Фала многу, ќе се јавам за да се распрашам. Ми олесна што може да се стави и по 3 год. зашто читам дека ако ја фати може да е со висока тт.
Пред две нели стрептокока во носе, беше затнат и температура еден ден. Стававме цитерал. Сега во понеделник пак 37.5. Правме црп 3ка, ама го фати некоја течна столица , докторката рече може стомачен во најава па се среди со пробиотик. Ноќеска пак 37.5 , ја симна сам , сега нема. Од симптоми буквално ништо , добар е , весел е. Можно ли е сеуште да е бактеријата? Контролен брис не сме правеле , правевме самп ковид тест па нејќев да го малтрртирам уште
Пак јас со бактеријава, и ние третиравме со хлорамфеникол, на контролен брис уште ја има, пак третираме со хлорамфеникол, само овој пат да ставам подлабоко... и така...
Знае бактеријата да даде такви температури. Имаш миробакт во зегин, земав јас крајот на август. До сега ние со стрептокока пневмоние секогаш на крај со антибиотик сме заваршувале
Не е преведено тоа, туку името на бактеријата порано било бранхамела катаралис, сега е мораксела катаралис.
Јас па мислам дека имам резултати и со тоа и со тоа име, правени на исто место. Не знаев дека е истата. Се' ќе научам овде
Мајки здраво,. почна малава со мрсули и кашлање пред недела дена, првите неколку дена кашлаше по интензивно и повеке и течеше носот, мислевме дека е вирус. Потоа секој ден се помалку кашлаше и не се будеше ноке да кашла, и беше доста подобро, давав сируп за искашлување од бел слез. Дојдовме до кашлање еднаш во ден сабајле ко ке стане, ке се искашла 2-3 пати ке исплука тоа шлајм и толку. Носот драстично помалку мрсули, прозирни како водичка знае да и протечат ако се расплака. Сепак ја однесов на крвна слика и брисеви ( ова беше 9 ти ден откако прв пат прокашла ) , крвната слика супер црп ,леукоцити се мирно , брисот од нос со резултат Streptococcus pneumoniae. Матичната ми рече дека нема потреба од антибиотици зошто била во фаза на проагање и со супер крвна слика, ја прошла на нога во однос на тоа дека не земавме брисеви кога најмногу кашлаше исто и крвна слика. Mи рече да ставаме спрејче ацидосалус и nosalys relief спреј во нос. Вакцинирана е со една доза за стрептокока инаку. Дали пак да правам брисеви за некое време? Спрејов го има ли некоја од вас ставано на дете? Негде прочитав дека пече и сега стрес ми е зошто е УРЛАЊЕ кога треба да ставиме било каков спреј од нос... Ефективен ли е спрејов, помага ли? Се искоренува ли бактеријава или така после си седи у нос?
Ние ставаме ацидосалус веќе 3 месеци. Никакво урлање нема, сам си го бара веќе да го стави, мирен седи на прскање. Мислам дека има ефект спрејот
еве сабајлево сефте прснавме, добро помина колку време се користи спрејчево? Додека има секрет од нос или може и превентивно?