Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Стрела (Arrow)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од kravce, 19 октомври 2012.

1. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Ја гледам и јас. Од новата сезона само две епизоди изгледав. Интересна ми е, брзо се одвиваат работите. Оливер незаменлив.

2. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Последнава епизода им беше најдобра од цела сезона.Овие кросовер со Флеш со одлични,целата соработка и акција надополнети со саркастичните досетки од Сиско.
    Можеби конечно Оли ќе се опушти и ќе биде со Фелисити,добар совет доби од Бери.

На rhcpfan му/ѝ се допаѓа ова.
  3. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Иако не гледам Флеш,морав да ја гледам кросовер епизодата и морам да кажам дека и двете епизоди беа извонредни.Предобри значи.Се шокирав кога Оливер се сретна со мајката на неговото дете,навистина не очекував дека ке продолжат со таа приказна.Ми фалеше и Сара во сето ова.Имаше доста хумор со двата тима што беше доста интересно.Мислам дека наредната епизода ке биде уште подобра со Раз ал Гул.Се запрепастив со промото,едвај чекам !

4. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    What the hell I just saw? :o
    Знаев дека ќе има акција и дека ќе биде возбудлива епизода,ама толку шокови не очекував.Теа е убиецот на Сара,навистина паметно изиграно од Малколм,а стварно верував дека не ја убил тој,ама ете сепак е вмешан.Реј се откри што му е планот,баш ми е мило,точно на време.
    А крајот,леле мајко.Значи,последните 10 минути со подзината уста зјапав во екранот.Јасно е дека не можат да го убијат Оливер,нели дека главен лик и све тоа,ама ова беше толку реално што навистина не знам како ќе го вратат(освен ако не сонувал или нешто слично).
    Како го прободе и цел живот му пројде низ очи,ептен ме втресе.
    Дефинитивно најдобро mid-season финале.

На mileystar, rhcpfan и the.vampire.girl им се допаѓа ова.
  5. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Well,I'm shocked.Се очекував ама ова не ! Значи нема шанси да е мртов,мислам дека овој кинезов или јапонец што и да е ќе направи нешто да го спаси.Плус читав како можеби ќе биде спасен,односно со што би можело да е спасен ама не е потврдено.Палмер,што и да прави не го сакам во серијата,доста е од херои.Ах Малком,кој итрец не ми се верува...Немам коментари за епизодата предобра беше ама ме шокира ептен.Далеку е 21ви јануари...

На mileystar, Marossa и the.vampire.girl им се допаѓа ова.
  6. G.G

G.G Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2011
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    340
    Значи овие мид-сизн финалиња најмногу ѓи мразам, емоционално ме уништуваат прво Натприродно па Флеш и вчера Стрела мислам дај ве молам...
    Инаку јас читав што би се случило со Оливер понатака од луѓе кој ги читаат и стриповите и најверојатно за спасување на Оливер ќе биде употребена "LAZARUS PITT" е сега дали е тоа некоја пештера во близина на местово каде Оливер и Ра'с Ал Гул се тепаа незнам, ама најверојатн теорија е таа е сега имало и финта со оваа пештера е што откако ќе вратела некого во живот го менувала на кој начин и како останува да видиме на 21 јануари што искрено мислам дека е ненормално долга пауза, јас умирам тука... :(:worried::)

7. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Во врска со Lazarus pit мислам дека не е баш пештера,туку некој извор со некоја течност,материја што враќа во живот а можеби се наоѓа во пештера :D Е сега пишуваше дека можеби нема да го вратат со тоа биде премногу нереално бидејќи се труделе да ја прават серијата да изгледа реално,со исклучок на Флеш.Но видов некои слики,не знам дали се од фановите или стварно од CW.Еве слика
    A eве од стрипот како изгледа

На G.G му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Глупо е малку,така да го враќаат,мене баш ми се допаѓаше серијата поради фактот дека е прилично реална.Ама пак,не може да умре Оли
    :D

Последна измена: 15 декември 2014
  9. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    Не ми се верува како заврши последната епизода, немав гледано претходно промо и ни најмалку не претпоставував дека толку ќе ме запрепасти :o
    Најпрво скокав како мрдната на сценава и ја вракав неколку пати
    tumblr_nge16dvzpX1sjxzs0o3_400.gif
    tumblr_nge16dvzpX1sjxzs0o4_400.gif

Колку побуди емоции во мене, на момент помислив дека Оливер навистина чувствува нешто за Фелисити и во приватен живот:D

Не поминале 6-7 минути Оливер се качува на карпата, се бори и на крај (facepalm)
    tumblr_nge120eLOx1sjxzs0o9_400.gif

Веднаш почнав да отварам форуми и да читам коментари бидејќи јасно ми е дека нема да умре но баш ме интересира како ќе го смислат тоа. Далеку е 22 Јануари додека откријам што ќе се случи :doh:

10. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
  11. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Ма кај може серијава без Оли што ви е.
    Ќе најдат начин да го вратат сигурна сум сто посто дека не е мртов, туку мораа така да изгираат за да ни привлечат внимание и да не заинтригираат поише. што мислам дека им успеа.

