Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Стрии

Дискусија во 'Тело' започната од eli13, 8 ноември 2009.

1. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    така е .. што и да се направи после тоа е џабе не се острануваат.. затоа што тоа е испукана кожа иди врати ја да те видам..

2. spanko

spanko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    522
    Моја грешка, БЕЛИ стрии никогаш нема да се повлечат! Јас не памтам црвени стрии на мене (ги имам од 5то одд некаде па тогаш не ми значело дали се црвени, бели и дали воопшто постојат) и го заборавам тој факт. viki44e е сосема во право исто и ти!

На viki44e му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lilly8

Lilly8 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    288
    Мене пред некое време ми излегоа стрии од тие модрите.Тоа е знак дека сум се здебелила нели? Кожата испукала или?

4. plawa

plawa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    130
    Немора да значи дека ако се бели нема да се повлечат...зависи од кожата..
    Гледав некоја емисија од оние пред и потоа...Мислам се викаше Style by jury...
    На една жена во години и правеа некои третмани за стрии и и рекоа демек имаш мрсна кожа кај тебе полесно може да се повлечат и и дадоа некои креми да мачка...
    Така да мислам дека може да се повлечат...само зависи од кожата...

5. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Тоа е знак дека треба да поченеш да си се мачкаш со што ќе избереш од се овде напишано, за да избегнеш ем појава на нови, ем за да ги снема овие што ти се појавиле.
    Додека се такви можеш полесно да ги излечиш.

На Lilly8 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Каква и да е кожата, што и да мачкаш не помага. Еднаш пукната кожа не се враќа во нормала. Може само да се спречи појавување на нови или маскирање на појавените ама не и целосно да се изгубат

7. Heydi1221

Heydi1221 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    3
    Конзумирање на овошје и зеленчук и многу вода треба да го практикуваат луѓето што имаат стрии.А секако , тука има голема важност и кожата , кај секој различно влијае на различни креми и помагала за спречување на стриите.. Кај мене , овој начин помага, а водата најмногу ... Еве веќе 7 месеци сум на здрава исхрана без брза храна и газиран сок и стриите се повлечуваат ( не скрос ама се чистат малку по малку и многу сум задоволна ) И нормално , павловичева редовно мачкање ... А и у главно тоа ми беше поентата секако дека треба некоја превентива ( павловичева , масажи , и некои креми против стрии ) ама ова за водата и зеленчукот и овошјето оди во пакет со тоа , така е најдобро ..

8. mack-ka

mack-ka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    3
    Девојки имам стрии модри на нозете.. и почнаа многу да ми се шират...
    Сакам да поцхнам со павловичева и бадемово масло.. ве молам кажете дали има ефект ..
    дур се модрии барем да ги избелам некако да не се познаваат толку...
    ВЕ МОЛАТ КАЖЕТЕ МИ ДАЛИ ИМА ЕФЕКТ ОД ПАВЛОВИЧЕВА И БАДЕМОВО МАСЛО !? :(

9. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Јас моите не ги ни забележав додека беа модри. Најверојатно не сум се замарала тогаш многу. Но една феминка спомна дека се мачкала со Contraktubex и и исчезнале. А како што јас разбрав веќе и биле бели. Ќе купам и јас деновиве ќе пробам. Па ако не биде ништо, ќе се научам да си живеам со нив :D

10. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Контратубекс е за лузни,па би требало да помогне...

11. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Има девојки тука, кои повнатре ќе видиш имаат напишано дека им исчезнале стриите, ама јас искрено не знам тоа :worried: мачкај се ти, бидејќи додека се такви има повеќе шанси, отколку кога ќе станат бели.
    Земи си оригинална павличева од аптека онаа на д-р Павловиќ или како и да беше и капки витамински АБ. По три капки мешај со павличева и мачкај се со тоа и со бадемовото масло.
    На странициве една или две поназад, ставив за кафе и за со кромид некој рецепт што го најдов од интернет. Погледни го. Тоа ништо нема да те чини да се мачкаш и со тоа дополнително... дали ќе има ефект искрено не можам да ти кажам не знам. Но, пробај, секако немаш што да загубиш. Испробај се што препорачуваат девојкиве, а што можеш да си дозволиш.

