1. Пред неколку години, ја легнував ќерката на мојата пријателка на спиење. Тогаш имаше околу 3 години и се плашеше да заспива. Ме праша зошто мора да легнува во кревет и јас и одговорив: „Бидејќи е доцна и време е малите девојчиња да се одморат.“ Тогаш таа покажа во празно на спротивната страна од собата и рече: „А ова мало девојче?“ 2. Малите деца знаат чудни работи. Мојата внука има 4 години и постојано зборува за нејзината постара сестра. Исто така и нонстоп разговара со неа. Таа е единче и не знае дека мајка ѝ пред неколку години имала неуспешна бременост. Некогаш успева да ме преплаши. 3. Бев тргната кон купатилото на вториот кат во куќата на тетка ми и тогаш ја забележав мојата братучетка Ејприл на скалите. Ејприл имаше 4 години и беше многу ведра. Се занимаваше правејќи смешни фаци додека седеше на скалите. Ја прашав што прави, а таа ми рече: „Ја имитирам жената со плетенките.“ Погледнав наоколу, немаше никој друг освен нас. Ја прашав: „Каде е жената, Ејприл?“ Таа покажа накај гредата паралелно на скалите. Ја прашав: „Ејприл, што прави жената?“ Таа рече: „Прави смешни фаци“. Се насмевнав и продолжив да одам нагоре кога Ејприл кажа нешто што ме стаписа во истиот миг. Рече: „Нејзините плетенки ѝ се околу вратот“. Се завртев назад и ѝ реков на Ејприл да повтори што кажа. Таа покажа во истата насока и рече „Жената виси на плетенките… Прави смешни фаци.“ Тогаш Ејприл почна да прави фаца што тогаш сфатив дека имитира некој кој се бори за воздух. 5. Го чував Џек (5-годишно дете), кој рече дека некој човек по име Џејкоб кој е облечен како дрвосечач седи до мене на каучот. Mе исплаши, па додаде: „Не се секирај, нема раце. 6. Мојот малечок внук порано постојано зборуваше за жена која го посетувала навечер во соба. Велеше дека таа носи црвен фустан, дека се вика Френи, дека му пеела… и дека лебди. 7. Чував неколку деца додека родителите им беа во кино. Го ставив најмалото (4) на спиење и се вратив да гледам ТВ сѐ додека не се вратија родителите. Следниот ден се јавија родителите. Според 4-годишното дете сум стоела на прагот од вратата, долго сум го гледала и сум се смешкала. Бев многу збунета, што не знаев што да кажам.
Едно девојче многу сакало кукли.И за неговиот роденден мајка му го земала и отишле да купат кукла за девојчето.Девојчето одбрало некоја кукла која имала дигнато 2 прста.Продавачката не сакала да ја продаде но мајката била инаетлива и морала да ја продаде и им рекла да не го оставаат девојчето само со куклата.Мајката не сватила сериозно и по роденденот навечер ја оставила сама.Кoга се вратила го видела девојчето како лежи мртво (целото со крв) а куклата дигнала 3 прст а тоа значело 3-та ЖРТВА Ovaa me preplashi
Страшни приказни, ха ха ха, ги сакав како малечка. Всушност со братучеткиве мои си измислувавме вакви и си ги запишувавме во една тетратка, од која денес за жал не остана ниту една страница, баш штета. Приказните беа или со вампири (го сакавме "Interview with the vampire" и се каравме чиј да биде Том Круз!), или со духови, но секогаш имаа и романтичен подтон освен мистериозен.
videovo se vika la curva i devojkava ustvari se vika tereza figaldo imase odamna na fb lanec poraka...
Пожар Во училиштето се вработи нова учителка . Имаше 30 ученици . На почетокот беше малку нервозна , бидејќи не знаеше како ќе ја прифатат , но како минуваше времето , учениците се навикнаа на учителката а и таа на нив , и добро се сложуваа . Еден ден , двајца ученици не беа во училишната клупа . Тие беа брат и сестра .Тој ден , директорот ја повика учителката во неговата канцеларија за да и соопшти страшна вест . Братот и сестрата загинале во пожар . Нивните родители биле во приземјето на куќата и успеале на време да ја напуштат куќата , но децата биле на горниот кат и не успеале да излезат . Неколку дена по погребот , учителката ги прегледувала цртежите на учениците на тема : " Семејство " . Стигнала до цртежот на девојчето загинато во пожарот . Навидум среќно семејство , таткото изгледал како да се спрема да ја полива бавчата со вода , мајката стои зад него и се смее , децата се на горниот кат од куќата , стојат на прозорецот и мавтаат со рацете . Но , кога подобро погледнала , сфатила дека децата не се среќни . Изгледаат како да вриштат . Тогаш сфатила дека кантата во рацете на таткото не е со вода , туку со бензин ... Родителите беа надвор , а децата загинаа во пожарот , на горниот кат од куќата ... Пожарот што таткото го подметна ...
Ova Mene mi se sluci pred Edna godina,ne e epten strasno ama vistinito e;tatkomi nokta pred da pocine od srcev udar mi barase dva denari mu falele za da si kupi gevrek za na rabota..na 7 Dena, utroto vo 5 I 15 zvoni zvonceto od nadvor(vo tolku saat trgnuvase za na rabota) I gledam pred vrata dve pticki(nz Dali vrapce slavejce Mali Bea ama vo boi ink tatko mi ni vikase slavejcinja na Mene I sestrami)ednata umrena drugata edvaj ziva Edna do druga a megu niv dva denari.. ne mozev da si dojdam na sebe denta..inaku zvonceto znaese da zasvoni I drugite Denovi samo od sebe ama samo togas vo toa vreme..
Lele navistina? Sto mi treba da citam takvi prikazni koga se znam kakva sum Vecerva nema da spijam sama, ako voopste spijam..
Мама е дома Еден татко само што се разбудил го зел радиото за да го слуша бебето во неговата соба. Додека одел кон неговото биро, ја слушнал жена му како му пее на детето и го успива. По некое време се отворила влезната врата и влегла жена му која била до продавницата. Да ја разбудам темава