Еве ме и мене тука.. Поради да го кажам наглото слабеење, на стомакот ми се појавија ненормално многу стрии. Многу ми е криво и тешко, плус и премногу сум скептична во врска со оние креми против стрии, нивно покривање, и што ти знам јас друго.. Многу се нервирам посебно кога ќе ми текне дека доаѓа лето и дека ќе треба да облечам купаќи. Т.е поточно кажано ќе треба да се збогувам со дво-делните и да си купам едно-делни. Ај нека ми е на здравје. А што е најтрагично моите незнам зошто не се како црвенки туку бели се.
И моиве на поцетокот беа бели ама сега се црвени и се прошириа затоа утре ке земам павличева маст и бадемово масло.
Анабелче ако се уште нови не се предавај толку лесно, мачкај се со павличева или некој друг мрсен крем, мислам дека ќе постигнеш некој ефект. Можи нема да ги снема ама сигурно ќе ги ублажиш.
Денеска измешав павличева маст и маслиново масло и се мачкам 2 пати на денот па ке ви кажам дали има резултати.
jas mislam deka stom ednas ti se pojavat za zal ostanuvat zasekogas Mozebi so vitamin E oil malku da izbledat no sepak ostanuvat Jas imam na gradite i malku na nozete gore,mi se pojavija vo bremenost a ne na stomakot mozebi zatoa so go upotrebuvav vitamin e oil ama ne stavav na gradite i nozete samo na stomakot sega stavam ama e kasno.Zatoa pred da vi izlezat vo bremenost ili ako naednas stavate kilaza upotrebuvajte vitamin E oil za da go sprecite pojavuvanjeto inaku posle vi e kasno
Јас кога бев помала околу 13 години бев малку подебела и ми се појавија црвени стрии и многу ме болеа дури понекогаш малку крв ми течеше од нив. А кожа имам за никаде и кога ќе се изгребам ќе треба година дена да го снема белегот -.-. Сега сеуште ги имам тие стрии ама многу се бледи не се гледаат до толку ниту пак ме болат ама секако дека се познаваат од близу . Сега незнам дали да пробам со таа павловичева што викате вие и со бадемово масло или пак некоја од аптека да купам што е против стрии. Совет?
Денеска не си во мода ако немаш стрии Кажете ми колку количински мешате павловичева и бадемово или невеново масло. И всушност какво масло треба, ме збунивте, едни пишувате маслиново, други бадемово. Колу пати да се мачкам со тоа и колку временски да тријам на кожата. Ај молам некоја љубезна фемика да ми објасни се како што треба.
Баш убаво кажа А-ј-а :up: ЈАс ги немав порано и цела бременост не ми се појавија до последниот ден, многу бев срекна мислејки дека сум една од реките срекнички кои во бременоста не ги добиле,аххх како гадно се излжав.. Од кога се породив од наглото спагање на мешето ми се појавија три од левата и три од десната страна и се црвени. Е сега прво да кажам, дека павловичевата и ад капките и маслото (бадемово, маслиново, невеново -сеедно е иако невеновото највеке се користи за лузни)се мачкаат како превентива колку што сум слушнала јас, ама индивидуално е и тоа, до кожата е, кај секој разлчно, зависи од повеке фактори како генетските предиспозиции, внесувањето на течности , еластичноста на кожата и сл. Значи јас се мачкав цела бременост и со оригинал павловичева и со еден специјален серум против стрии за трудници на Чико, ете џабе било, после самиот порагај ми се направија. Сакам да прашам по се што прочитав и сум информирана се мислам дали да го земам или маслото на Еуцерин или кремата на Мустела или маста за лузни Контратубекес.ЗА ова последново ме интересира дали овде некој имал резултати од КОнтратубекс?
Додека се црвени има шанса да се ублажат-минимизираат ама не и целосно да исчезнат. Сепак тоа е пукната кожа. За контратубекс и јас имам слушнато дека имало ефекти, па можеш да пробаш.
Девојки јас имав многу црвени стрии,на целиот стомак имав т.е уште ги имам ама се бели сега,и се и сешто пробав секакви масла,павловичева,мрсни креми,и само Mum Care и оваа на Aфродита,малку е скапичка но доста помага,ако се мачкате секој ден,за две недели ке видите дека се избелени,преубава крема е,штета што не можам овде во Aвстралија да ја најдам,а ми е срам да му побарам на некој да ми ја пушти зашто е 1000 денари Eве ја сликичката,мала е,но сепак се гледа паковката,значи е и за стрии и за целулит,сто пати ги имам пофалено кремиве по темиве,да знаете дека се одлични
И моите какви се, едни грди никакви, бели на нозете и задникот, и тоа на задникот се многу длабоки што мислам дека нема ништо да ги искорени. Ама ке пробам со оваа Mum Care па ке ве известам ако има резултати.
Имам само зад колениците и не ми пречат. Ставам од призводите на Perfect Body од Oriflame секој ден на стомакот, бутовите и задникот за да не ми се појават. Мајка ми ги користи веќе 5 месеци и стриите едвај и се познаваат, иако не пишува дека исчезнуваат!
Пред еден месец ми се направија стрии на нозете. Прв пат ми се прават. Mојот татко има завршено див и тој ми вели дека стриите поминуват со многу трчање.
Kремава мам кер ја користам веке 5 дена и против целулит и стрии за целулит многу помага ама стрии не знам се мачкам два пати на ден колку време треба да помине за да стриите да не се приметуваат?
Девојки сте чуле ли за отстранување на стрии со помош на домашно направено кантарионово масло? Користела ли некоја од вас и дали имало ефект?
Другарка ми се мачкаше 3 пати на ден со домашно направено кантарионово масло и сосема стриите избледеа дури едвај се познаваа.