Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Стрии

Дискусија во 'Тело' започната од eli13, 8 ноември 2009.

1. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Ја има ли во Македонија?

2. Barca-Gril

Barca-Gril Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    927
    Е тоа незнам,не верувам.,

3. Tinnnna

Tinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    50
    Девојки до пред некое време стриите ми беа онакви црвени,ама сега веќе се побелени,кажете ми некоја крема што ви помогнала за бели стрии или не постои такво нешто? :(

4. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Премачкувај го телото со млеко (за тело), а на критичните места користи маст или крем - гел од невен. Ако ништо друго барем ќе престанат да се шират.

5. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Леле фала му на Господ мене ми исчезнаа речиси сосема оние црвени стриички околу папокот што ми се појавија после пороѓај...Оваа кремата од азиска центела ептен ми се покажа ефикасна. Знам дека на градите ми останаа зашто таму не мачкав -го дојам малиот.

6. sunygirl

sunygirl Активен член

Се зачлени на:
    25 август 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    8
    Ке ве замолам ако може да ми кажете некоја крема против стрии.Стрииве ми се појавија од 12 години и до сега немам користено некоја крема ама сега сакам да поцнам да користам ама незз коа ке може ли да ми кажете некоја крема која е ефикасна да почнам да ја користам

7. LadyFlame

LadyFlame Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    339
    Јас да споделам искуство сакате верувајте,сакајте не. Пред 4 или 5 год. нагло ослабев од 57 на 50 кг тогаш ми се појавија стрии под колковите на двете страни не многу, но се познаваат. Летово почнав да се масирам со талог од кафе поради целулит, имам спомнато во таа тема и забележав дека и стриите ми се избледнати, неможев дури да поверувам,една феминка имаше спомнато дека се намалуваат со талог од кафе јас не верував додека не се уверив и самата.

8. LadyFlame

LadyFlame Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    339
    Немам појма зошто сум те цитирала :lol:

9. LoVeeeYoU

LoVeeeYoU Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Пред недела дена читав во списание имаше дадено масло што се користи за чистење на стрии денес ќе го побарам ако го најдам ќе ти кажам како се вика, а јас имам користено крема ја набавив од аптека искрено незнаев и јас што барам само појдов и им реков некаква крема или маст против стрии ми покажа една само незнам како се викаше беше 260 ден. ја земав 4 пати и сега на задникот немам скоро ништо само 3-4 црти али не се ни гледаат и после тоа сега скоро секој ден само со павловичева се мачкам..поздрав

10. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Како се вика кремата можеш да споделиш? :*

11. Doutzy

Doutzy Активен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    И мене пред неполна година ми се појавија стрии за прв пат. :( Сега сум веке 14 ама тогаш бев 13 години.Прво ги забележав на левата страна на ногата горе скроз, под колкот. После гледам и на другата страна. :( А сега имам и на задникот и на двете страни. ;( Не знам стварно од шо толку ми се појавија па дури и ми се проширија.Знам дека тие обично се појавуваат кај бремени жени и од нагло здебелување и ослабување..Ама кај мене не од ништо од тоа :D Малку сум само поправена ама не ни се приметува..Не сум бог знае што колку здебелена, нормална сум по мое, не сум многу дебела не сум ни премногу слаба. :rofl: Можеби има врска со тоа што не се движам многу :doh: Планирам да се запишам на фитнес па ке видам шо ке се случи :D Инаку почнав од денеска да корисатам еден крем од Авон за стрии солушнс https://www.google.com/search?hl=en&sit ... B500%3B500 еве линк од сликата не знам како точно се става нова сум :D . Ме интересира дали некој го има користено до сега и коментар за него?

12. LoVeeeYoU

LoVeeeYoU Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Се разбира дека ќе го споделам што да не..епа вака јас го користев Cell Gell но исто така има и крем Cell Diet.Па пробарјте се надевам ќе ви помогне и вам.поздрав4е

13. Marinelce92

Marinelce92 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    16
    Добро а еден ласерски третман колку чини знае некој? мене случајно ми излезе нешто на нет. во Афродита С демек 3 100 ден. ама незнам, сепак зависи и од зафатот и колку се стари.. ама ако е толку па и не е скапо

14. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    На тема стрии разговарав со многу позната докторка за кожно во Белград, бидејќи и јас ги имам, како се здебелив така се повеќе стрии на задникот ми се појавија. Рече спас од нив само со вбризгување некаква течност за пополнување на тие линии и по неколку третмани ќе дојде до изедначување со остатокот од кожата и нема да се познаваат. Што се однесува на креми, масти и останати третмани, рече дека се ефикасни само за да не се прошират и да не се направат повеќе, а дека ќе исчезнат не.
    Што значи, џабе пари фрлање... :/

15. EmilijaEmka

EmilijaEmka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    30

Да и речиш на таа ПОЗНАТАТА ДОКТОРКА дека ако разбирала малку повеќе и лекот ќе ти го кажела(без вгризување на некаква течност ), значи лично мене ми исчезнаа СИТЕ СТРИИ од секојдневно негување на кожата со млеко за тело, павловичева и бадемово масло и Антистрит од Докторс, редовни тренинзи, кожата премногу ми се затегна и сега немам ниедна стрија, значи никакви ласерски третмани или пак вгризување на течност не би ви препорачала.Само труд и трпение, не нашол лек само оној кој се откажал! ;)

На Veki4kaa и sunfemina им се допаѓа ова.
  16. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Не,всушност покрај третманите со ласер,оваа терапија е единствена за отстранување/намалување на стрии. Се вика карбокситерапија.Со тенки игли во секоја стрија поединечно се вбризгува,чист,медицински јаглероден диоксид. Вака `угушено`ткивото,се бори против напливот на јаглероден диоксид доведувајќи огромно количество кислород таму во длабочината на кожата,каде што ниту една крема не може да стаса, и го поттикнува да лачи еластин и колаген. Стриите се само искинат еластин и колаген на кожата.Крема нив не може да ги залепи.

Плус најдобро функционира кај стари стрии,за разлика од ласериот што најголемо влијание има врз нови розеви,виолетови стрии.

Терапијава се користи и за намалување целулит и ситни бори.

И мене ме интересира колку чини терапијава и каде се изведува.

17. mariiiii

mariiiii Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2013
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    208
    Solution od Avon za strii

Dali nekoj go ima koristeno solution od avon so e za strii oti se mislev dali da go kupam ama ako ne pomaga da ne go zemam!!??

18. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620

И јас се мислам да го земам или не скапо е да ама.. многу велат дека ништо не помага па и не сакам да фрлам пари за џабе.

19. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942

и јас се мислам.. ама ... незнам :?:

20. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.012

Искрено-најискрено не постои крема што ќе ги отстрани стриите, не би ви препорачала да давате пари за вакви работи.