Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Стрии

Дискусија во 'Тело' започната од eli13, 8 ноември 2009.

1. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    5.452
    Во Анчевски велат дека мораш да си закажеш со доктор, тој да те прегледа и се ќе ти каже, друга информација недаваат.
    Претпоставувам дека еден третман им е од 50 евра па докај 100, обично ласерот кај нив за друго е со оваа цена и зависи од регијата- толку и цената ќе е, ама испод 50е неочекувајте.

Мене ме интересира дали ласер на стомакот може недај Боже, штетно да влијае на матката и околните органи ? :^)

2. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Незнам дали има лек за ова јас се мачкав со тие чудата што ми ги препиша кожната па престанав.......

3. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    http://www.afrodita-s.com.mk/Stranici/G ... ng/MK.aspx

Ова го најдов како податок на нет, па ме интересираше дали некоја феминка со ваков проблем го испробала да подели искуство. :*

4. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Има и посебна тема на форумов за green peel ама нема баш искуства, а и мене ме интересираше дали некој пробал.

На naty2 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    13.815
    Девојки најдов некој природен мелем за стрии,но незнам дали е ефикасен,сакам да го пробам.
    Потребни се: 3 жолчки(кои не смеат претходно да бидат чувани во фрижидер),потоа со постојано мешање се додаваат 2 лажици масло од кантарион,1 лаж. масло од шафран,малку сок од лимон и три капки тинктура од невен.
    Се нанесува тенок слој и треба да стои половина час,па да се измие.Два пати неделно се применува,разултатите се видливи за 3 недели.

Ако го има некој пробано ова пишете,јас ако го пробам ќе ви пишам дали помогнало. :) :)

6. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    За новопојавени стрии е или за постари?

7. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    13.815
    За постари :)

На sunfemina му/ѝ се допаѓа ова.
  8. qxwy

qxwy Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    5
    Стрии на градите

Феминки помагајте ! Имаам розово- црвени стрии на градите, инаку градите ми се големи и убави, но, за жал убавото деколте го нарушуваат стриите и наместо да облечам нешто поотворено, за да ги истакнам облините, поради стриите морам да се затварам. Затоа препорачајте ми нешто за да ги барем избледам, некој масла или пак некој гел, нешто што се става на телото. Помош, ве молам ! :swear:

На naty2 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.471
    Допаѓања:
    10.904
    Стрии на градите

Мачкај ги со павловичева крема,бидејќи е помрсна.
    Мене ми помогна.

На lepadama и bubuce им се допаѓа ова.
  10. lepadama

lepadama Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    157
    Мене сега во бременоста почнаа да ми се појавуваат стрии околу бедрата и градите па ги мачкам со павловичева,не знам дали има ефект.

11. google

google Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    12
    Против стрии

Во свежа жолчка од јајце додадете 2 супени лажици кантарионово масло, 1 супена лажица чичково масло, 5 капки лимонов сок и на крајот 3 капки тинктура од невен, цело време мешајте ја смесата со голема лажица, додека не добиете хомогена смеса.
    Со помош на широка четка мелемот се нанесува во тенок слој на местото на кое имате стрии. Седете така половина час и потоа истуширајте се со топла вода, а потоа исто така во тенок слој нанесете некаква крема за регенерација на кожа. Овој третманот се прави два пати неделно.

На Lovy1, Ammy.Lee и malecka91 им се допаѓа ова.
  12. dlove

dlove Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    а дали ке се изгубат доколку ги имаш или да го користам за да не ми се појават

13. naty2

naty2 Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    Woow...може ли да ја прашаш другарка ти ккао се вика таа крема...? Или да си влезам во Орифлем и да прашам дали имаат крема против стрии?? :o

14. naty2

naty2 Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    Мене баш многу ме нервираат.... ;( И на сестра ми и се појавуваа летото на колената но за 1-2 недели и сами обелуваа...а јас купувај креми абе шоо не и не ми обелуват ги имам позади колената и кога ке излезам се познаваат, а посебно најмногу во лето :envy:
    Се мачкам со крема против стрии ама еднаш се прикриват (црвени се), еднаш се познаваат многу така да :worried: незнам шо ќе стане со овие проблеми.... :doh: А сестра ми ме советува да не се мачкам со креми па сами врвеле бидејќи кај неа има подобрување без креми... :x

15. naty2

naty2 Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0

А како ти обелија црвените..?? Пошто јас ги имам црвени.. бели е подобро да ги имаш затоа шоо не се толку впечатливи како црвените...Да не си сончана летото лелее да ја немаш онаа боја на кожата кога си сончана :tmi: подобро воопшто да не ги гледаш :tmi: :tmi: :tmi: :tmi: :tmi: НИКАКО!! А за белите имам слушнато дека не се лечат неможе скрос да се тргнат од кожата...а за црвените да обелат...затоа ако се имаш мачкано со нешто додека ти биле црвени те молам пиши ми... :*

16. naty2

naty2 Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    Значи оваа Мум кер (Mum care) аптекарката на мајка ми и ја изнафали....многу му се купувала незз што...на крај еве веќе 2 месеци ја користам а стриите ми се црвени па нема подобрување

17. naty2

naty2 Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    A kaжувај некоја крема ама корисна оти моите се црвени барем ќе има лек можеби :$

18. naty2

naty2 Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    Јас мислам дека за бели стрии нема лек...и многу луѓе тоа го кажуваат...еве јас да ти признаам сакам повеќе бели стрии отколку црвени...белите не се познаваат на кожата толку многу колку црвените... :)

19. sivakov194

sivakov194 Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    za striite,za da gi prikriete barem malku i da se zashtitite od pojava na striite,redovno machkajte se so bademovo maslo.i jas go imam istiot problem i zatoa znaam kako e,no sepak obidete se da ne mislite na niv i poradi niv da ja izgubite vashata samodoverba na primer koga e vo prashanje pojavuvanjeto na plaza.
    sepak,ne gubete nadez! so razvojot na medicinata i tehnologijata,sigurno ke se pronajde nacin da se ostrani ovoj estetski problem kaj zenata po kratok i bezbolen pat.pozz! ;)

20. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Мачкање со масло, креми, маски , помагаат но да се спречи нивната појава . Кога веќе еднаш се појаваат стриите не се острануваат :!: , тоа се лузни на ткивото . Не се мачете се појавуваат , мачкајте со креми посебно за бремените жени или ако варирате во тежина или сте во пубертет те фаза на растење. Знам не се убави :worried: ама да ги отстраниш не можеш ;(