стрии имам до под колената се нервирав бидејки испукав во бременоста дури ми се мноооогу широки ко бразди ми се и долги што се не пробав не бива и не бива не ми го спречи ширењето на нив значи се си е до коажата цела источна Мк ја поминав да најдам лек секаде добив одговор стриите не се лечат кремите само може да ти ги избелат,ама и со тек на време ке ти избелат така да кремите ми вика се повеке ефективни кај некој кај што моижат да го спречат ширењето и да ги обелат само тоа а лек нема.јас си се помирив со судбината не купувам повеке креми бидејки со тек на време секако ке ми побелат а и кај мене немаат некаков ефект кремите.
денес ја потрошив втората тубичка Контратубекс, планирам утре да купам повторно, има доста ефект, скапичко излгеува ама што да се прави :/ ви ја препорачувам
Ја имам кремата што се прави од лук и сина алга во Куманово. Од органско потекло е и навистина делува, си земав 3. Една е 600 денари. Се чува во ладилник и се мачка навечер пред спиење врз стриите. Многу помага и + ја измазнува кожата. Е сега, има малку непријатен мирис, но сепак, СЕ за убавината, нели? Ви ја препорачувам! *** https://www.facebook.com/prirodna.krema ... ii?fref=ts
Девојки јас сум заприметила бледо црвени линии на стомакот. Но тие ми се прават само преку ден. Кога станувам од спиење на стомакот ги немам. Дали тоа можно е да се стрии или ми се прават такви дека многу седам преку ден на стол ? И дали ова - половина чаша сок од алое, половина чаша маслиново масло, 5 капки витамин А и 10 капки витамин Е - кај некоја од вас дало резултати?
До дома ли ја носат и дали треба да се плати за достава или само 600ден за кремот и толку и кога и како се плаќа? А дали после 1 искористена крема се гледаат резултатите?
А оваа Контатубекс крема како велиш дека ти помогна, ти ги избели стриите или полека ти исчезнувааат? На кој начин е ефикасна?
Бели беа моите и вдлабнати, една година стари, и некако ми ги пополни и ги стесна,се собираат ... па со понатамошно користење се надевам дека на скрос ќе исчезнат, како што веќе имаше пишано една феминка.. прва мислам што го спомна контратубексот
Преку карго ги праќа, јас сум од истиот град и се видов со неа и ги земав. Има резултати, побледи ми се, не се познаваат толку, бидејки сината алга ја стега кожата а лук го топи вишокот така да и за целулит помага. Со користење на 3 до 5 креми навистина исченуваат, гледав други што ги фалат и ги користеле, и слики праќале. ПС. додека ја користиш кремава, треба и пиење повеќе вода.
На некого му имаат пројдено белите стрии од некоја крема? До пред некое време не се замарав воопшто со стриите не ми се познаваа многу, ама сега почнуваат да се позабележителни и ме нервираат. Некоја да сподели искуство од некоја крема што и помогнала за белите стрии?
здраво ми се појавиа стрии па не сум здебелила или сум ослабила но имам прочитано дека се појавуват кога имате вишок на шеќерот во крвта,па кај мене можеби е тоа причината.Бев на лекар и ми даде едно масло против стрии од Еуцерин.па од денес почнав да го користам.
Значи никогаш целносно не можат да изчезнат стриите? Океј, можам цел живот да го поминам во фармерки (евентуално макси фустан) Ги имам по цели нозе, најизразени се на бутовите и задникот... Инаку имам слушнато дека со масажа и физичка активност можат да се намалат.
Можеш ли да ми кажеш за колку време имаше ефект и дали твоите стрии се бели или црвени, и колку ти трае една крема??
Сабајлево забележав неколку бледо-црвени стрии на стомакот. Колку што прочитав низ темава, треба да ги мачкам со помрсни креми: имам павловиќева маст, бекутан масло за бебиња и планирам да купам Контратубекс. Доволно е за да се повлечат барем малку?
си ги порачав и јас кремите од алтернативна медицина, па ќе видиме каков резултат, има ли некој што почнал да ја користи од неодамна..приметивте ли подобрување?
Може да прикачиш сликче од кремот што го користиш и колку долго го употребуваш,како и цена и од каде го купи. Благодарам.
Се вклучувам прв пат на овој форум и изненадена сум од одговорите што ги прочитав. Стриите не ги повлекле само оние кои не биле упорни во тоа. Како можете да кажете дека СТРИИТЕ НИКОГАШ НЕМОЖАТ ДА СЕ ПОВЛЕЧАТ??? Тоа не е точно. Имав стрии од 6то одд. Година дена ми беа црвени,виолетови, бев буквално како боенка по нозете, од колковите до колената имав стрии. По година дена ми избелеа..користев производи од Авон, Орифлејм, од аптеки некои лосиони и кремови но ништо..по 4 години почнав да тренирам максимално и да се хранам здраво, на одмор без срам ги сончав стриите, и користев ANTISTRIET OD DOCTOR'S цената му е околу 200 ден, го купив од Веро, го користев 3 месеци, еве поминаа 2 и пол години од тогаш, па стриите не можам да кажам дека се намалија, туку БУКВАЛНО ИСЧЕЗНАА. Мислам дека и напорниот тренинг ме спаси од нив, не само ова средство од Doctor's но вреди да пробате, добриот режим на исхрана сеуште до држам и сеуште тренирам но среќна сум што конечно ми се нема појавено ни една стрија од тогаш. Со среќа!