Ви благодарам на брзиот одговор ,но прашањето ми е колку време се лечевте со другите антибиотици пред сумамед ,бидејќи ние сме повеќе од 3 месеци и се плашам дека е веќе хронична инфекција. Поздрав
Можно ли е од стрептокока да прави опструкција на гради?3 антибиотик пиеме за месец и пол, 5 дена од како ќе испие пак крева температура. Додека сме на антибиотик се е таман. Неможеме брис да испитаме оти неможеме 10 дена да дочекаме од последен антибиотик. Претпоставуваат дека е стрептокока. И сакав да прашам дали за пнеумослајд исто треба од 7 до 10 дена да не биде на антибиотик?
Здраво ,за брис од нос и грло треба 72 часа после последната доза од антибиотик, а за пнеумослајд мислам може и за време на терапија, поздрав и брзо оздравување ❤
Ве молам уште само едно прашање :по колку дена ги пиеше претходните антибиотици,пред Сумамедот?Благодарам
Јас знам дека се пие 10 дена. Секако, како ти кажал докторот, така. Инаку, стрептококава е измутирана страшно, класични лекови слабо делуваат. Дел заради изолациите со короната, а дел затоа што сме нација која пие антибиотик за добро утро, па после се чудиме зошто не ни делуваат антибиотиците. Ќерка ми пред почеток на учебна година пие бронховаксом три месеци и нема толку чести инфекции. Оваа година само еднаш пиеше антибиотик Иначе, овие ми ги фалеа многу биле добри: https://viafarm.mk/p/6280/bactoblis-pastili-16-pastili
Измутирана е стрептококата кога се пијат антибиотици за грип. Не делуваат амоксиклав, алмавин воопшто. Син ми само за стрептокока во живот има пиено антибиотик, и мораше сумамед за да пројде.
Еве не нас самошто се врати во школо, 5 дена издржа, денес недела качи 39 и го боли многу грло. Гарант е пак пиогениот стрептокок, ќе го носиме утре на крв и брисеви. Инаку исто и он од октомври до крај на декември пиеше 4 пати антибиотик, два пати амоксиклав, еднаш зинат и еднаш коалмацин. За 3-4 дена во школо откако ќе завршеше со антибиотик, пак ја закачуваше. Кај него се манифестира обавезно со висока тт, малаксаност и високи леукоцити и гранулоцити. Ќе му спомнам на матичниот за Сумамед, штом членката погоре вели им помогнало. Не знам што да му прскам нешто превентивно. Читам некој Ацидосалус спомнувате, не ми е познат, баш ќе прашам.
Не знам зошто, и кај син ми некако пеницилинскиве лекови немаат многу ефект. Панцеф, трицеф, лекоклар има пиено, според антибиограм сензитивна беше на нив бактеријата.
Во рок од 2 ипол месеца, 4 пати антибиотик. Се отру. Пауза само за зимскиот распуст (претпоставувам носител е некое дете од клас), и еве сега пак после една недела школо.
Исто, сензитивна вика на сите. И стварно он се оправа после два дена пиење, и додека пие 10 дена супер е, а се врати без антибиотик на школо, за 3 дена пак.
Па има мајки што децата ги пуштаат а не смеат. Верувам дека нема кој да ги чува ама никој не е должен да страда, пола дечиња во клас болни. Поради ова сум изреволтирана.
Postaro ti e mislenjeto ama me interesira dali imas nekoe iskustvo so ovie Baktobliss pastilive? Ili nekoj drug iskustvo so istite?