Единствено што можете е само да направите да избледат, да исчезнат нема шанси. Превентива треба уште пред да се појават т.е. секојдневно масирање на кожата со некој крем за да се спречи нивното појавување. Кога ќе се појават, со задравје да си ги носиш. Точно е дека бојата им се менува и од сонцето побледуваат што може да дојде и до степен да не се познаваат, но целосно чистење што знам, не верувам дека постои.
Едно уље Бубшен АД капки 2 оригинални павловичеви креми Бадемово уље - Галафарм Пантенол маст ________________________________________ Се се става во еден сад и се меша со миксер. Испаѓа многу може цела година да се мачкате или да подарувате по пријателки. Ова е рецепт препишан од доктор кој ми го даде една моја пријателка. За тоа дали поминуваат не знаеше да ми каже зошто она нема воопшто стрии, али од овој рецепт воопшто не и се појави една единствена стриа во бременоста. Го нанесува на цело тело без посебни триења, масажи и такви марифети. Од тоа што го видов од она што го имаше напраено, ставив на дланките малку и иако сместа е мнооогу мрсна ми се упи за две - три минути, а кожата ми ја направи премека и мазна. И пријателката ми кажа дека брзо се упива и е хидрантно. Како и да е нема никаква штета, само премазна и премека кожа.
Циа не им ги знам точно цените на сите производи али по некоја моја пресметка би коштало негде околу 600, 700 денари. Во план ми е наредниве денови да го направам рецептот, па кога ќе купам се ќе пишам колу ме коштало вкупно и поединечно. Леила сите производи ги има во аптека.
Во тегла се става кантарион и се посипува со зејтин. Се остава да стои 40 дена на светлина, ама не директно на сонце
Мачкав на бели стрии речиси 2-3 недели, сега се тешко забележливи. На внатрешноста на нозете сеуште ги имам, ама престанав да се мачкам од други причини. Сега пак ќе продолжам, па се надевам на добар резултат. Кога тие подебелите исчезнаа т.е едвај се приметуваат, ќе ги снема и овие Ќе пишам резултат, само чекам да ми стаса кантарионот
Јас обично се мачкам околу 17-18 h и пред легнување. Ставам домашно правено, кое нема врска со купечкото. Набави си кантарион од пазар или од некои познаници, стави го во тегла и посипи го со зејтин. Остави на дневна светлина да стои 40 дена, АМА НЕ ДИРЕКТНО НА СОНЦЕ
http://www.facebook.com/profile.php?id=100003545995799 И конецно Лек за стрии сам целулит.нарацајте си од Алтернативна медицина од кремата За стрии.јас ја користев ја купив 300 денари.стриите избледија сам себи за 10. израмнија Дена! Пробајте ME SPASI I MENE I MAJKA MI OD BELI GROZNI STRII.
Може да подобјасниш како го нанесуваше? Обично кантарионово масло од Галафарм или Фитофарм, или? Навечер, наутро или нема врска? Колку пати дневно и правеше некои масажи или само обично хо нанесуваше и го оставаше да се впие? И јас имам неколку бели стрии кои почнале да ми се познаваат па сакам да пробам. Многу грдо излгедаат. Ова се надевам дека ќе ми помогне.
Мишела ова е домашно направено масло,погоре имаше наведено како се прави,значи од пазар се купува кантарион и се става во тегла и се посипува со масло и се остава на светлина 40 дена...