Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Стрии

Дискусија во 'Тело' започната од eli13, 8 ноември 2009.

1. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    4.846
    Значи јас сум чудо,над чудата.Бре мајка ми како е можно и после бременост да нема стрија ни една.На цело тело неможеш една да и пронајдеш.А јас,1 килце накачив и одма стрии.
    Викаат генетски,ама не е ни генетски.

2. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Може еден од факторите да е генетски ама не мора да е така. И јас познавам мајка која после 2 родени деца нема ниедна стрија, а нејзината ќерка се жалеше дека цел стомак и распукал во бременоста.

3. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    контратубекс е масте за лузни и е вистинско чудо.на пријателка девојчето и се исгоре со превриена вода од градите до струкот.она ја мачкаше со мастево цело време ништо не и се познаваше дека и се случило.иначе кожата се набира кога се гори со вриена вода.

4. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    4.846
    ^Да,знам дека е за лузни.Ми кажа и мене дерматологот кога ми го пиша.Aма рече помагал и за избелување на стрии.

5. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.297
    Допаѓања:
    17.826
    колку е таа крема и стварно ли помага?

6. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Ај погледн поубаво кај мајкати. Да не има некоја... Пошто мајка ми ми се фалеше она немала ни една па кога ја загледав убаво најдов :rofl: . А она јас немам стии кожата ми е еластична 8) . Да да видов :lol: . А можно е и до кожата незнам. Ако ти е премногу сува.. лесно пука. Ако е нееластична. Мојата е за нигде излезам на сонце и одма сум црвена како домат. А иначе бела сум како снег и кожата ми е осетлива на се. Барем една корист од тоа што сум бела е дека не се познаваат многу стриите.

7. princess11ska

princess11ska Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    64
    Стрии кај мене колку сакаш... Од ова дебелеење и слабеење веќе како вчера да сум родила ми е стомакот, ми се гнаси да си го гледам. Па ај викам да превземам нешто. Инаку на нозе немам на стомак само имам и тоа ептен грди,розеви :puke: ги мразам.
    Кажете колку е тоа контатубекс. Знам дека е мала тубичка и прилично скапичка.. Дечко ми ја користеше за лузни, после сообраќајка вика не го бива баш баш.
    Инаку тој исто за лузни користеше некоја прилично скапа течност од Шкотска му ја донесоа. Како зејтин е мрсно и течно. Што викате да пробам? :)

8. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    4.846
    Абе 100 пати сум барала да најдам,нема па нема.Ихх,таа нема на стари години,а јас имам.

Инаку контратубексто јас го земав 520.Зависи од која аптека.И има кај мене ефект.

На SnowWhite8 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Ако ти се розеви мислам дека можеш да ги ислечиш, кога ќе обелат е малце потешко... Незнам точно контратубекс дали ќе ти помогне, ама пробај со некои препарати затоа што додека се розеви мислам дека е полесно да се излечат.
    Инаку има една крема или гел незнам што е точно од Авон за стрии
    е ова кај што пишува третман за стрии, па дали некој го има користено да сподели искуство?

10. princess11ska

princess11ska Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    64
    Јас одма после пубертетот многу се здебелив и од тогаш значи последнива 10 години само слабеам и се дебелеам. До душа последниве 2 години го достигнав врвот со стрии на стоматок, не сум ги имала одсекогаш. Како и да е сакав да кажам дека сум приметила дека ако стриите се резултат на дебелеење се розеви, а на слабеење бели. Секогаш кога сум здебелена ми се порозеви а кога ке подржам диета и ке ослабнам одма обелуваат. Како и да е морам да почнам да ги мачкам со нешто...

11. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Обелуваат дека кожата се собира не е растегната но сепак остануваат како лузнички..

12. Beatriche19

Beatriche19 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    89
    мене Vichy Не ми помогна ама иччччччч

13. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Сега приметив од наглото слабеење и по нозете ми се направиле многи стрии избелени...

14. ivanus

ivanus Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    51
  15. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    Пиши ни и за цената

16. ivanus

ivanus Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    51
    Една крема е 600 денари, има сега промоција ако земеш 2, третата ти ја даваат гратис. Па со една другарка ќе си ги делиме :lol:

На l-a-d-y-di му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bunny05

Bunny05 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    124
    А како се вика кремата? И ја има ли во аптеките?

18. ivanus

ivanus Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    51
  19. Beatriche19

Beatriche19 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    89

Да не си ја земала!!! Ќе те истепам!!!
    Ја вакви 2 земав и немаа никаков ефект.Смрдеа на лук шо кај и да поминев мислеа дека сум се натепала лук.
    Никакви резултати.За 1 месец се напраи мувла одозгора или незнам шо беше и ја фрлив втората кутијка.

20. Ivanna7

Ivanna7 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    6
    jas ja koristam i sum zadovolna.prezadovolna.a nekoj se zalatt od kremata i od mirizbata.mislam deka vredi da probas.sepak sekoja koza e razlicna na nekoj pomrsna na nekoj posuva...