decki mislam deka vo oriflame ima edna krema protv strii e sea pojma nemam kako se vika edna moja drugarka ja korisi nekolku meseci i zadovolna e vika se izbeluvale epten
Јас мислам дека не постојат креми за отстранување стрии. Стриите се појавуват кога некој дел од телото нагло ке порасне а кожата не е доволно еластична да покрие толкава “нова“површина . Затоа треба превентива, т.е редовно да се “шлакаме“ креми за тело да ни биде поеластична кожата за да не ни се појават, а сите си ги имаме така да не е страшно
Ух.. имам стрии, сега пред неполни 4-5 месеци ми се појавија. Имав најпрвин на колковите малку така, најпрвин беа црвенкасти... сега се океј, не ми сметаат ич, едвај се забележуваат. Моментално се “развиваат“ оние во пределот на бутовите, ама што можам јас сега? Спортувам, слабеам, ама тие си остануваат. Никому ништо. Претходно може да се рече дека дури и комплекс ми станаа, али сеа не им обраќам пажња. :geek:
Имам стрии уште од мала, на задникот. Не знам од што се појавиле бидејќи мојата тежина никогаш не варирала многу т.е не сум била дебела па да ослабнам многу, ниту пак обратно. Ама не им обрнувам многу внимание и не ми ствараат нервози, но секако би сакала да ги немам
znaci zenski ubavo ste pisale nekoi soveti za striive ama neznam pak jas mislam deka nemoze nisto da gi spreci... mi kazaa kao demek belite nema sansi a crvenite da se mackas so ricinus i pomaga... se mackav ama nisto !!!
офффффффффф стрии!! ужас!! само си се појавуваат и си се појавуваат, барем да беа бели а не моиве модри никако неможам крај да им најдам
lele i ja imam maka so ovie prvo mi bea crveni sea se beli ne se poznavaat tolku ama pa ne sakam da gi imam i ja mackam kozata so mleko i gledam kolku tolku da odrzuvam tezina ama nikako da se otarasam od niv aj moze ke gi snam nekad
Сите девојчиња имаат маки со стрии. На градите колковите ЗАДНИКОТ. Ау и најслабите ги имаат. Мене малку ми се намалија од маслиново уле и павличева маст, редовно мачкање по 2-3 пати дневно.
Maslinovo ulje imas vo apteki ili pogolemi marketi. Se mesaat i potoa se macka na teloto. Jas so sto uste ne se mackav vo tekot na bremenosta za da ne mi se pojavat ama nemase nikakov efekt. Kupuvav i od skapite preparati na Nivea, Vishy...pravev smesi od pavlovikjeva i D kapki ama seto toa mi bese dzabe. Toa e ispukana koza i nema nazad. Koga se modri-temni togas se vo pocetna faza koga puka kozata pa mozda i mozete nesto da spasite , ama ako se beli togas tesko. Site tie preparati, maski i sto ti uste ne moze da se mackaat so cel da se ublazi pojavata na striite po teloto. Ako imate sklona koza na strii togas nema spas, sto sakate mackajte i pravete. Sum zboruvala i so kozmeticari, dermatolozi i edno ke vi kazam deka nema lek za striite, moze samo da se ublazi nivnoto pojavuvanje a ne i da se izleci. Taka da ne veruvajte na se i seshto sto vidite, procitajte ....vo stil deka se leci
ova e pisuvano odamna no se nadevam deka irena ke vidi.. ti go koristese li ova i ti pomogna? dali nekoj od vas drugite probal so ova i dali imase efekt..
ova e pisuvano odamna no se nadevam deka irena ke vidi.. ti go koristese li ova i ti pomogna? dali nekoj od vas drugite probal so ova i dali imase efekt..[/quot Јас го користам ова веке 4-5 месеци ама слабо можеби малце се смирија да не се шират понатаму но не се повлекоа. По српските и хрватските форуми имам читано за кремите на мустела кои биле многу ефикасни за веќе постоечки стрии....ги отстранувале ама мене ми е мн скапа сеуште да ја купам (околу 1400 ден) иако мислам дека после годна дена мачење тоа ми е последна шанса пред да се откажам од се. Ако ја има некој користено нека пише
јас се мачкам со павловичева маст и некако ми изгледа како да се посмирија но не е тоа тоа сакам да ги снемам иако знам дека е тешко скоро и неостварливо но ќе пробам се.. не сум користела таква крема но би сакала да пробам па ќе видам што ке испадне
За веќе постоечки стрии успешен е третманот наречен GreenPeel, го прават и кај нас во салоните за убавина, прилично е скапо, еден третман е 300 е. а се врши само на една регија зафатена од стрии, на пр. ако имате стрии на гради и задник ќе треба да платите 600 е. Третманот има за цел да ја мазни регијата со стриите, да ја намали нивната длабочина, и да се отсрани површинскиот слој од кожата.Кога јас сакав да најдам начин за отсранување на стриите, бев во еден наш познат салон каде што ми го претставија овој третман, видов слики од резултати на клиентки кои веќе го имале, и имаше огромна разлика,единствено што ме спречи да го направам е цената...јас имам стрии на гради, задник, стомак, препони и нозе...и премногу скапо ми беше
За колку време одприлика може да се добие некој ефект со мачкање на павловичева и бадемово масло???? Дали за еден месец може да се очекува разлика???
јас се мачкам само со павловичева маст веќе 1 месец по 3 пати дневно и добро е тоа што не се појавуваат повеке.. но сеуште се тука старите што ги имам и мислам дека со нејзина помош може само да се спречи веќе да не се појавуваат но не и да исчезнат посоечките а можеби пак и треба да помине повеќе време.. во секој случај ке продолжам да ја користам и можеби ке има подобри резултати
Зошто мислам дека стриите едноставно не се лечат? Целулит е друго, има шанси за негово отстранување, а овие потешко (освен ако се мисли да се прекријат, но не и отстранат). Сестра ми за време на бременоста постојано се мачкаше на стомакот и бутините со павловичева маст. И еве навистина немат стрии, ама бидејќи пред тоа постојано се мачкала и имало ефект. Сакам да кажам на веќе создадените стрии им нема враќање.