирис и на вкус па е доволно ептен мала количина
Мајка ми ми ги купила овие, луѓе што не кажете дека постоело вакво совршенство од благо. Јас се предозирав.
Ако мислиш на ова, 3та тегла користам Го ставам и во таратур, и во манџи, и на печено лепче на скара, на тост, Мене ми е супер.
Можно е да ги има и во др поголеми маркети, но не сум сигурен. Инаку мислам дека во Стокомак се сега на намаление.
@bookslover Ги има во Спар/КитГо, во каталогот знам дека гледав, бомбиците, плус тортата во различни големини. Некаде околу 800 или 900 денари беше тортата поголема. Оние со малина мислам дека само во Стокомак ги има
И јас потврдувам за макалото, лепота е. Често сум во Охрид и е многу слично на тоа што го даваат во рестораните со чорба. Мене не ми е пресилно, на пример имаше едно од Кам во туба и тоа ми беше отров, ова има баш пријатен путерест вкус. Плус и составот му е многу добар, има лук, сончогледово масло, сок од лимон и сол, без конзерванси. 10/10