Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Стрии

Дискусија во 'Тело' започната од eli13, 8 ноември 2009.

1. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Овде го имаат (големо линкиште било, па во спојлер). Јас од овде го имам земано :)
    Ја остава кожата многу мека и кога ќе нанесам од него, мирисам на чоколадо 8)

За екстракт од ванила, не може како замена да се искористи обична ванила која се става во јадења? Ова е екстракт од ванила кое го пишува, а од природната ванила може да ставите повеќе.

Масло од сусам мислам дека може да се најде низ макробиотските продавници (а во нив може да проверете и за екстракт од ванила).

За восок, еден е. Нема друг восок. А бидејќи пишува да се изренда, веројатно се мисли и обичен.

2. katerina222

katerina222 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    72
    Znaete li mozebi nekoj vezbi koj mozat da gi izbledat? ve molam pishete odma (vo delot kaj stomakot)

3. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.557
    Вежби ти се за затегање на телото што многу и нема врска со избледувањето на стриите.Мачкај ги со креми ете сакаш домашни рецепти,сакаш купени готови креми. Нормално и вежбај си здраво е тоа ,но мислам дека вежбањето конкретно кај стриите нема некоја голема врска.Нормално ако грешам нека ме поправат.

На OmniaVanitas му/ѝ се допаѓа ова.
  4. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
  5. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    4.846
    Веќе две месеци го употребував еуцерин маслото,не ми помогна.Пишав дека почнав и со употреба и третманот со маслиновото масло,алое вера,витамни А и Е,и навидум имаше ефект,ама утрово кога ги гледам се уште повдлабнати и поцрвени,а и се проширени.Се мачкам со едно масло на авон,розево од скин соу софт секој ден(на цело тело),и мислам дека доволно ја хидратизира кожата и и дава еластичност,а стриите сеуште се шират.
    Вторник одам на дерматолог,повторно.Навистина незнам што да правам,барем да не се шират,ставам масла,кремови,ама нема ефект.И ќе замолам некој ако имал сличен проблем,и решението го нашол со третмани од козметички салон,тогаш молам за подетални информации,зошто последна надеж ми е да пробам така.Или пак со хирушки зафат,на крај краеви,незнам колку ќе биде изводливо,ама се чуствувам како старица.Не ми се руши самодовербата,ама се згрозувам кога ќе ги погледнам.И маслото на еуцерин и овој третман,навидум имаат ефект,ама по некој ден пак се враќа на старо,дури и полошо.
    http://www.notformen.mk/moda-i-ubavina/ ... iite-.html
    Сакам да го пробам и ова,ги имам потребните состојки,па ќе видам.

6. Dee

Dee Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    334
    Јас користам една крема од галафарм mum care и сум прилично задоволна. Почнаа да ми се прават стрии на нозете ( а ниту ослабнав ниту се здебелив, значи од баш ништо :@ ) и не исчезнуваат нели, ама барем не се проширија.

7. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    досега не сум имала никаде стрии а и немам многу само можеби по две рецки во пределот над задникот кај спојлерите али ко на грб незнам како да објаснам.

8. katerina222

katerina222 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    72
    valjda mislish na kichmata :)

9. tina86

tina86 Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    zdr.. DEVOJKI:))))) me interesira kade ima lasersko otstranuvanje na strii.?.... ITNO MI E pozz

10. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    4.846
    Јас сеуште си се мачкам со маслото на еуцерин и ова маскава или тертамнов што и да е со алое вера,маслиново масло и витамин А и Е.И воопшто нема подобрување.Ама од утре почнувам со талог од кафе.Прочитав некаде на инетрнет,за да се мачкаат стриите со талог од кафе, а и вчера ми потврди и една пријателка дека имало ефект.Така да ќе пробам.Девојкава се мачкала само со талогот од кафето.А рецептов што го читав на интернет со кафето беше да биде пресно мелено(а не сварено кафето) и да се додаде кокосово масло.Ама неможам никаде да најдам,а дома немам никакво освен маслиново.Па се мислам дали да ставам маслиново масло во кафето.И ако знае некој кај можам да најдам кокосково масло,молам да ме извести.Благодарам.

11. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    931
    Допаѓања:
    904
    Кокосово масло имаш во Рамстор, ДМ маркет, Биона, продавници за здрава храна.

На kikkki му/ѝ се допаѓа ова.
  12. sweetsunset

sweetsunset Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Имам една другарка,беше опседната со стрии и беа голем проблем и зема крема против стрии од Vichy . Ја прашав пред некое време што направила ми рече дека со користењето на едно паковање стриите се намалиле доста. Сега сака пак да ја земе кремата за да потпоно изчезнат.Така да најверојатно кремата е ефективна, поскапа да , но сепак со голем ефект.

13. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    4.846
    ^Не сум од Скопје.
    Инаку јас почнав да се мачкам со талог од кафе,во кој додадов и маслиново масло.Иако требаше кокосово,употребив маслиново.Ќе почекам некој период да видам,може ќе има ефект конечно.
    И да,бев на дерматолог јас и ми кажа да се мачкам со контратубекс!?
    Ми рече дека помагало и за стрии,почнав да го мачкам па очекувам резултати.Ама нели е тоа за фелки,лузни или..?

14. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    Тоа со талог од кафе знам дека е за целулит и многу помага, но немам слушнато дека е за стрии

15. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    4.846
    Знам и јас дека е за целулит,ама еве користеле и за стрии.
    Па ќе видиме,ќе пишам ако има резултати.

На l-a-d-y-di му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Sandra.123

Sandra.123 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Jas koristam eden tretman od Avon, ne e poskap od 500 den. Vo kombinacija so Relax & Tone dobri rezultati dobivam

17. TheGirlNextDoor

TheGirlNextDoor Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2011
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    82
    од каде ја зема другарка ти кремата? јас имав земано некоја незнам како се викаше во зеленикаво тубенце меѓутоа не ми помогна баш :/

18. dharma03

dharma03 Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    18
    Имам слушнато за стриите дека кога ќе почнат да се појавуваат (тогаш кога се модри) само тогаш може да биде ефективно третирањето.
    Штом побелеат.. мислам дека слабо. Едино можеби можат да се намалат, но скроз да исчезнат... се сомневам.
    А јас, стрии имам и на колената... ајде што и на очниот капак нека ми излезат :(

19. TheGirlNextDoor

TheGirlNextDoor Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2011
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    82
    тие штосе од осцилации во тежина (нагло слабеење/ дебелење) се првично ’црвенкасти’ мене прво ми се појавија на колената и тоа на едното ЕДНА БЕЛА имислев дека ми е некоја лузна од нешто што се имам удрено. сакам да кажам дека доколку се поради нагло зголемување на висината се бели при излегувањето.

20. dharma03

dharma03 Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    18
    Можат ли веќе побелените да исчезнат со некои третмани, креми или слично?
    мислам дека веќе кожата таму е растргната и што и да се стори е џабе..
    ??