За жал ги имам многу Си ги добив со првата бременост се мачкав со се што ке слушнев но ЗАЛУДНО Тогаш ми се направија до папучево а нагоре не затоа што ниско го носев бебето еееееее сега го носам високо и почнаа поново да ми се прават ама од папуков нагоре и пак се мачкам со секакви масла и слицни препарати ама е за џабе барем кај мене
Вчера една пријателка ми кажа незината другарка имала многу стрии и тоа највеќе по нозете и стомакот и тоа бели и биле.Се мачкала со нешто но девојчето не знаеше точно да ми каже со што и замислете после не знам колку време таа немала ниту една линија по телото.И кажав да ја праша и да ми каже....и секако ке го споделам со вас поззз
во бременоста не добив стрии ама баш никаде но за време на лактацијата првата недела ми се направија на градите и тоа наеднаШ и по некој месец ми се изгубија инаку со нисто не се маЧкав се е до еластиЧноста на кожата а не до влаЖноста
Инфинити и до староста е !!!! јас ко си бев помлада немав толку мака ама динамиката на животов и секако немањето време не ми дозволува да бидам она што бев.... може не се познаваат сега ама мислам дека големи се шансите да се појавата пак !!! затоа ако некој има нешто кое го знае нека помага!!! ПОследнава година ММЕ(demek pcujam)ми се расплака по нозеве
Рецептов го најдов у некое списание...незнам кое пошо само тоа делче од списанието го имам исечено... Иначе мене со рецептов скроз ми се исчистија стриите, а почнав да го користам неколку години откако ми се појавија... Ако подолго време имате стрии Во еден сад измешајте путер, маслиново масло и бадемово масло. Со оваа мешавина мачкајте ги стриите секој втор ден... За превенција Маслиново масло, сок од лимон и авокадо. Натопете газа во смесата и ставете ја на местата каде што имате стрии... Смее само двапати неделно.... Се надевам ке ви помогне како што ми помогна на мене
Ова е убаво да се проба, после се што испробав со разни креми, ама ако може и мерките да ни ги кажеш, колку путер и масло треба да се измешаат и после колку време се појавуваат резултати зашто мислам дека сите сме нестрпливи побрзо да го исчистиме тоа од нас )))
Во списанието не пишуваше....ја по мое си го направив... По една голема лажица ќе ставиш во некоја чашка и после земи со машинките за нескафе ( бар ја така направив ) убаво измешај го Најубаво пред спиење да се намачкаш за да немора да го миеш брзо и кога ќе намачкаш стави си кеса на местото за да се впие подобро
Фала ти многу, ќе пробам уште утре да го направ ова па ако имам и јас некој резултати одма ќе ви пишам
За стрии користев од фитофарм мислам беше крема против стрии. Внатрешноста на бутовите ми ја исчисти скроз.. Ама за тоа требаат неколку месеци секој ден мачкање.
плава може било каков путер или има некој посебен нешто....?? и ова шо е за превенција го правеше истовремено со ова со путерот?? мислам истовремено ги користеше овие два методи или не??
Oбавезно да пишеш кога ќе ја прашаш. Ќе те сакам многу ако ми успее и на мене Јас имам појавени стрии повеќе од 3-4 години, бели се веќе и на стомакот ги имам. Одвратно изгледаат ама ништо ефикасно не се најде против нив. Баш ме интересира после колку време виде и резултати со оваа мешавина и за колку време ти ги снема?
Е мене црвени ми беа, после месец и пол мачкање обелеа, а после 3 месеци скроз ги снема... Значи после месец, два ќе приметиш разлика.... А после првото мачкање одма се приметува колку ти е помазна и помека кожата....
Уф, кај немам стрии, резултат на одење горе доле со тежината цело време. Еден период кога ослабев ептен на колената ми испаднаа бе, на колената. Фала богу се повлекоа, па на нозете немам воопшто. Имам на рамената и на стомакот, проклети нека се. Баш ќе го пробам рецептов, ако заврши работа частам.
Си ги фатила на време додека се црвени, тоа е предност. Останува да се надевам дека ќе помогне на моиве што се поодамна појавени.