Јас користам кантарионово масло, почнав пред две недели.. (Домашно правено е) Па ќе ви ги кажам резултатите за понатака Се надевам дека ќе има ..
Братучедами користеше масло од невен и и поминаја... сестрами вчера ми рече дека стриите посебно на стомакот ако биле црвени биле опасни правеле грбка...
^ ??? Сакав да напишам повеќе од само прашалници ама не ми доаѓаше збор со кој соодветно би поставила прашање
^ Сакам кажам - незнам речам работава Јас од денес почнувам да ги мачкам со кокосово масло.. Не се надевам многу али да си пробам. Имам само на задникот и со активен пилатес малце ми избледеа, но не е тоа тоа,сакам да ги нема
и мене ми го кажаа контратубексот на дерматолог. ете и јас се мачкам една недела па не знам, рано е да кажам дали има ефект. многу го фалат она био-оил но може само некаде од странство и не знам кај да го најдам. гледам доста ја фалат и кремата на vichy па мислам таа да ја земам. знае ли некој дали ја има во зегин?
Дали овие креми fajlovi/image/80231 и Еуцерин помагаат за исчезнување на стрии? Ве молам кажете ми итно.
за стриет сум читала многу пофалби по српските форуми. тоа им е најпознат лек за стрии во србија. а еуцеринот колку што разбрав не е баш ефикасен.
Девојки дали имате искуство со оваа крема, прочитав дека имало ефект, па доколку некоја ја користела нека сподели искуство. http://kremazastrii.yolasite.com/
Мене ми се појавија за бременоста само на градите, под брадавиците. И тоа се чудев со месеци дали се стрии или испукани капилари, бидејќи стрии не сум имала никогаш , мислев дека се бели, а не црвено/борди пукнатини. Барав на гугл и видов дека е тоа тоа. Е сеа прашањето ми е, дали постои веројатност дека по пораѓај ќе исчезнат, и нешто со што би можела да ги третирам.
http://kremazastrii.yolasite.com/ Јас ја најдов оваа крема но незнам колку би имала ефект. За многу брзо време ветува резултати. Некој ако ја има користено нека сподели искуство.
Една крема е 600 денари, а сега имаат некоја промоција до 31ви мај 2 креми за 1000 денари. Инаку една крема се користела во период од 10 до 15 дена зависно на колава површина се стриите, а за да исчезнат во целост биле потребни од 3 до 5 креми најмногу, ако се ептен застарени стриите.
Се мислам да пишам да не пишам. Конечно малку видливи резултати. Контратубекс. Не дека ми се исчистени целосно,ама малку се позибледени и не се толку вдлабнати,помазни се. Се мачкам два пати на ден.Притоа и ставам и талог од кафе и маслиново масло. Сега си направив смеса со талог и кокосово масло.Мислам дека можам да ги победам конечно упорните стрии.
За жал за стриите освен ласерско отстранување (што е скапо и пак не е 100% ефикасно) нема друг начин да исчезнат. Сите ние имаме три слоја во кожата епидермис,дермис и хиподермис. Во дермисот имаме колагени и еластични влакна што и овозможуваат на кожата да е еластична. Ама при дебелеење,раст и сл. се истегнува кожата повеќе од колку што може да поднесе и овие влакна се кинат. И личат како линии низ најгорниот слој на кожата епидермисот-она што ние го гледаме како стрии. За да исчезнат ни треба нешто толку ефикасно што ќе продре до вториот слој кожа,сметајќи плус дека кожата не апсорбира толку за да се заштити од инвазија на хемикалии или бактерии и да ги регенерира овие скинати влакна. Практично не возможно. Може само да избледнат со текот на времето.