Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Стрии

Дискусија во 'Тело' започната од eli13, 8 ноември 2009.

1. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    стрии имам до под колената се нервирав бидејки испукав во бременоста дури ми се мноооогу широки ко бразди ми се и долги што се не пробав не бива и не бива не ми го спречи ширењето на нив значи се си е до коажата цела источна Мк ја поминав да најдам лек секаде добив одговор стриите не се лечат кремите само може да ти ги избелат,ама и со тек на време ке ти избелат така да кремите ми вика се повеке ефективни кај некој кај што моижат да го спречат ширењето и да ги обелат само тоа а лек нема.јас си се помирив со судбината не купувам повеке креми бидејки со тек на време секако ке ми побелат а и кај мене немаат некаков ефект кремите.

2. Marinelce92

Marinelce92 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    16
    денес ја потрошив втората тубичка Контратубекс, планирам утре да купам повторно, има доста ефект, скапичко излгеува ама што да се прави :/ ви ја препорачувам :)

3. bastet

bastet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    94
    Ја имам кремата што се прави од лук и сина алга во Куманово. Од органско потекло е и навистина делува, си земав 3. Една е 600 денари. Се чува во ладилник и се мачка навечер пред спиење врз стриите. Многу помага и + ја измазнува кожата. Е сега, има малку непријатен мирис, но сепак, СЕ за убавината, нели?

Ви ја препорачувам! :talk:

*** https://www.facebook.com/prirodna.krema ... ii?fref=ts

4. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Девојки јас сум заприметила бледо црвени линии на стомакот. Но тие ми се прават само преку ден. Кога станувам од спиење на стомакот ги немам. Дали тоа можно е да се стрии или ми се прават такви дека многу седам преку ден на стол :D ?
    И дали ова - половина чаша сок од алое, половина чаша маслиново масло, 5 капки витамин А и 10 капки витамин Е - кај некоја од вас дало резултати?

5. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    826

А колку ја купи? :)

6. temjanuskaaa

temjanuskaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    773
    До дома ли ја носат и дали треба да се плати за достава или само 600ден за кремот и толку и кога и како се плаќа? А дали после 1 искористена крема се гледаат резултатите?

7. Marinelce92

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    16
    мислам околу 530 .. дека од различни аптеки ги земав.. :) многу е мало, за 4 дена и го снемува :(

8. m.a.f.i

m.a.f.i Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    180
    А оваа Контатубекс крема како велиш дека ти помогна, ти ги избели стриите или полека ти исчезнувааат? На кој начин е ефикасна?

9. Marinelce92

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    16
    Бели беа моите и вдлабнати, една година стари, и некако ми ги пополни и ги стесна,се собираат ... па со понатамошно користење се надевам дека на скрос ќе исчезнат, како што веќе имаше пишано една феминка.. прва мислам што го спомна контратубексот

10. bastet

bastet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    94
    Преку карго ги праќа, јас сум од истиот град и се видов со неа и ги земав. Има резултати, побледи ми се, не се познаваат толку, бидејки сината алга ја стега кожата а лук го топи вишокот така да и за целулит помага. Со користење на 3 до 5 креми навистина исченуваат, гледав други што ги фалат и ги користеле, и слики праќале. ПС. додека ја користиш кремава, треба и пиење повеќе вода.

11. DulceChiquita

DulceChiquita Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    300
    На некого му имаат пројдено белите стрии од некоја крема? До пред некое време не се замарав воопшто со стриите не ми се познаваа многу, ама сега почнуваат да се позабележителни и ме нервираат. Некоја да сподели искуство од некоја крема што и помогнала за белите стрии? :)

12. mirlinda.ademi

mirlinda.ademi Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    здраво
    ми се појавиа стрии па не сум здебелила или сум ослабила но имам прочитано дека се појавуват кога имате вишок на шеќерот во крвта,па кај мене можеби е тоа причината.Бев на лекар и ми даде едно масло против стрии од Еуцерин.па од денес почнав да го користам.

13. Bescheiden

Bescheiden Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    193
    Значи никогаш целносно не можат да изчезнат стриите? Океј, можам цел живот да го поминам во фармерки (евентуално макси фустан) :D Ги имам по цели нозе, најизразени се на бутовите и задникот... Инаку имам слушнато дека со масажа и физичка активност можат да се намалат.

14. Elii96

Elii96 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    3
    Можеш ли да ми кажеш за колку време имаше ефект и дали твоите стрии се бели или црвени, и колку ти трае една крема??

15. zarah

zarah Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2012
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    1.557
    Сабајлево забележав неколку бледо-црвени стрии на стомакот. Колку што прочитав низ темава, треба да ги мачкам со помрсни креми: имам павловиќева маст, бекутан масло за бебиња и планирам да купам Контратубекс. Доволно е за да се повлечат барем малку?
    :worried:

16. Marinelce92

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    16
    си ги порачав и јас кремите од алтернативна медицина, па ќе видиме каков резултат, има ли некој што почнал да ја користи од неодамна..приметивте ли подобрување?

17. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Јас уште ги мачкам со леа нема подобрување можеби е рано |(

18. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    4.846
    Може да прикачиш сликче од кремот што го користиш и колку долго го употребуваш,како и цена и од каде го купи.
    Благодарам.

19. EmilijaEmka

EmilijaEmka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    30
    Се вклучувам прв пат на овој форум и изненадена сум од одговорите што ги прочитав. Стриите не ги повлекле само оние кои не биле упорни во тоа. Како можете да кажете дека СТРИИТЕ НИКОГАШ НЕМОЖАТ ДА СЕ ПОВЛЕЧАТ??? Тоа не е точно. Имав стрии од 6то одд. Година дена ми беа црвени,виолетови, бев буквално како боенка по нозете, од колковите до колената имав стрии. По година дена ми избелеа..користев производи од Авон, Орифлејм, од аптеки некои лосиони и кремови но ништо..по 4 години почнав да тренирам максимално и да се хранам здраво, на одмор без срам ги сончав стриите, и користев ANTISTRIET OD DOCTOR'S цената му е околу 200 ден, го купив од Веро, го користев 3 месеци, еве поминаа 2 и пол години од тогаш, па стриите не можам да кажам дека се намалија, туку БУКВАЛНО ИСЧЕЗНАА. Мислам дека и напорниот тренинг ме спаси од нив, не само ова средство од Doctor's но вреди да пробате, добриот режим на исхрана сеуште до држам и сеуште тренирам но среќна сум што конечно ми се нема појавено ни една стрија од тогаш. Со среќа! :D

На septemberinparis, kikav, Deniel23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Lea крем за стрии од Фитофарм е па има еден месец можеби како го користам 160 денари е.

Прикачени фајлови: