Значи јас сум чудо,над чудата.Бре мајка ми како е можно и после бременост да нема стрија ни една.На цело тело неможеш една да и пронајдеш.А јас,1 килце накачив и одма стрии. Викаат генетски,ама не е ни генетски.
Може еден од факторите да е генетски ама не мора да е така. И јас познавам мајка која после 2 родени деца нема ниедна стрија, а нејзината ќерка се жалеше дека цел стомак и распукал во бременоста.
контратубекс е масте за лузни и е вистинско чудо.на пријателка девојчето и се исгоре со превриена вода од градите до струкот.она ја мачкаше со мастево цело време ништо не и се познаваше дека и се случило.иначе кожата се набира кога се гори со вриена вода.
^Да,знам дека е за лузни.Ми кажа и мене дерматологот кога ми го пиша.Aма рече помагал и за избелување на стрии.
Ај погледн поубаво кај мајкати. Да не има некоја... Пошто мајка ми ми се фалеше она немала ни една па кога ја загледав убаво најдов . А она јас немам стии кожата ми е еластична . Да да видов . А можно е и до кожата незнам. Ако ти е премногу сува.. лесно пука. Ако е нееластична. Мојата е за нигде излезам на сонце и одма сум црвена како домат. А иначе бела сум како снег и кожата ми е осетлива на се. Барем една корист од тоа што сум бела е дека не се познаваат многу стриите.
Стрии кај мене колку сакаш... Од ова дебелеење и слабеење веќе како вчера да сум родила ми е стомакот, ми се гнаси да си го гледам. Па ај викам да превземам нешто. Инаку на нозе немам на стомак само имам и тоа ептен грди,розеви ги мразам. Кажете колку е тоа контатубекс. Знам дека е мала тубичка и прилично скапичка.. Дечко ми ја користеше за лузни, после сообраќајка вика не го бива баш баш. Инаку тој исто за лузни користеше некоја прилично скапа течност од Шкотска му ја донесоа. Како зејтин е мрсно и течно. Што викате да пробам?
Абе 100 пати сум барала да најдам,нема па нема.Ихх,таа нема на стари години,а јас имам. Инаку контратубексто јас го земав 520.Зависи од која аптека.И има кај мене ефект.
Ако ти се розеви мислам дека можеш да ги ислечиш, кога ќе обелат е малце потешко... Незнам точно контратубекс дали ќе ти помогне, ама пробај со некои препарати затоа што додека се розеви мислам дека е полесно да се излечат. Инаку има една крема или гел незнам што е точно од Авон за стрии е ова кај што пишува третман за стрии, па дали некој го има користено да сподели искуство?
Јас одма после пубертетот многу се здебелив и од тогаш значи последнива 10 години само слабеам и се дебелеам. До душа последниве 2 години го достигнав врвот со стрии на стоматок, не сум ги имала одсекогаш. Како и да е сакав да кажам дека сум приметила дека ако стриите се резултат на дебелеење се розеви, а на слабеење бели. Секогаш кога сум здебелена ми се порозеви а кога ке подржам диета и ке ослабнам одма обелуваат. Како и да е морам да почнам да ги мачкам со нешто...
http://www.femina.mk/out/?id=baa77254a4 ... ite.com%2F Решив да ја земам оваа крема, треба да ми стигне во вторник, па ќе ви пишам дали има резултат.
Една крема е 600 денари, има сега промоција ако земеш 2, третата ти ја даваат гратис. Па со една другарка ќе си ги делиме
Да не си ја земала!!! Ќе те истепам!!! Ја вакви 2 земав и немаа никаков ефект.Смрдеа на лук шо кај и да поминев мислеа дека сум се натепала лук. Никакви резултати.За 1 месец се напраи мувла одозгора или незнам шо беше и ја фрлив втората кутијка.
jas ja koristam i sum zadovolna.prezadovolna.a nekoj se zalatt od kremata i od mirizbata.mislam deka vredi da probas.sepak sekoja koza e razlicna na nekoj pomrsna na nekoj posuva...