Павловичева помага за СПРЕЧУВАЊЕ на појава на стрии, да остане еластична кожата. Не и за истите да се изгубат.
Еее добро е ако побелуваат, барем не се познаваат толку како црвените. Ама пак црвените (оние „тазе“ што се) полесно се отстрануваат отколку белите - барем така сум слушнала. Ама јас сепак не верувам комплетко отстранување на стрии, освен со пластична операција секако, зашто на тие места кожата е истегната и истенчена и ништо неможе да ја врати назад.
Женски помагајте имам стрии на нозете и стомакот ми сепојавија посто се здебелив се мачкав со mum & care на гала фарм, мелем за стрии ад капки павловикева масло од портокал и на крај пак нисто знам дека не исцезнуваат но барем да ми побелат,писете несто се мрднав незнам како ке идам на плажа ваква
Јас имам стрии од двете страни на колената. По една цртка, ама онаква асална. Пробам со свашта, ама на крај ми остана само да лажам дека ми се воени лузни.
Имам на куковите од страна и тоа ги добив од нагли промени на тежината,ама среќа бели ми се па не се гледаат толку! ништо не мачкам веќе се откажав по многу год.обидување тоа е..јбг
И јас што се не ставив на мене за овој кошмар од стрии, ама ништо не ми помага незнам што ќе се прави ама ми останува само надежта дека ќе побелат сами од себе и нема да ми бодат очи толку многу
имам стрии што ми се познаваат многу...може да ми кажте начин како да се намалит видливоста...сега ке одам на одмор користам крема за стрии ама некако немам резултати...ве молам кажете ми ако знаете несто..
Спречување на стрии Како е можно тоа да се спречи стрии? Правото на кожата одржување е точно решение. Вистинскиот пристап за решавање на проблемот вклучува мерки, вклучени во следнава листа. Вашата кожа ќе биде здрава и убава, ако ги следите овие препораки: Храната треба да биде разновидна и содржи голем број на витамини и здрави потребни елементи за да се спречи стрии, како витамините А, Ц, Д, протеини, цинк. Треба да има доволно вода се консумира секој ден, 8 мл. чаши, особено. Во случај да консумираат пијалоци богати со кофеин, тогаш треба да пие дури и повеќе од она што ги спомна. Со помош на водата на кожата е поздрава и повеќе еластичен, додека телото е поздрава. Тоа кажува позитивно на еластичноста на кожата и стрии не се формира кога кожата е здрава и еластична. Вежбање на вашето тело. Кога целото тело е здраво, тоа ја прави кожата здрава премногу која исто така го спречува стрии. Обидете се да не ја оштетат кожата со гребење во областите кои се ранливи и подложен на ризик за добивање на стрии. Обидете се да ги масажа внимателно со креми и масла. Не ја гребете од областите каде што стрии може да се развие. Оваа кожата треба да биде нежно масиравме со масла или креми ако чешање проблеми вас. Ако нула тогаш ќе се повлече на кожата, која се протега неговата слој. Оваа штета на кожата и може да придонесе за појава на стрии. За време на бременоста, ја следи исхраната и не го злоупотребувајте храна. Зголемување на телесната тежина не би требало да биде премногу голем. Главната работа е да ја снабдува фетусот со точниот износ на хранливи материи. Да биде повеќе Конкретно, ви зголемување на телесната тежина не треба да биде над 25 £. Исто така неопходно е начинот на кој го добиваат на тежина. Тоа не смее да биде премногу брзо како што тоа е лошо за кожата и на тој начин шансите за добивање на стрии се поголеми. Ненадеен пораст spurts се неповолни за вашата кожа и стрии форма. Примени подготовка за заштита против стрии. Тоа може да биде стрии отстранување крем или маст. Применува тоа секој ден и тоа ќе ви помогне да се намали ризикот на стрии и спречување на стрии во иднина. Компонентите кои се вклучени во стрии отстранување крем или маст ја зајакне вашата состојба на кожата. се надевам ќе ти помогнее!
мили мое џабе ни е, јас имам ставано секаква креми, скапи ефтини, џабеееееееее, стрија како стрија никогаш нема скроз да исчезне, само ке избледе, а затоа мора сега да го сончаме, морааааа, кога излеваат се розеви, и за да избледат мора на сонце да ги сончаме, и да помини малку време и сами по сами ќе избледат, а кремите се за џабе мавање пари. Јас се здебелив нагло и ми испаднаа на бутовите многууу, и две лета веќе како ги сончав, и скоро ич не се познаваат сега, како линии, ама лошото е шо ми испаднаа сега и на стомакккк, лелелелее, колку многу ми се познаваат и повеќе се, незнам што и како ќе ги сончам,зашто ептен м е срам, си купив едноделни купаќи што страната од грбот им е гола, само околу папок ми е покриено таман за стриите, купачите едвај ги најдов, ама ај ќе ги скријам, еве, ами нели треба да ги сончам офффффффффф
tweety-ane фала за советов ке пробам иако воопсто несакам да јадам овошје и зеленлук иако сум свесна дека тие имаат многу витамини за кожава..а и мене всушност проблем ми е како да се соблечам на плажа дур не ги исонцам стрииве...ама ке издржам малце..фала ви..
Знам дека на темава некој ја препорача кремата Mum care, баш ја купив вчера и пишува дека треба да се мачка еднаш до два пати дневно.. Јас се намачкав два пати до сега, па ако има некакви резултати ќе ви пишам.
Девојки, морам да се пофалам дека си ги исончав стриите Не ми се познаваат воопшто и сум многу среќна. Сончање му била мајката
Пред некој месец прв пат приметив додека правев антицелулитни масажи на бутовите дека имам не стрии, стриишта! Како бе? Од што? Ни сум била бремена , ни сум се здебелила нагло последнава година ни ништо. Од што никнаа, лани ги немаше Сега останува да ги сончам, да се надевам дека сами ќе избледат, а да ги мачкам за 10 дена во годината не можам, ем ме мрзи ем да фрлам пари треба. Ми доаѓа да не правам антицелулитни масажи од што се нервирам кога ги гледам стриите
^Роси а правиш нешто посебно со антицелулитните масажи во масирањето има некој трик или обично се масираш? Добро освен гел, крема тоа најбитно друго нешто користиш и како се масираш или одиш на третмани? Ако има некој клип на ју тјуб уште поубаво Ако можеш накратко да ја објасниш постапката, инаку ја се штипка, и сите можни начини на масирање што ги зна ги употребува . Малку е , ама трн во очи ми е .
^ Домашна нега Користам сатва гел, прво со масажер (од оние делфинчиња имам) се масирам едно 5 минути по нога, а после тоа уште малку рачно се масирам без некои посебни правила, како ми дојде така
даа ама кога ќе помине некое време повторно ќе се појават јас имав на стомакот ии ја исунчав воопшто не се познаваше и оп по некоја недела ееве пак !