Еве ти уште еден рецепт од Plawa

12. butterfly.93

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Мене ова со бадемовото масло ми е малку нелогично. Јас како што знам се користи за суви и оштетени врвови, и сува кожа на лицето и вратот..

Ќе ја купам јас овие денови, па потоа ќе ве известам дали има ефект кај бели стриии :D
    Моите се замо на г*зот, ама се едни огромни, од далеку се позноваат :envy:

13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Луѓе се мачкаат со него. Јас пре би препорачала она што препорачав на страната поназад. Масло од семки од грозје, маслиново, масло од тиква, путер од какао.... не знам искрено што е тоа со бадемовото масло, ама е го препорачуваат.
    А, ова со маслото од семки од грозје на пример имам читано. За тиква има екстра Е витамин во него, ама е скапичко. Јас не знам и за контратубексот што велиш ти. Тој да е за лузни, ама едно е лузна, а друго е раскинато ткиво. Бидејќи стриите се тоа раскинати ткива. Но, пробај, велат некое на база на кромид имало. Ти испробај си и оние бучкурушите што ги напишав јас.
    Кромид плус оцет јаболков
    Кафе плус алое гел, или овие погоре маслава иста улога ја имаат.
    И потоа мачкај се со кремите ама задолжително, да не се суши кожата после тие шљаканиците.

14. butterfly.93

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Колку пари е кремава :?:

Не сватив

Ова се се мачка потоа или само едно од набројаниве :?: :tmi:
    Иначе читав за контратубексот дека помагал бидејќи и стриите биле еден вид на лузни, само се создадени по природен пат.

15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Ако можеш да си дозволиш :) мачкај се со се што имаш.

Нешто од сето тоа што ќе одбереш.
    Дали она што го пишала Плава комбинацијата путер-маслиново-бадемово или што и да беше,
    дали павличева со капки (по три), ама оригиналната на д=р Павловиќ не друга, пошто другите имам чувство дека се повеќе на база на вода него нешто друго :)
    Или некоја крема што ќе си ја купиш за лечење стрии, контратубекс или нешто друго.

На butterfly.93 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Девојки разлистајте поназад, еве plawa даде рецепт и ептен позитивно искуство т.е. целосно исчезнување на стриите.

17. FReakyBanana

FReakyBanana Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Кога ќе се измешаат павловичевата со бадемовото масло и кога ќе се добие смесата отприлика колку минути би требало да стои ? :)

18. butterfly.93

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Веднаш се става. Нема потреба да стои неколку минути.

19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.193
    Допаѓања:
    156.770
    Со ништо.Се мачкав со павловиќева и ад,се мачкав со на галафарм што имаше текстура ко павловиќева,се изглупирав купив контратубекс на два пати и сега ми е криво за парите.Не исчезнаа ама воопшто.Кога излегоа ми беа црвени,на колоквите,пубертет,тоа е,потоа природно си побелеа и останаа засекогаш.
    Нема решение против стрии...

На macence85 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    822
    Такоџе и јас. Лилит прееска дојдов да го напишам истово, ама ај си велам да не им ја убивам секоја надеж на девојкиве. И јас нема што не пробав, се изнафрлав пари и пред месец до два официјално капитулирав пред стриите. Кај мене ништо не успеа, како си беа, така си останаа. Може малку додека вежбав фитнес по 5 во недела, беа некако оптегнати или којзнае што, па помалку се познаваа и си се зарадував. Сега си се назад комплет до една. Сега си останувам на основното мачкање со млеко за тело па што ќе биде - ќе биде. ;)