Зависи од буџетот. Јас имам polly на chicco ја купив околу 10.000 во Солум , тука имаа попусти скоро беше 7 и нешто. О+ е . Т.е гледам има попуст 6.900 Има 8 нивоа https://www.encimenci.com.mk/stolica-za-hrane-e-polly-2-start-elephant-4-trkala-chicco-792056900
Да е стабилна. Да има подесување за висина. Подесување за грпче да ако почнуваш порано од 6+ месеци, ако не и не мора. Да има тркалца. Материјалот да е погоден за лесно чистење. Лесно да се вади навлаката за чистење. Што знам тоа и јас имам Поли, презадоволна сум, но голема е и широка за разлика од некои други, па ако си кнап со простор може да не е совршен избор. За мал стан препорака ми е онаков адаптер на столица што се става и ,,глуми,, хранилка
Фала Богу станот ни е голем...решив да не и купувам дубак боље да инвестирам во квалитетна хранилка и игрална...барем повеќе би ги искористила и подолго
Многу е убава хранилкава, штета што не е повеќе на попуст. А многу е гломазна и дали се собира зошто јас кнап сум со простор.
Чим си кнап со простор јас не ти ја препорачувам, се собира и се, но јас не би, голема е. Ако не се лажам имаш двечки па погледни ги оние адаптери за обично столче. https://www.encimenci.com.mk/stolica-za-hrane-e-booster-mode-fancy-chicken-chicco-790369600 Инаку Поли ако сега не е на попуст каде и да е пак ќе биде, многу често е на некаква акција.
@emkaemka ич не ми фаќаат око овие адаптериве, сакам со тркалца да ги носам секаде. Секогаш загледувам гломазни ствари, така и со релаксаторите направив, а ги користам само корпите. Џабе пари фрлени. А многу се лични хранилкиве и стабилни изгледаат.
Бебе ја има Поли, топ е, јас сум презадоволна, но реално голема е, јас не ја склопувам никогаш и тоа ми стои непрактично, а и каде и како би стоела склопена.. Гледај да се цврсти и подлогата лесно да се вади, за да биде практична за чистење.
@wannaBeMomma видов ја има за малата, па ќе сподели лично искуство. Јас во салон ја имам видено, ОК е, цврста е
Добра е, за тие пари. Ми се свиѓа што има пластика меѓу нозете па не ја ни врзувам. За чистење е супер. Ма не ти ни треба повеќе
Ова хранилкиве, кокретно Луна ја земавме, од енци, ми изгледа мн тесно седиштево, сите се волкави или ....? Да го мењам ако не дури не сме го искористиле . Бебе ми е скоро 7м/ а допрва кај ќе го ставам :?
Имам неколку прашања ако може помош. Ги прочитав препораките и: - Зошто да биде на тркалца, зарем не е нестабилна така? - Подобро е дрвена да биде отколку пластична со некој убав материјал и удобен внатре? ( дрвена ме асоцира на постабилна ) - Оној преден дел корпата каде треба да јаде треба да биде голем за подоцна со 2+? - Бојата да биде потемна за да не се пере на секое? - Да има меѓу нозе за почеток, но подоцна да не им смета? - Да има потпирач за нозе обавезно? - Друго нешто на што треба да внимавам за подоцна? Би сакала да земам нешто квалитетно зошто до три години велат најчесто се користи.
1. Не е нестабилна имам на тркалца. Попрактично е,си го лизгаш наместо да го креваш. 2. За дрво / пластика е личен избор. Пластиката инаку е јака нема можност да се скрши така лесно. Тие дрвените како труп ми се мене 3. Не треба да е голем и не мора. Тој дел ќе го извадиш кога ќе е поголемо и ќе го доближиш до вашата маса бидејќи ќе си има каиши столчето. 4. Мојот материјал не е за перење. Чуден е не знам каков е како мушама е не знам точно, но се бриши, не се пере. 5. Мојот има меѓу нозе. Ако би требала утре да купувам столче би одбрала без. Не дека сега и смета, ама непотребно е. Има каиши. 6. И тоа ќе ти е непотребно. Барем мене ми е. Од друга страна не знам дали има столче без потпирач за нозете. Треба да внимаваш да има повеќе наслони, тек со полни 7м ќе седи само стабилно исправено. За почеток треба да е во положба малку навалено наназад. Ако друго ти текне прашај не знам на што друго би обрнала внимание. Тоа со три години избриши си го од глава. Конкретно на година и пол не седи, трча низ соба, а и јас по неа со храната