Овде го имаат (големо линкиште било, па во спојлер). Јас од овде го имам земано Спојлер https://www.facebook.com/photo.php?...557736064260988_2004412875_n.jpg&size=636,546 Ја остава кожата многу мека и кога ќе нанесам од него, мирисам на чоколадо За екстракт од ванила, не може како замена да се искористи обична ванила која се става во јадења? Ова е екстракт од ванила кое го пишува, а од природната ванила може да ставите повеќе. Масло од сусам мислам дека може да се најде низ макробиотските продавници (а во нив може да проверете и за екстракт од ванила). За восок, еден е. Нема друг восок. А бидејќи пишува да се изренда, веројатно се мисли и обичен.
Вежби ти се за затегање на телото што многу и нема врска со избледувањето на стриите.Мачкај ги со креми ете сакаш домашни рецепти,сакаш купени готови креми. Нормално и вежбај си здраво е тоа ,но мислам дека вежбањето конкретно кај стриите нема некоја голема врска.Нормално ако грешам нека ме поправат.
Веќе две месеци го употребував еуцерин маслото,не ми помогна.Пишав дека почнав и со употреба и третманот со маслиновото масло,алое вера,витамни А и Е,и навидум имаше ефект,ама утрово кога ги гледам се уште повдлабнати и поцрвени,а и се проширени.Се мачкам со едно масло на авон,розево од скин соу софт секој ден(на цело тело),и мислам дека доволно ја хидратизира кожата и и дава еластичност,а стриите сеуште се шират. Вторник одам на дерматолог,повторно.Навистина незнам што да правам,барем да не се шират,ставам масла,кремови,ама нема ефект.И ќе замолам некој ако имал сличен проблем,и решението го нашол со третмани од козметички салон,тогаш молам за подетални информации,зошто последна надеж ми е да пробам така.Или пак со хирушки зафат,на крај краеви,незнам колку ќе биде изводливо,ама се чуствувам како старица.Не ми се руши самодовербата,ама се згрозувам кога ќе ги погледнам.И маслото на еуцерин и овој третман,навидум имаат ефект,ама по некој ден пак се враќа на старо,дури и полошо. http://www.notformen.mk/moda-i-ubavina/ ... iite-.html Сакам да го пробам и ова,ги имам потребните состојки,па ќе видам.
Јас користам една крема од галафарм mum care и сум прилично задоволна. Почнаа да ми се прават стрии на нозете ( а ниту ослабнав ниту се здебелив, значи од баш ништо ) и не исчезнуваат нели, ама барем не се проширија.
досега не сум имала никаде стрии а и немам многу само можеби по две рецки во пределот над задникот кај спојлерите али ко на грб незнам како да објаснам.
Јас сеуште си се мачкам со маслото на еуцерин и ова маскава или тертамнов што и да е со алое вера,маслиново масло и витамин А и Е.И воопшто нема подобрување.Ама од утре почнувам со талог од кафе.Прочитав некаде на инетрнет,за да се мачкаат стриите со талог од кафе, а и вчера ми потврди и една пријателка дека имало ефект.Така да ќе пробам.Девојкава се мачкала само со талогот од кафето.А рецептов што го читав на интернет со кафето беше да биде пресно мелено(а не сварено кафето) и да се додаде кокосово масло.Ама неможам никаде да најдам,а дома немам никакво освен маслиново.Па се мислам дали да ставам маслиново масло во кафето.И ако знае некој кај можам да најдам кокосково масло,молам да ме извести.Благодарам.
Имам една другарка,беше опседната со стрии и беа голем проблем и зема крема против стрии од Vichy . Ја прашав пред некое време што направила ми рече дека со користењето на едно паковање стриите се намалиле доста. Сега сака пак да ја земе кремата за да потпоно изчезнат.Така да најверојатно кремата е ефективна, поскапа да , но сепак со голем ефект.
^Не сум од Скопје. Инаку јас почнав да се мачкам со талог од кафе,во кој додадов и маслиново масло.Иако требаше кокосово,употребив маслиново.Ќе почекам некој период да видам,може ќе има ефект конечно. И да,бев на дерматолог јас и ми кажа да се мачкам со контратубекс!? Ми рече дека помагало и за стрии,почнав да го мачкам па очекувам резултати.Ама нели е тоа за фелки,лузни или..?
Jas koristam eden tretman od Avon, ne e poskap od 500 den. Vo kombinacija so Relax & Tone dobri rezultati dobivam
од каде ја зема другарка ти кремата? јас имав земано некоја незнам како се викаше во зеленикаво тубенце меѓутоа не ми помогна баш :/
Имам слушнато за стриите дека кога ќе почнат да се појавуваат (тогаш кога се модри) само тогаш може да биде ефективно третирањето. Штом побелеат.. мислам дека слабо. Едино можеби можат да се намалат, но скроз да исчезнат... се сомневам. А јас, стрии имам и на колената... ајде што и на очниот капак нека ми излезат
тие штосе од осцилации во тежина (нагло слабеење/ дебелење) се првично ’црвенкасти’ мене прво ми се појавија на колената и тоа на едното ЕДНА БЕЛА имислев дека ми е некоја лузна од нешто што се имам удрено. сакам да кажам дека доколку се поради нагло зголемување на висината се бели при излегувањето.
Можат ли веќе побелените да исчезнат со некои третмани, креми или слично? мислам дека веќе кожата таму е растргната и што и да се стори е џабе.. ??