Извинете што упаѓам, кои витамини ви се покажале како најефективни? И кај ќерка ми веројатно ќе треба вадење на крајниците ама гледам да ја држам здрава, може ќе пролонгираме... Фала
Здраво, дали има некаде да се продаваат брзи тестови за стрептокока? Мислам декс имав читано ама не можам да се сетам?
Zdravo.Na sin mi bese 850 aso i go nosev na infektivna i pocnavme so bocka je penicilin.2god se bockase na sekoj 21den.Gi poracuvavme od nadvor bidejki kaj se zabraneti.Fati korona i prestana so bockanjeto bidejki infektivna se zatvori.Dr.Lidija e edinstvena vo MK sto odese so penicilin i bladarna sum u mnogu.Nevadevme krajnici nie i sega posle 6god asoto e300.Ospeni i dr antibiotici nedeluvaat na asoto barem kaj moeto dete.Stana imun na niv.A Dr.Beti e edinstven revmakardiolog vo MK togas bese na decka klinika sega e vo Sistina.Ona bese protiv bockanjeto penicilin,ama jas se odluciv da go leci Dr.Lidija.Dolg pat e veruvajte da se namali aso,a na vase dete e mnogu visoko sto treba da se prevzeme poefikasno.Aso steti na koski,zglobovi i dr.A mozete da se obratite i kaj onkologot na decka Dr.Silvana i ona lecela deca so visoko aso.
Здраво мајки ни најдоа streptococcus pneumoniae на брис во носе матичната ни даде маст и капки со герамицин Имате искуство дали ќе биде доволно и после колку време да направиме пак брис
za zal denes i na nas istoto ni se desi...malata e 15 meseci i bidejki nemala temperatura ( samo noseto i tece i potkasluva) sega za sega samo hloramfenikol mast 3 pati dnevno da stavame i sinomarin inhalacija i kapki ke pomine se ova? i posle kolku vreme kontrolen bris?
Сакам да испитам стрептокока кај син ми, дали има испитување кое покажало дека ја прележал, шо значи точно Асо, и покрај брис од нос и грло шо да испитаме?
АСО се испитува после минимум 2 недели без антибиотици и чисти брисеви. Ако се чисти брисевите а АСО е високо тоа значи дека некаде на друго место има инфекција со стрептокока пиогенес. Всушност ги мери антителата, но не се создава имунитет на стрептокока. Инаку се испитува преку крв.
Незнам кај нас не помогна почна во градинка после два дена пак течење и затнато носе сеа ставаме миробакт во нос ќе почекам после недела па брис да правиме пак мн досадна бактерија неможе да диши од неа затнато му е носето вие ја исчистивте
Здраво мајки, ќерками има големи крајници и лани додека трееше школската година фати стрептокока 4-5 пати. Сега еве пак. Незнам дали д си ги вадиме крајниците некој велат да некој не. Докторот ми рече да е следиме ако фати оваа година 5-6 пати да и го вадиме. 7 години има. Зема витамини, незнам што друго би помогнало, несакам везден да пие антибиотици. Совет?
Ќерка ми исто после стрептокока пиогенис во грло и АСО 1300 пиеше оспен по шема околу 6 месеци за да се намали асото на околу 700, по што го прекинавме антибиотикот. По 2 недели повторно фати стрептокока и асото повторно се покачи на околу 1400 по што повторно следеше оспен по шема неколку месеци. Да напоменав дека во меѓувреме пиеше 2 пати бронховаксом, бактоблис, матичен млеч и што уште не. Споро одеше намалувањето и ги опериравме крајниците во октомври со АСО 1100, откако ги поминавме инфективна, кардиологија и ОРЛ кај нас и ни рекоа дека високо асо не е пречка за операција. Докторката што ја оперираше рече дека нема потреба од антибиотик за асото после операција. 1 месец после операцијата асото воопшто не и е намалено (околу 1100) и матичната вика повторно да почне да пие оспен по шема. Што направивте вие, дали со нешто успеавте да го намалите?
Kolku so imam citano ACO pokaceno pokazuva deka deteto imalo infekcija so streptokoka i mozi da stoi pokaceno do 6 meseci. A ne deka treba da pie antibiotici. Sovetuvajtese I so drug lekar. Ako nema problem nekoj jas ne bi davala antibiotik.
Никој не ви смени антибиотик до сега? Пред 2г син ми испи 2 дози сумамед (6 дена) заради стрептокока А и покачено асо, и се намали. Пред тоа исто се зезавме со др антибиотици и се враќаше назад цело време
Ни рекоа оспен бил најсоодветен за стрептокока и тој го пиеше по шема скоро цела година. Ќе треба и друго мислење да побараме.
Да, оспен е прва опција, ама кога не делува како во случајов, јас не би давала на дете уште 6 месеци ако претходно немало ефект.
Mora I da se raboti na imunitetot, med so kurkuma sekoj den po 1 lazice, vitamini, kapki od divo origano sekoj den.grgara so solena voda 3 pati na den. Se nadevam ke pomogne.
Дали Асо се покачува само од бактеријата во грло? Што ако ја има само во нос? Малото имаше стрептокока пневмонија, а големо стрептокока пиогенис. Сега малото се жали на болка во ногата, а големото на болка во стомакот и многу брзо се заморува, протрча малку по братчето и застана се пожали на болка во градите. И кажав на матичната, не ги ни прегледа, ми рече ништо не му е, многу биле хиперактивни, нормално било? Ама мене ми е страв да не пропуштам нешто
Кај нас бактеријата секогаш беше во грло, а дали истата во нос може да предизвика покачено асо не знам. Да не ви е мисла може да си проверите приватно по лабораторииве, околу 300-350 денари е, преку крв се проверува.