Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Стрии

Дискусија во 'Тело' започната од eli13, 8 ноември 2009.

1. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    И јас слушнав дека со вежбање исчезнуваат стриите, кожата станувала по еластична па затоа.

На EmilijaEmka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    826

Јас го користев, и уште го користам, ама џабе..
    Мене не ми помогна.. :|

3. jEwElRy

jEwElRy Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2013
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    244
    Значи, имам стрии. На форумот на кајгана (мислам дека беше тој) прочитав дека некој/а дома си правила крема:
    -Става маст на оган, да почне да пука и во неа после се додавало изечкан лук!!! :^)
    Дали некоја од вас го има пробано ова, не сакам да пробувам, без да знам дека е сигурно, имам слушнато дека лукот ја гори кожата!!!

4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.955
    Допаѓања:
    81.280
    Лукот не ја гори кожата, туку би рекла дека на некој начин ги вади нечистотиите од неа.
    Старински „лек“ против акни е патем, да пресечете едно чешне лук и да ја протриете акната пред легнување, до утрото ќе забележите дека белото врвче на акната излегло на површината. :)
    Не знам колку би имало ефект, посебно не за уништена кожа од стрии. Можеби додека се уште црвени и нови, но оние старите бели ... јок. :?:

5. SnowWhite8

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Сите за белите стрии велите ЈОК :tmi:

6. Marinelce92

Marinelce92 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    16
    е јас ја користев кремата за стрии од алтернативна медицина, таа што многу ја исфаливте... незнам дали има некој резултат, ја користев околу 25 дена имам за уште два дена... три кутивчиња..
    како прво за кремата пишуваше дека за понови стрии едно кутивче е доволно, за некои постари 3 до 4... а за некои ееееептен стари до 5 кутивчиња. епа нема блага веза! секоја вечер ставав по малку,доволно колку што треба на зафатеното место, и трите кутивчиња за неполн месец ги истрошив.. и за сега нема резултат... па како што претпоставував дека е само реклама, така и испадна. не дека очекувам преку ноќ да исчезнат, ама нема никакво подобрување , а не пак нивно исчезнување како што пишуваше. и сеа веќе стварно изгубив надеж и мислам дека за белите стрии нема лек, а да не помислам пак после бременост (сеуште сум млада) што ќе се случи со моето тело, бидејќи имам многу сува кожа :sweat: и такаа...

7. asdfghjk

asdfghjk Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Пред некои 2 месеца приметив модрии стрии на задникот : :tmi: ве молам дајте некшто што се прави на природен пат

Немам некои вишок килограми слаба сум и висока ... :?:

8. saveska

saveska Активен член

Се зачлени на:
    19 мај 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Дали навистина помага павловичевата маст и бадемовото масло помешани заедно? ве молам исто кажете ми :(

9. SnowWhite8

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Сега кога се исончав оние стрии што ги мачкав со Леа кремот за стрии не се гледаат воопшто а оние другите се познаваат побели се не се исончани а оние се исончани, како да ги нема скоро. А и кога не бев исончана не беа по изразени за разлика од оние што не ги мачкам. Значи колку толку помага.

10. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Со таа комбинација се препорачува да се мачка телото пред да настанат стриите затоа што ја прави кожата поеластична. На пример: бремени жени .... Ако мислиш дека често варираш со тежината можеш да ставаш, ама ако ти се веќе појавени стрии тогаш ова ништо нема да ти помогне.
    Бадемовото масло и кремата само ја хранат кожата и и ја даваат потребната еластичност, затоа што стриите настануваат кога кожата е сува, нехидратирана и има недостатог на колаген.

11. Barca-Gril

Barca-Gril Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    927
    Јас имам стрии на градите и нозете(накај бутините)...а една докторка ми има кажано дека стриите се појавуваат кога некој нагло се здебелува или слабее...неко креми ова она досега не сум користила... :?:

12. DulceChiquita

DulceChiquita Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    300
    Значи дај кажете која крема стварно ви помогнала и која цена е? Ми се појавуваат нови стрии, ќе си полудам.. :/

13. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    Не полудувај рано ти е за во лудница,почекај уште некоја година!Нема бе златна нема и нема јас се пробав и улје од италија порачував само ми ги избели а ме мачкаа ке ти ги снема со 3 третмана како да не еве ги како пајак закачени на мене.Сами ке си побелат не си фрлај парите.

14. DulceChiquita

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    300

Рано - не рано, исто ми е.. си се зголемуваат стрииве, не барам да исчезнат ама барем да ми избелат. А има решение, на другар му исчезнаа, ама не ја памти кремата како се вика, он пред 1 година си имаше проблем со стриите и сеа нема, ама Господ знае како се вика кремата што помага...

15. jEwElRy

jEwElRy Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2013
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    244
    Стрии имам од 12 години. Алоо? Прво мислев дека стриите се појавуваат кај подебелите :@ , а јас сум така нормална, да не кажам пополничка. Ама мајка ми ми обајни дека тоа било и генетски наследно и дека дебелината нема врска. Затоа се мачкам со павловичева измешана со витамин Е. Знам дека не можат да се отстранат, ама па дај да спречам да се појават други. Си набивав комплекси (таква сум си) дека сум дебела :^) , ама кога видов едно девојче колку е слабо и има стрии на нозете оваква бев :o . Btw и машките имаат стрии. Добро е, другите не ми ги забележуваат па не ни знаат дека имам стрии.

16. Barca-Gril

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    927
    Стриите за мене веќе се минато..сега на одмор почнa да ми излегува некоја алергија и вујнa ми мѝ купи некоја крема за мачкање,алергијата еднаш ми излезе во пределот на градите каде што имав стрии и се мачкав три пати на ден со кремата и потоа завележав дека стриите веќе ги нема потоа се мачкав на нозете и веќе ги немам... :rock:

17. SnowWhite8

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Каква е таа крема?

18. Barca-Gril

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    927
    Обична крема,на вујна ми и дале во аптека,таа им побарла некоја крема против црвенило..

Прикачени фајлови:

19. DulceChiquita

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    300

Колку чини кремата знаеш?

20. Barca-Gril

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    927
    Кремата ја купив во швајцарија и чини 18 франк(а)