Здраво, дали има некој на протетика? Дали е тоа како посебен "смер" во самиот факултет или треба прво да се завршат 6 години за дентален доктор?
Здраво девојки! Завршив со средното, па сега сум во дилема дали да одберам аналитичка биохемија, општа медицина, стоматологија или фармација. Ја сакам медицината исто колку што ја сакам хемијата. Секој кој има некое искуство или совет, ве молам споделите! Ве сакам на сите!
Zdravo. Dali znaete nekoj da dava casovi po predmeti za prva godina fax za strucni zabni tehnicari, Oralna histologija i fiziologija. Fala
Луѓенца здраво! Додека сме кај темата ,,Стоматологија”, за некој од новите студенти таму имам книги за прва година прв семестар, во одлична состојба. Анатомија, биологија(оригинал книга купена од професор) и општа и органска хемија. Доколку некој е заинтересиран, слободно нека пиши, па ќе си се договориме
Здраво. Дали има некој што студира или има завршено на Европски универзитет, смер стручен забен техничар? Да сподели искуство. Каде е подобро да се студира, на Стоматолошки факултет, тој смер или на Европскиот универзитет? Фала
Здраво на сите, оваа година планирам да се запишам на стоматологија, па ме интересира дали е подобра опција УКИМ или УГД?
Подобра опција во однос на што? Полагање, пракса? И УКИМ и УГД се добри, така да каде и да одбериш да учиш нема да згрешиш
Здраво Сега се пријавувам електронски за прв циклус дентална медицина и во последниот дел поднесување не ми се генерираат документите од iknow систем како универзитетски пријавен лист, интерен пријавен лист, изјава за веродостојност.... дали некој го има истиот проблем? Што да правам?