Форумџика на годината

Стокомак искуства и мислења за производ

Дискусија во 'Дом' започната од jagoda777, 7 февруари 2026.

1. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.851
    Допаѓања:
    189.639
    Во тој фриждер кај шо има сирење кашкавал грчки јогурт таму стојат

2. JustBeautiful

JustBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    1.445
    IMG_0229.jpeg Ова или друго и дали на истата фирма?

3. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    2.092
    Допаѓања:
    3.695

Аман бе, стварно се толку посебни тие, Марленките? Јас ги видов, ама ми беа скапички и некако се предомислив у истиот момент. Некако не можам да се потпрам на мислења популаризирани од интернет, ама па можда стварн се нешто невидено. Сеа ќе ми бидат следна цел :)))))

А тие бомбите за во када првпат ги гледам, никад ги неам приметено во Стокомак. Некоја посебна понуда била, или?

Инаку, мене страшно ми фали една крема за стапала, во зеленкасто беше, полска, од таа стандардната што имаат козметика. Тогаш, пред 2 години ги донесоа и толку више. Ми се иде да им пишам, да ги донесат пак. Многу добра крема за стапала, особено за летен период, неверојатно спречува потење и лош мирис. Ау, коа ќе ми текне колку ја штедев, за да ми трае подолго... Ама, ете, ја истрошив. И уште ми фали. Плус и мирисот беше екстра...

Е, тоа ме нервира мене кај овие маркети: ќе донесат еднаш - и толку. Исто ме нервира тоа што некои производи кои се по супер-цени (не храна, туку оние другите нешта) одма ги снемува. Као, требало да се иде рано сабајле, на отворање, и да се купи тогаш. А донасаат по вкупно 5 и секако дека одма ќе ги снема.

Исто што ме нервира кај Стокомак, барем во мојот град е така, робата за во понеделник ја местат т.е. е наместена уште во сабота. Многу луѓе, при пазарување, ќе си земат и од тие производи (пошо има и цени, сѐ си е валидно, навидум), па на каса ќе ти речат: „Аа, не, тоа е од понеделник, не поминува сега на компјутер...“. Таа политика им е заникаде. Не знам, нека си ги местат при крај на работно време, ако веќе не можат поинаку. Многу грдо е, стварно! Неколку пати ми се има десено нешто да бендисам, па на каса да ме вратат. Тешки глупости. А, не можам баш така секој ден рандом да идам, далечку е...

Чек, коа се жалам: ме нервира и тоа што, во каталозите, имаш од петок до понеделник, па од понеделник до четврток. Двапути да идам треба за да купам сѐ што сакам. Шо стратегија им е тоа... Да идеш поише, за да, успат, купиш и други нешта. Маркетинг, знам... ама мене ме нервира.

На Трагедијаупмм и jagoda777 им се допаѓа ова.
  4. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.589
    Мене ме нервира за производи на руф, за торти благи декорации и сл кога веќе имаат соработка со нив зошто не донесат поширок спектар на производи навистина нема избор во мк. Долче е само и е изгор. Прехрамбени маркери на пример или украси за торти колачи, кремови за торти и сл... И сум им пишала 100 пати џабе |( начекав за нова година имаа бронза, украси, ванила крем ... Направив залихи :D среќа имаа убави датуми:$

На sweet-cherry и 6utterfly им се допаѓа ова.
  5. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.851
    Допаѓања:
    189.639
    20260210_172936.jpg

14l

На LiquidLuna, Трагедијаупмм и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  6. AlmaOculta

AlmaOculta Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2026
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    363
    На Mumoftwo30 и JustBeautiful им се допаѓа ова.
  7. BabydollG

BabydollG Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Летокот трае од Петок до Четврток еден дел, другиот е од Понеделник до четврток :)

8. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.415
    Допаѓања:
    1.840
    Никогаш не сум ги начекала овие производи ги нема ли често, може ли слика како изгледат? Баш сакам да ги пробам?

9. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.962
    Допаѓања:
    184.084
    Колбасиците се преретки, во првото мое мислење на темава ги ставив. Пестото го има секогаш во моето Стокомак, исто и Гринзли јогуртчињата. Вегини меленото немам забележано колку често го има ама кога ми требало - имало. Ретко врвам во тој дел кај шо седи зошто обично јас месни замени земам од Вердино исклучиво.
    upload_2026-2-10_21-6-23.png upload_2026-2-10_21-7-11.png upload_2026-2-10_21-7-55.png

На JoyJoy, jagoda777 и Amelia им се допаѓа ова.
  10. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.908
    Допаѓања:
    14.144
    Дали ова врши работа или како играчка е? :D
    Одамна се мислам за вакво само други гледав некако скапи ми беа а ова па ефтино не верувам дека ќе ми врши работа или па?..

11. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.970
    Допаѓања:
    6.884
  12. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.851
    Допаѓања:
    189.639
    Како за сефте е ок
    За тие пари екстра

На JoyJoy и Glowy им се допаѓа ова.
  13. AlmaOculta

AlmaOculta Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2026
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    363
    Изненадувачки колку врши. Ептен убаво ја витка косата. И јас немав големи очекувања ама се изненадив ептен

На Mumoftwo30, anggell и sani99 им се допаѓа ова.
  14. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.786
    Допаѓања:
    1.538
    Да не имаш случајно од косата како е виткана? и јас се мислам да купам...

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  15. AlmaOculta

AlmaOculta Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2026
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    363
    Немам. Имаш два начина да ја навиткаш, дали сакаш да ти се локните од внатре или од надвор. Се стиска на едно копче и самото го собира праменот, има 8 секунди го држи и после го пушта. Ти си местиш на колкава температура сакаш. Мене ми е прелесно искрено

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.501
    Допаѓања:
    49.482
    Јас па ништо од тоа што имало по флаерите, особено играчки и слични гаџети никад немам начекано по маркетите. (Стокомак на млечен и во капиштец). Дури се сумљам дека не ги изложуваат или си ги чуваат за блиски.
    Истото мислење го имам за Кипер.

На anggell и sani99 им се допаѓа ова.
  17. AlmaOculta

AlmaOculta Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2026
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    363
    Не ги носат во сите маркети. Само во одредени. Мене ми се случувало најчесто да ги начекам во Бутел во тој Стокомак.

18. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.415
    Допаѓања:
    1.840
    Има ли го сега?

19. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.970
    Допаѓања:
    6.884
    Ги има само брзо им се трошат уште од сабајле, плус не носат нешто многу, некое и да тргнат, толку е. Особено нешто ако е поубаво, а евтино. Работите така што се поскапи им седат, не им ги купуваат.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    1.283
    IMG_5435.jpeg Некој да не знае каде им стои трилечево? Не сум сигурна дали го имаше кај нив или во Кам. Иначе убави производи имаат, редовно од таму пазариме.

Како омилени нивни производи би ги издвоила гиро лепчињата, бургер сосот и чедарот, превкусни!
    Од благите, дефинитивно кремот со лешник, кроасаните со ванила и цреша и Алпинела чоколадите.

Следно на листа, дефинитивно овие Марленка што ги зборите.
    Уште тие да ги пробам па ќе бидам на диета, ветувам. :D