Шетета што мене ми опадна интересов за серијава, не знам зашто кога навистина не е лоша сезонава,ама ми здосади од горе доле вртењето во круг и само развлекувањето на приказната. Лорел посебно па и Малком, не знам некако како да тапкаат у место.
    Ја гледам, и ќе ја догледам до крај, ама малку ми здосадија.
    Ај може од Јануари ќе го променам мислењето:)

На Tiki-lolipop, mileystar и 1209 им се допаѓа ова.
  12. SelinaKyle

SelinaKyle Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    2.149
    Па Ra's al ghul го викаат демон затоа што има еден извор на таа планина во која што живее тој во кој тој оди да се капе на секои 30-40 години и се подмладува.
    Нема некои натприродни моќи, не е ни бесмртен, само изворот му помага да се подмлади и да биде јак.
    И така човекот живее околу 600 години.
    Го знам ова од стрипови, зошто тој нели го тренира Бетмен и кога Бетмен е смртно ранет го капе во изворот и го лечи.
    Ама само тој знае каде постои изворот и никој друг.
    Е сега се мислам само кој ќе го фрли Оливер, не верувам дека тој ќе го стори тоа, ни ќерка му... мислам дека Масео ќе го фрли, ама ќе видиме во четврток :)
    Како и да е Оливер не умирa, како што вика @Hipster Аrrow без Оливер не може.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    What the hell I just watched? :o Знам дека не е логично да умри ама истовремено неможев да си поверувам што гледам и цело време со подзината уста гледав. :oКој ќе чека сега крај на јануари :( оваа тиа многу почна да ме нервира од кога се скара со рој |( мислам да бира помеѓу брат и и татко и кој е убиец на нејзиниот друг брат и уште стотици луѓе.. Бесмислено ми е тоа.. И лорел не ја можам од почетокот на серијата.. Само депресивна е жената Screenshot_2014-12-16-02-21-17.png

14. mileystar

mileystar Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    2.101
    Да знаете дека сеуште сум во шок :D
    Каков крај,човече,воопшто не очекував,:worried:
    Читав горе и се согласувам со вас,каде без Оливер,серијата нема да биде иста без него.Сигурно ќе го вратат,само останува да видиме на кој начин.Инаку и за Тиа не очекував,Малком навистина ја изигра,само не знам што му е целта,па нели ќе ја штитеше или сака само да му наштети на Оливер?
    Уф и овие паузите ме убиваат,ајбе ајде кој ќе чека сегааа :@:D

15. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.496
    Допаѓања:
    165.965
    Нешто предобро само некако слаба сум на време и уште сум застаната на првата сезона ама ај ќе напреднам да поминат тестојте :D Многу ми се допаѓа Оливер, тој е пример што се вика за напредок на лик. Немаше да велам напредок на лик ако тој беше некој паметен цело време туку е прикажан и како сосем едно и цел негов развиток кон нешто подобро.
    Сум до епизодата Фелисити кога дозна дека он е стрелата и онака сладок пар ми прават, I ship it :l:
    Како и да е сем првиот пост во темава не прочитав друго, барем не засега, не сакам да ѕирнам што ќе се деси. :)

п.с. Имам апсолутно исто мислење како со сликата која е прикачена, воедно мал дел од првиот пост на оваа тема.

Прикачени фајлови:

16. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.064
    Допаѓања:
    66.818
    My new poison and addiction. Не знам што по ѓаволите сум чекала до сега за серијава. Поготово со таков маж во главна улога.:wasntme: Само женскиот лик не ми се допаѓа баш, многу ми е бледа и неуверлива некако на почетоков, не знам понатаму како ќе биде.
    Три епизоди изгледав и продолжувам понатаму. Што убаво ми се погоди серијава во овие ладни зимски денови...
    Сигурна сум дека веќе имате постирано доста слики, ама не можам да одолеам.:lol:

На cinderella93, Marossa и the.vampire.girl им се допаѓа ова.
  17. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.064
    Допаѓања:
    66.818
    Јас сум до 6та еп од 2 с. И не можам да престанам да ја гледам, ко хипнотизирана сум.
    Си останувам на тврдењето дека Лорел ми е одвратна, поодвратна ми станува со секоја епизода, сакав да ја убијатво финалето на првата, да умре место Томи. Ама нејсе. Барем Оли го тргнаа од неа.

