Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Стрии

Дискусија во 'Тело' започната од eli13, 8 ноември 2009.

1. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    а има ефект или да не ја купувам за џабе?? па не се малце 700денари :^)

На Nedzhla му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    Да, да имаа :)

3. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    315
    Каде да купам бадемово масло и колку мл треба да се имеша павличева маст и бадемово масло?

4. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Еве ме и мене тука..
    Поради да го кажам наглото слабеење, на стомакот ми се појавија ненормално многу стрии.
    Многу ми е криво и тешко, плус и премногу сум скептична во врска со оние креми против стрии, нивно покривање, и што ти знам јас друго.. Многу се нервирам посебно кога ќе ми текне дека доаѓа лето и дека ќе треба да облечам купаќи. Т.е поточно кажано ќе треба да се збогувам со дво-делните и да си купам едно-делни. Ај нека ми е на здравје.

А што е најтрагично моите незнам зошто не се како црвенки туку бели се. ;(

5. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    315
    И моиве на поцетокот беа бели ама сега се црвени и се прошириа затоа утре ке земам павличева маст и бадемово масло.

6. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    822
    Анабелче ако се уште нови не се предавај толку лесно, мачкај се со павличева или некој друг мрсен крем, мислам дека ќе постигнеш некој ефект. Можи нема да ги снема ама сигурно ќе ги ублажиш. ;)

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  7. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    315
    Денеска измешав павличева маст и маслиново масло и се мачкам 2 пати на денот па ке ви кажам дали има резултати.

8. lara-s

lara-s Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    11
    jas mislam deka stom ednas ti se pojavat za zal ostanuvat zasekogas :(
    Mozebi so vitamin E oil malku da izbledat no sepak ostanuvat
    Jas imam na gradite i malku na nozete gore,mi se pojavija vo bremenost a ne na stomakot mozebi zatoa so
    go upotrebuvav vitamin e oil ama ne stavav na gradite i nozete samo na stomakot sega stavam ama e kasno.Zatoa pred da vi izlezat vo bremenost ili ako naednas stavate kilaza upotrebuvajte vitamin E oil za da go sprecite pojavuvanjeto inaku posle vi e kasno

9. Teresa94

Teresa94 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    108
    Јас кога бев помала околу 13 години бев малку подебела и ми се појавија црвени стрии и многу ме болеа дури понекогаш малку крв ми течеше од нив. А кожа имам за никаде и кога ќе се изгребам ќе треба година дена да го снема белегот -.-. Сега сеуште ги имам тие стрии ама многу се бледи не се гледаат до толку ниту пак ме болат ама секако дека се познаваат од близу :worried:. Сега незнам дали да пробам со таа павловичева што викате вие и со бадемово масло или пак некоја од аптека да купам што е против стрии. Совет?

10. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Денеска не си во мода ако немаш стрии :D

Кажете ми колку количински мешате павловичева и бадемово или невеново масло. И всушност какво масло треба, ме збунивте, едни пишувате маслиново, други бадемово. Колу пати да се мачкам со тоа и колку временски да тријам на кожата. Ај молам некоја љубезна фемика да ми објасни се како што треба.

11. DeMelo

DeMelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    1.405
    Баш убаво кажа А-ј-а :up:
    ЈАс ги немав порано и цела бременост не ми се појавија до последниот ден, многу бев срекна мислејки дека сум една од реките срекнички кои во бременоста не ги добиле,аххх како гадно се излжав.. :envy:
    Од кога се породив од наглото спагање на мешето ми се појавија три од левата и три од десната страна и се црвени.
    Е сега прво да кажам, дека павловичевата и ад капките и маслото (бадемово, маслиново, невеново -сеедно е иако невеновото највеке се користи за лузни)се мачкаат како превентива колку што сум слушнала јас, ама индивидуално е и тоа, до кожата е, кај секој разлчно, зависи од повеке фактори како генетските предиспозиции, внесувањето на течности , еластичноста на кожата и сл.
    Значи јас се мачкав цела бременост и со оригинал павловичева и со еден специјален серум против стрии за трудници на Чико, ете џабе било, после самиот порагај ми се направија.
    Сакам да прашам по се што прочитав и сум информирана се мислам дали да го земам или маслото на Еуцерин или кремата на Мустела или маста за лузни Контратубекес.ЗА ова последново ме интересира дали овде некој имал резултати од КОнтратубекс?

12. Ivanna7

Ivanna7 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    6

kolku pari e tretmanot so laser?

13. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Додека се црвени има шанса да се ублажат-минимизираат ама не и целосно да исчезнат. Сепак тоа е пукната кожа.
    За контратубекс и јас имам слушнато дека имало ефекти, па можеш да пробаш.

14. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Девојки јас имав многу црвени стрии,на целиот стомак имав т.е уште ги имам ама се бели сега,и се и сешто пробав секакви масла,павловичева,мрсни креми,и само Mum Care и оваа на Aфродита,малку е скапичка но доста помага,ако се мачкате секој ден,за две недели ке видите дека се избелени,преубава крема е,штета што не можам овде во Aвстралија да ја најдам,а ми е срам да му побарам на некој да ми ја пушти зашто е 1000 денари :$

Eве ја сликичката,мала е,но сепак се гледа паковката,значи е и за стрии и за целулит,сто пати ги имам пофалено кремиве по темиве,да знаете дека се одлични ;)

15. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    И моите какви се, едни грди никакви, бели на нозете и задникот, и тоа на задникот се многу длабоки што мислам дека нема ништо да ги искорени. Ама ке пробам со оваа Mum Care па ке ве известам ако има резултати. :)

16. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Имам само зад колениците и не ми пречат. Ставам од призводите на Perfect Body од Oriflame секој ден на стомакот, бутовите и задникот за да не ми се појават. Мајка ми ги користи веќе 5 месеци и стриите едвај и се познаваат, иако не пишува дека исчезнуваат!

На anja455 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. anja455

anja455 Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    5
    Пред еден месец ми се направија стрии на нозете. Прв пат ми се прават. Mојот татко има завршено див и тој ми вели дека стриите поминуват со многу трчање. :)

18. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    315
    Kремава мам кер ја користам веке 5 дена и против целулит и стрии за целулит многу помага ама стрии не знам се мачкам два пати на ден колку време треба да помине за да стриите да не се приметуваат?

19. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Девојки сте чуле ли за отстранување на стрии со помош на домашно направено кантарионово масло? Користела ли некоја од вас и дали имало ефект?

20. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    315
    Другарка ми се мачкаше 3 пати на ден со домашно направено кантарионово масло и сосема стриите избледеа дури едвај се познаваа.

На Miss.Sweet му/ѝ се допаѓа ова.