pa da normalno no mislev dali vi pomognale nekoi pomagala kako flashcards ili nekoi videa i takvi raboti
Ништо од тоа не користев, до помагала единствено тетратка, пенкало и маркери за пишување на поважни поими и поврзаност. Вас пак сега ви е полесно, на делови го учите испитот. Ние цел материјал усно го полагавме, со по 8-10 прашања за одговарање, од секој дел по нешто. Едит: И атлас секако. Без тоа не се може.
Цртај ги коските и прави си скрипти со најбитните податоци/латинските термини. За нервите/артериите на шака можеш да ги нацрташ на раката или ако имаш нараквици. За функција на мускули има видеа на yt и е многу полесно запамтиш откако ќе визуелизираш. За осносите треба да се помачиш и повеќе да повторуваш. Обавезно користи онлајн ресурси и/или анатомски атлас 3D апликации. Flashcards не ми помогнаа многу.
Полагај 5, 6 пати пред професор за истиот предмет па пиши овде како е полесно. И плус додадени предмети кои некогаш воопшто не се полагале. Болоња системот/образовниот систем општо не само што е исцрпувачки, туку е и неквалитетен и неефикасен. Ем учиш многу повеќе саати ем ништо не си научил т. е. сфатил/интегрирал(
Zdravo, zaboraviv da gi potpolnam site anketite za samoevaluacija (potpolniv nekolku no sepak na iknow mi pišuva 0/7). Ni rekoa deka e zadolžitelno pa dali kje bide nekakov problem i dali možam da podnesam nekakvo baranje za da gi potpolnam sega iako pomina rokot?
здраво, може ли некој да ми најде материјал за прва година по стоматологија ако можете да најдете нормално, тогаш можели да ми пратите(пишете ми приватно). Ви благодарам
Здраво, дали некој може да ми прати електронска верзија од Основи на патологија според Робинс и Микробиологија со паразитологија?
На македонски Робинс нема да ја најдиш во пдф исто и Микро нема пдф, во скриптара спроти Рептил копирај ја или ако ги прикачат конечно на https://ebook.medf.ukim.edu.mk/index.php/login