Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Стрептокока кај деца

Дискусија во 'Дете' започната од zagrizenamama, 4 јануари 2016.

1. MariMari1

MariMari1 Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2022
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    7
    Кај нас оспенот беше ефикасен, бактеријата беше сензитивна на оспен и ја лечеше. Меѓутоа асото после секоја инфекција уште долго време остануваше високо. А друг антибиотик дали би имал ефект врз негово намалување не знам. Порано имам слушано дека користеле и оспен инекции за намалување на асо ама сега се забранети.

2. MariMari1

MariMari1 Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2022
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    7
    Што не пробавме и на природна база. Еве и крајниците ги извадивме пред 2 месеци, па ќе видиме. Само изгледа некако нестрпливо очекувам резултати. А од претходно знам дека ќе треба подолг период.

3. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    626
    Daj Boze da ne fati nikogas povekje znam kolku e tesko. A kolku godini ima vasheto dete?

На MariMari1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MariMari1

MariMari1 Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2022
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    7
    8 години. Се надевам и јас :)

На lovely girl M му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Дали на своја рака испитавте асо? Ќерка ми фати стрептокока а и пиеше амоксиклав 10 дена, по што имаше негативен брис, ја прашав матичната за асо и ми се изнасмеа као јас ќе ви кажам ако треба. Дали е од вена испитување асо?

6. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.640
    Ако е во нос не испитуваат обично, ако е во грло претежно да. Инаку од прсте е. Не е дека мора да се испита, но не е на одмет, да е за смеење работава не е, и јас кога го прашував матичниот ми рече ако сакаш може ама немора бидејќи е во нос не е во грло ама не ми се смееше.

На mimiiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  7. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    626
    Dali ste probable so probiotici za usta? Citav deka se mn efikasni protiv strptokoka. Mislenje ve molam.