Dali nekoj moze da spodeli iskustvo so streptokoka kaj bebe od 1 mesec, zatnato nose i isipano lice? Pedijatarot ni dade da mackame gentamicin i hloramfenikol.
Мајки здраво ве молам за совет за стрептокока... Ги има 50 во а и б група... Кај нас е бета хемолитукус и пневмонае... Стигнавме до хоспитализација и вендка терапија ве молам за некој дополнителен совет...
Бевме и ние хоспитализирани поради стрептокока, кај нас на обичен брис не се откри, а правеше компликации, со опстукции и бронхит. Венски примаше лекоклар мислам дека, или лендацин, не ме држи за збор, плус по 7 инхалации во ден имавме на почеток, и секако урбазон. За околу 7 дена не пуштија.
Kolku vreme piese ospen ,i dali pravevte dopolnitelni ispituvanja kako aso i slicno? Mozes nesto podetalno da mi objasnis?
Вакцина ако не е вакцинирано детето. За стреп А освен оспен, нема друг лек ама се стекнува имунитет после некое време нема да прави ангини
Кога и како стекнува имунитет? Секој 2 месец има стрептокока, му прави и опструкции, страшно ја поминуваме, вакциниран е редовно иначе.
Која стрептокока? Кај мене големиот мака има со стреп А, му прави ангини. Ама од 3 ангини годишно, сега е на 1 за стреп А нема вакцина
За пиогенис нема вакцина, за пнеумоние да. Зависи која ја има. Да пробаш со бронховаксом (во консултација со доктор, секако) Кај ќерка ми многу помогна. Се пие по шема три месеци, најдобро да се започне од август за да заврши во октомври и веќе да има некаков имунитет.
Јас давав респивакс. Тоа се таблети ама имаат некоја функција како вакцини, и така примајќи ги детето станува поотпорни на бактериите.