И јас имам стрии и некако не се плашев и ми беше сеедно бидејки сите другарки имаа јас последна али мама моја се исплаши и ми купи едно кремче од еуцерин и го препорачале и и кажале дека е поскапичко али дека многу вреди и она лупнала околу 1000 ка али не и кажале дека мора да се масира дека е помрсно и сега мене мама ги масира нозете и газот али после тоа како ми мириса газот ммммм милина преубаво
јас искрено имам многу стрии кои почнаа да ми се појавуваат кога влегов во пубертет и ептен нагло се извишив и се наоѓаат претежно на задникот, на спојлерчињата и на колената. сакав да прашам дали некој има искуство со ласерски третмани? се извинувам ако веќе е поставено прашањево но не сум ги разгледала сите страни со коментари
Од утре почнувам да се мачкам со кантурово масло,поминаа 40 дена и ми се направи Па да видиме дали ќе има резултати
^^ Само 2 пати се имам намачкано и ми се познаваат помалце од предходно,можам да кажам дека 50% ми побелеја по 2 пат мачкање. Иначе нема конкретен рецепт Се прави со масло за јадење и кантур. Јас го ставив во кутивче пластично ,пола кутивче масло,неколку гранчина кантур,и се остава во светла просторија(не директно на сонце),да отстои 40 дена,потоа се цеди
Јас па и не знаев дека во некои краишта го нарекуваат кантур. А, ова за бели стрии помага? Јас имам на задникот, не знам дали да почнам да се мачкам, оти имам дома вакво масло.
Не знам за бели,али за пресни стрии (црвени) помага.Јас како што кажав по 2 пат мачкање ми избледеја. Но нема да се откажам,ќе мачкам дури не се потроши,па немам штета И ти пробај,тој што пробал не згрешил.
И мене ме интересира истово, во врска со ласерските третмани! Јас ги имам буквално по цело тело! Раце, нозе, стомак, грб... сите се бели. Очајна сум
и јас имам бели стрии на стомакот и на задникот колку лошо изгледаат и јас сакам да знам ако има ласерско отстранување и колку би чинело?
Почнав да ја користам кремава против лузни а прочитав и дека се користи против стрии ..само треба да се биде упорен а и скапичка е кремава .
Барав нешто друго, а случајно дојдов на фб до некоја крема за стрии од Хрватска што се купува по нарачка за 600 денари (100мл.) Според сликиве што ги има, како резултат од користењето на кремава стварно резултати има, но јас додека не видам на себе или некој со своја уста додека не ми потврди дека навистина делува не верувам. Еве пред и потоа слики од корисници на кремата. Спојлер