Стокомак искуства и мислења за производ

Discussion in 'Дом' started by jagoda777, Feb 7, 2026.

1. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Во тој фриждер кај шо има сирење кашкавал грчки јогурт таму стојат

2. JustBeautiful

JustBeautiful Популарен член

IMG_0229.jpeg Ова или друго и дали на истата фирма?

3. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Аман бе, стварно се толку посебни тие, Марленките? Јас ги видов, ама ми беа скапички и некако се предомислив у истиот момент. Некако не можам да се потпрам на мислења популаризирани од интернет, ама па можда стварн се нешто невидено. Сеа ќе ми бидат следна цел :)))))

А тие бомбите за во када првпат ги гледам, никад ги неам приметено во Стокомак. Некоја посебна понуда била, или?

Инаку, мене страшно ми фали една крема за стапала, во зеленкасто беше, полска, од таа стандардната што имаат козметика. Тогаш, пред 2 години ги донесоа и толку више. Ми се иде да им пишам, да ги донесат пак. Многу добра крема за стапала, особено за летен период, неверојатно спречува потење и лош мирис. Ау, коа ќе ми текне колку ја штедев, за да ми трае подолго... Ама, ете, ја истрошив. И уште ми фали. Плус и мирисот беше екстра...

Е, тоа ме нервира мене кај овие маркети: ќе донесат еднаш - и толку. Исто ме нервира тоа што некои производи кои се по супер-цени (не храна, туку оние другите нешта) одма ги снемува. Као, требало да се иде рано сабајле, на отворање, и да се купи тогаш. А донасаат по вкупно 5 и секако дека одма ќе ги снема.

Исто што ме нервира кај Стокомак, барем во мојот град е така, робата за во понеделник ја местат т.е. е наместена уште во сабота. Многу луѓе, при пазарување, ќе си земат и од тие производи (пошо има и цени, сѐ си е валидно, навидум), па на каса ќе ти речат: „Аа, не, тоа е од понеделник, не поминува сега на компјутер...“. Таа политика им е заникаде. Не знам, нека си ги местат при крај на работно време, ако веќе не можат поинаку. Многу грдо е, стварно! Неколку пати ми се има десено нешто да бендисам, па на каса да ме вратат. Тешки глупости. А, не можам баш така секој ден рандом да идам, далечку е...

Чек, коа се жалам: ме нервира и тоа што, во каталозите, имаш од петок до понеделник, па од понеделник до четврток. Двапути да идам треба за да купам сѐ што сакам. Шо стратегија им е тоа... Да идеш поише, за да, успат, купиш и други нешта. Маркетинг, знам... ама мене ме нервира.

4. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Мене ме нервира за производи на руф, за торти благи декорации и сл кога веќе имаат соработка со нив зошто не донесат поширок спектар на производи навистина нема избор во мк. Долче е само и е изгор. Прехрамбени маркери на пример или украси за торти колачи, кремови за торти и сл... И сум им пишала 100 пати џабе |( начекав за нова година имаа бронза, украси, ванила крем ... Направив залихи :D среќа имаа убави датуми:$

sweet-cherry and 6utterfly like this.
  5. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

6. AlmaOculta

AlmaOculta Истакнат член

IMG_5706.jpeg

Mumoftwo30 and JustBeautiful like this.
  7. BabydollG

BabydollG Истакнат член

Летокот трае од Петок до Четврток еден дел, другиот е од Понеделник до четврток :)

8. Amelia

Amelia Популарен член

Никогаш не сум ги начекала овие производи ги нема ли често, може ли слика како изгледат? Баш сакам да ги пробам?

9. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Колбасиците се преретки, во првото мое мислење на темава ги ставив. Пестото го има секогаш во моето Стокомак, исто и Гринзли јогуртчињата. Вегини меленото немам забележано колку често го има ама кога ми требало - имало. Ретко врвам во тој дел кај шо седи зошто обично јас месни замени земам од Вердино исклучиво.
    upload_2026-2-10_21-6-23.png upload_2026-2-10_21-7-11.png upload_2026-2-10_21-7-55.png

JoyJoy, jagoda777 and Amelia like this.
  10. anggell

anggell Форумски идол

Дали ова врши работа или како играчка е? :D
    Одамна се мислам за вакво само други гледав некако скапи ми беа а ова па ефтино не верувам дека ќе ми врши работа или па?..

11. Glowy

Glowy Популарен член

12. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Како за сефте е ок
    За тие пари екстра

JoyJoy and Glowy like this.
  13. AlmaOculta

AlmaOculta Истакнат член

Изненадувачки колку врши. Ептен убаво ја витка косата. И јас немав големи очекувања ама се изненадив ептен

Mumoftwo30, anggell and sani99 like this.
  14. sani99

sani99 Популарен член

Да не имаш случајно од косата како е виткана? и јас се мислам да купам...

anggell likes this.
  15. AlmaOculta

AlmaOculta Истакнат член

Немам. Имаш два начина да ја навиткаш, дали сакаш да ти се локните од внатре или од надвор. Се стиска на едно копче и самото го собира праменот, има 8 секунди го држи и после го пушта. Ти си местиш на колкава температура сакаш. Мене ми е прелесно искрено

sani99 likes this.
  16. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Јас па ништо од тоа што имало по флаерите, особено играчки и слични гаџети никад немам начекано по маркетите. (Стокомак на млечен и во капиштец). Дури се сумљам дека не ги изложуваат или си ги чуваат за блиски.
    Истото мислење го имам за Кипер.

anggell and sani99 like this.
  17. AlmaOculta

AlmaOculta Истакнат член

Не ги носат во сите маркети. Само во одредени. Мене ми се случувало најчесто да ги начекам во Бутел во тој Стокомак.

18. Amelia

Amelia Популарен член

Има ли го сега?

19. Glowy

Glowy Популарен член

Ги има само брзо им се трошат уште од сабајле, плус не носат нешто многу, некое и да тргнат, толку е. Особено нешто ако е поубаво, а евтино. Работите така што се поскапи им седат, не им ги купуваат.

Mumoftwo30 likes this.
  20. Panda00

Panda00 Истакнат член

IMG_5435.jpeg Некој да не знае каде им стои трилечево? Не сум сигурна дали го имаше кај нив или во Кам. Иначе убави производи имаат, редовно од таму пазариме.

Како омилени нивни производи би ги издвоила гиро лепчињата, бургер сосот и чедарот, превкусни!
    Од благите, дефинитивно кремот со лешник, кроасаните со ванила и цреша и Алпинела чоколадите.

Следно на листа, дефинитивно овие Марленка што ги зборите.
    Уште тие да ги пробам па ќе бидам на диета, ветувам. :D