Не заштитува скроз. Може да штити само полесно да помине бар со полесни симптоми, а за закачување не штити... синчето не прими и секое закачување стрептокока со 40 тт и воспаленија беше, на секое антибиотик... Додека малава прими и ми закачи еднаш, освен растечен нос друг симптом немаше. Нонстоп се врти таа стрептококата во градинките.. Колку има тт? Сиг е од стрептококата? Да не е и вирус плус? Ако е од стрептококата би требало и црп покачено да има... Иначе малава прими на 1г и 9м. Треба уште една доза рекоа, ама не ми кажаа кога... кога се прима втората доза?
Најверојатно не е температурата од стрептококата туку од некој вирус или друга бактерија. Таа може да живее во носот ама штом е вакцинирано не би требало да прави инфекција.
ТТ има 38.6 до 39 максимум, а првата доза од вакцината ја прими и ни кажаа за два месеци дека може и втора доза да прими.Многу и падна имунитетот прво бронхит имаше и после ова со бактеријата. Црп и беше 0.5, леукоцитите 11000.
Ова црп сега, со температурава? Не покажува значи на бактериска инфекција, значи не е до неа. Вироза е веројатно, и леукоцитите не се многу покачени.
Референтната вредност за леукоцити кај деца во некои лаборатории е од 10-15, така да 11000 и не е многу. Сметам дека е вироза во прашање, ама не ја знам општата состојба на детето. Температурата сама по себе не кажува многу.
Можно ли е од стрептокока пмевмонија во нос, малиот три дена да има многу висока температура а притоа пие и антибиотик и далерон?
Antibiotikot pocnuva da dejstvuva posle 24 c, ako seushte ima t.t togash mozi antibiotikot ne deluva. Ili e slab ili e virusno.razgovaraj so doktor.
Zdravo nie veke nemam neko simptomi kako tt, po malku ili povremeno aktivno nose inaku prosnata esen vo Noemvri go faivme posledniot voz ja vakciniraa od streptokoka no imavme polni 5 god na i zatoa veke ne ja fakalo za revakcina,drugo sto mi bese, znae da bide i pozitivni i negativna, no veke so godini ne maci i go po kacuva i ast... So terapii go simnuvame no bolkite vo nozete ne isceznuvaat... Period intezivni Koga e pocisoko ast pa ke gi tretirame... Inaku insistirav i za ast od moe licno iskustvo kako dete... Posledici reuma vo krvta... Anginite... I se uste ne sme na cisto so nea...?
Здраво, ќеркичката има 3 год и 1 м и за прв пат ќе оди во градинка. Вакцина за стрептокока нема примени бидејќи веќе има 3 години. Дали некој има ставено вакцина и по навршени 3 години и ако може некој да ми објасни зашто се става до 3 години? Фала
Мислам до 5 дека може во диспанзер инаку може на било која возраст, само треба со закажување и каде што вакцинираат возрасни. После 2 години примаат само една доза.
Ова бронховаксом е нешто за појачување на имунитет или како? Не била болежлива малава, може дека не одела во градинка па не сум баш во тек со лекарства.