Фелисити е срцка, уф ептен сакам да се заедно, едвај го чекам моментот и се надевам дека ќе се случи.
    Рој и Теа се преубав пар, и Рој си е маче, добар е за sidekick, баш би му стоел добро на Оли, ко приврзоче.:lol:

Финалето на првата сезона беше одлично, рипав ко нездрава пред телевизорот и замавнував, божем ќе му помогнам на Оли, маж ми се утепа од смеење.:D:D

Оваа па Лорел, уште Оли го обвинуваше за смртта на Томи, а таа само што ја ослободи избега од зградата, не се ни сврте за секунда да види дали иде, |( И пак друг крив. Мило ми е што призна дека она е крива потоа,. Ама многу ќе беше подобро друга актерка да беше на нејзино место, ми уништува едно мало делче од серијата.

Добро, дали некој умира во серијава некогаш? Мерлин жив, мислам озбилно? Теа негова ќерка, на крај ќе испадне шпанска серија со малку фантазија. Уффф, ме изнервира малку исходов да бидам искрена.

18. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    @RainBow умираат, не се секирај има доста шокантни вести и настани понатака чекај поинтересна е втораа сезона барем мене ми беше. И третава не е лоша, ама се заситив од некои дејствија, што викаш ти тој шпанскиот неизоставен елемент у многу амерички серии(не може да нема шпански драмски моменти, јбг пола америка се латиноси знаат што пали кај нив).

Али не читај спојлер, не ја отварај темава многу зашто нема да ти биде интересно.

Ќе видиш сеа кој се нема да биде пар, тука јас малку се изнервирам со кој се нема да се спанџа Оли, ама и Фели нема да седи мирна, гледај само ќе видиш.
    Втората сезона мене ми беше врвот.
    После третава сиг сум дека ќе има и четврта и се што ќе биде понатака после неа ќе биде безпотребно зашто серијава можат комотно за брзо да ја завртат т.е финишираат.
    Едиствено нешто што ќе ми фали ќе биде полуголиот Стефан Амел, мислам гррррррр...

На Marossa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.064
    Допаѓања:
    66.818
    Не ја читам цела тема, читам како ги гледам епизодите да видам што сте искоментирале. И се пресмеав и јас на видеото со Хитлер, ептен добро е направено. :D
    Не ме држи место да не искоментирам, се внесов ептен во серијава, плус дека ја гледам епизода по епизода без чекање полесно ми е да поминам преку некои работи за кои можеби ептен би мрчела ако ја гледам со чекање недела за недела. Ама супер ми дојде за периодов.

20. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.064
    Допаѓања:
    66.818
    Добро, бре мајку му, цела сезона ги испотепаа, ништо добро не се случи. првата беше далеку подобра, вторава ми е малку разочарувачка. Онаа умре со миракуруту оживе, значи што, може од мртвите да се вратат? Има и некои доста нелогични работи. Ај да го изглеам финалето и ќе се дополнам.

Финалево океј беше. Ама не ја извади целата сезона. Што беше со Рој поентата? Никако не го искористија, испоубива луѓе, го заспаа и ај чао. Го излечија после и ко ништо да не било.
    Да не кажувам колку се изнервирав и исфрустрирав со Фелисити сцените. Знаев дека има нешто што ја однесе во куќата, уште откако му рече она да направи што мисли дека Слејд би направил, ама уф, колку сакав да е стварно. И на островот, совршена сцена за бакнеж, и пак ништо. Мех. Сара ја испратија во лигата на убијци мислиш ја испраќаат медал да прими.(facepalm)
    Ама ај барем си замина. Се надевам нема сега пак со Лорел да се мавта.|( Таа навивам во секоја епизода да ја убие некој, ама нема, видов на имдб дека во сите епизоди е, на мое огромно жалење.

Само што си реков леле кај ја вратија оваа грдава и ја утепаа. :D
    Ајт, една одвратна помалку.
    Бакнежот некако исфорсиран беше. Плус на дејт отидоа, мхм, супер, требаше онака во шарот на моментот да се бацат, не вака исфорсирано. И ако продуцентите намеравале да ги остават само како пријатели не требаше толку hints да има меѓу нив. На пример пријателството на Дерик Морган и неговата baby girl во CM функционира одлично, без да има некакви очекувања. И знаев дека ќе се пишмани по експлозијата, какво клише.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.