Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Стрии

Дискусија во 'Тело' започната од eli13, 8 ноември 2009.

1. Nine25

Nine25 Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    1.726
    За жал ги имам многу Си ги добив со првата бременост се мачкав со се што ке слушнев но ЗАЛУДНО Тогаш ми се направија до папучево а нагоре не затоа што ниско го носев бебето еееееее сега го носам високо и почнаа поново да ми се прават ама од папуков нагоре и пак се мачкам со секакви масла и слицни препарати ама е за џабе барем кај мене :(

2. argentina

argentina Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    10
    многу незгодна работа

3. ANELIJA

ANELIJA Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    154
    Вчера една пријателка ми кажа незината другарка имала многу стрии и тоа највеќе по нозете и стомакот и тоа бели и биле.Се мачкала со нешто но девојчето не знаеше точно да ми каже со што и замислете после не знам колку време таа немала ниту една линија по телото.И кажав да ја праша и да ми каже....и секако ке го споделам со вас :) :) поззз

4. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300

Ајде прашувај побрзоооооооооо...нека ти каже се и како се вика и од каде ја купила!!!

5. infinity

infinity Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    30
    во бременоста не добив стрии ама баш никаде но за време на лактацијата првата недела ми се направија на градите и тоа наеднаШ и по некој месец ми се изгубија инаку со нисто не се маЧкав се е до еластиЧноста на кожата а не до влаЖноста

6. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300

Инфинити и до староста е !!!!
    јас ко си бев помлада немав толку мака ама динамиката на животов и секако немањето време не ми дозволува да бидам она што бев.... може не се познаваат сега ама мислам дека големи се шансите да се појавата пак !!! затоа ако некој има нешто кое го знае нека помага!!!
    ПОследнава година ММЕ(demek pcujam)ми се расплака по нозеве :@

7. plawa

plawa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    130
    Рецептов го најдов у некое списание...незнам кое пошо само тоа делче од списанието го имам исечено...
    Иначе мене со рецептов скроз ми се исчистија стриите, а почнав да го користам неколку години откако ми се појавија...
    Ако подолго време имате стрии
    Во еден сад измешајте путер, маслиново масло и бадемово масло. Со оваа мешавина мачкајте ги стриите секој втор ден...

За превенција
    Маслиново масло, сок од лимон и авокадо. Натопете газа во смесата и ставете ја на местата каде што имате стрии... Смее само двапати неделно....

Се надевам ке ви помогне како што ми помогна на мене :)

На figgiMK му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kalinaaa

kalinaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    9
    Ова е убаво да се проба, после се што испробав со разни креми, ама ако може и мерките да ни ги кажеш, колку путер и масло треба да се измешаат и после колку време се појавуваат резултати :) зашто мислам дека сите сме нестрпливи побрзо да го исчистиме тоа од нас :))))

На figgiMK му/ѝ се допаѓа ова.
  9. plawa

plawa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    130
    Во списанието не пишуваше....ја по мое си го направив...
    По една голема лажица ќе ставиш во некоја чашка и после земи со машинките за нескафе ( бар ја така направив :) ) убаво измешај го :) Најубаво пред спиење да се намачкаш за да немора да го миеш брзо и кога ќе намачкаш стави си кеса на местото за да се впие подобро :)

10. kalinaaa

kalinaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    9
    Фала ти многу, ќе пробам уште утре да го направ ова па ако имам и јас некој резултати одма ќе ви пишам :)

11. ANELIJA

ANELIJA Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    154
    Плава по колку време мачкање ти ги снемаа.... :?:

12. plawa

plawa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    130
    Околу 3 месеци

13. SexiLy

SexiLy Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    2.108
    За стрии користев од фитофарм мислам беше крема против стрии. Внатрешноста на бутовите ми ја исчисти скроз.. Ама за тоа требаат неколку месеци секој ден мачкање.

14. Nannaa

Nannaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2010
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    30
    плава може било каков путер или има некој посебен нешто....?? и ова шо е за превенција го правеше истовремено со ова со путерот?? мислам истовремено ги користеше овие два методи или не??

15. plawa

plawa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    130
    Каков сакаш...

16. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Oбавезно да пишеш кога ќе ја прашаш. ;)

Ќе те сакам многу ако ми успее и на мене :D Јас имам појавени стрии повеќе од 3-4 години, бели се веќе и на стомакот ги имам. Одвратно изгледаат ама ништо ефикасно не се најде против нив. :(
    Баш ме интересира после колку време виде и резултати со оваа мешавина и за колку време ти ги снема?

17. plawa

plawa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    130
    Е мене црвени ми беа, после месец и пол мачкање обелеа, а после 3 месеци скроз ги снема... Значи после месец, два ќе приметиш разлика....
    А после првото мачкање одма се приметува колку ти е помазна и помека кожата....

18. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Уф, кај немам стрии, резултат на одење горе доле со тежината цело време. Еден период кога ослабев ептен на колената ми испаднаа бе, на колената. :@ Фала богу се повлекоа, па на нозете немам воопшто. Имам на рамената и на стомакот, проклети нека се. :@

Баш ќе го пробам рецептов, ако заврши работа частам. :D

19. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Си ги фатила на време додека се црвени, тоа е предност. Останува да се надевам дека ќе помогне на моиве што се поодамна појавени.

20. plawa

plawa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    130
    И јас долго време ги имав, само што не им го снема црвенилото.