Јајца од препелица, кисело млеко, кори од хељда, сос од домати во тегла.. сите производи биле со подолг рок на траење и дома сум ги отворала со мувла. Не секогаш сум ги чувала сметките иако два три пати имам вратено ми враќале пари. Првиот пат замена за ист производ земав и заменетите беа расипани и ми вратија пари. И денес исто, откако виде шефицата дека враќам производ со мувла ми се извини ми вратија пари и тоа е тоа
Интересно и јас пазарувам од двата маркети и досега вакво нешто ми се нема случено... @1Supermum дали се работи за истиот маркет од каде пазаруваш или?
Имам видено во многу маркети, млечни производи им стојат во хартиени гајби. И тоа по неколку часа, ова најмногу го имам приметено во Кам. Времето е топло, при транспорт од камион до магацин трпи промена на температура, потоа од гајба во фрижидер. Исто така имам приметено дека ги бројат артиклите пред да ги стават во фрижидер. Ова со риби го видов, и тоа се работеше за пастрмка чистена, каде што е далеку по скапа од нечистената. Мислам дека не се доволно организирани. Јас лично, месо и млечни производи никогаш не купувам од тука. Додека сум тука, да ви ги препорачам пирошките од Стокомак со маслинка. Многу вкусни!
Секако дека ги чуваме во фрижидер јајца, млечни производи, месо... без врска ми е дури што го пишувам ова.. Истите производи што биле земени и од фрижидер кога се купиле и секогаш приверени за рок. Ама изгледа не им се соодветно чувани пред тоа, при транспорт, во магацин и сл. Вакво искуство имам само со Стокомак и затоа сакав да споделам искуство. Сакав да пријавам и на бројот што им е ставен на страната ама никој не се јавуваше
Можда и баш тој маркет не прават баш се како шо треба во однис на чувањето Пробај од друг маркет земи
Не знам зошто се чудите? Кај нас е мисловна именка запазување на стандарди. За одредени, лесно расипливи видови храна, треба да се запази транспорт со т.н ладен ланец т.е од производство до доаѓање на рафтови во маркет, храната постојано треба да биде во фрижидер. Кај нас ова не се практикува. Колку пати сте виделе замрзнати производи, свежи, сувомеснати, месни итн... да стојат во палети сред маркет? Знаете ли дека многу често заедно се превезуваат хемија и храна? Ова е вон секакви стандарди, ама кај нас се поминува. Среќа што уште сме живи, со оглед на тоа што јадеме
Ама ако е така ке има и во сите маркети расипана роба А до сеа никој не пишал дека му се случило Затоа ми падна на ум дека може таму во тој маркет нешто погрешно работат т.е не запазуват некои правила
Стокомак порано имаше проблем со расипани јајца. А и во денешно време тук там слушам дека некој се жали од ова. Мене од оној во Центар ми се погодија расипани густи сокови и јогурти. Не им чинат фрижидерите. Веќе не купувам ова од тој. Одамна ми се нема десено истото од други Стокомаци. Така што ќе речам дека е до тоа колку персоналот води сметка за состојбата на производите.