Девојки до пред некое време стриите ми беа онакви црвени,ама сега веќе се побелени,кажете ми некоја крема што ви помогнала за бели стрии или не постои такво нешто?
Премачкувај го телото со млеко (за тело), а на критичните места користи маст или крем - гел од невен. Ако ништо друго барем ќе престанат да се шират.
Леле фала му на Господ мене ми исчезнаа речиси сосема оние црвени стриички околу папокот што ми се појавија после пороѓај...Оваа кремата од азиска центела ептен ми се покажа ефикасна. Знам дека на градите ми останаа зашто таму не мачкав -го дојам малиот.
Ке ве замолам ако може да ми кажете некоја крема против стрии.Стрииве ми се појавија од 12 години и до сега немам користено некоја крема ама сега сакам да поцнам да користам ама незз коа ке може ли да ми кажете некоја крема која е ефикасна да почнам да ја користам
Јас да споделам искуство сакате верувајте,сакајте не. Пред 4 или 5 год. нагло ослабев од 57 на 50 кг тогаш ми се појавија стрии под колковите на двете страни не многу, но се познаваат. Летово почнав да се масирам со талог од кафе поради целулит, имам спомнато во таа тема и забележав дека и стриите ми се избледнати, неможев дури да поверувам,една феминка имаше спомнато дека се намалуваат со талог од кафе јас не верував додека не се уверив и самата.
Пред недела дена читав во списание имаше дадено масло што се користи за чистење на стрии денес ќе го побарам ако го најдам ќе ти кажам како се вика, а јас имам користено крема ја набавив од аптека искрено незнаев и јас што барам само појдов и им реков некаква крема или маст против стрии ми покажа една само незнам како се викаше беше 260 ден. ја земав 4 пати и сега на задникот немам скоро ништо само 3-4 црти али не се ни гледаат и после тоа сега скоро секој ден само со павловичева се мачкам..поздрав
И мене пред неполна година ми се појавија стрии за прв пат. Сега сум веке 14 ама тогаш бев 13 години.Прво ги забележав на левата страна на ногата горе скроз, под колкот. После гледам и на другата страна. А сега имам и на задникот и на двете страни. Не знам стварно од шо толку ми се појавија па дури и ми се проширија.Знам дека тие обично се појавуваат кај бремени жени и од нагло здебелување и ослабување..Ама кај мене не од ништо од тоа Малку сум само поправена ама не ни се приметува..Не сум бог знае што колку здебелена, нормална сум по мое, не сум многу дебела не сум ни премногу слаба. Можеби има врска со тоа што не се движам многу Планирам да се запишам на фитнес па ке видам шо ке се случи Инаку почнав од денеска да корисатам еден крем од Авон за стрии солушнс https://www.google.com/search?hl=en&sit ... B500%3B500 еве линк од сликата не знам како точно се става нова сум . Ме интересира дали некој го има користено до сега и коментар за него?
Се разбира дека ќе го споделам што да не..епа вака јас го користев Cell Gell но исто така има и крем Cell Diet.Па пробарјте се надевам ќе ви помогне и вам.поздрав4е
Добро а еден ласерски третман колку чини знае некој? мене случајно ми излезе нешто на нет. во Афродита С демек 3 100 ден. ама незнам, сепак зависи и од зафатот и колку се стари.. ама ако е толку па и не е скапо
На тема стрии разговарав со многу позната докторка за кожно во Белград, бидејќи и јас ги имам, како се здебелив така се повеќе стрии на задникот ми се појавија. Рече спас од нив само со вбризгување некаква течност за пополнување на тие линии и по неколку третмани ќе дојде до изедначување со остатокот од кожата и нема да се познаваат. Што се однесува на креми, масти и останати третмани, рече дека се ефикасни само за да не се прошират и да не се направат повеќе, а дека ќе исчезнат не. Што значи, џабе пари фрлање... :/
Да и речиш на таа ПОЗНАТАТА ДОКТОРКА дека ако разбирала малку повеќе и лекот ќе ти го кажела(без вгризување на некаква течност ), значи лично мене ми исчезнаа СИТЕ СТРИИ од секојдневно негување на кожата со млеко за тело, павловичева и бадемово масло и Антистрит од Докторс, редовни тренинзи, кожата премногу ми се затегна и сега немам ниедна стрија, значи никакви ласерски третмани или пак вгризување на течност не би ви препорачала.Само труд и трпение, не нашол лек само оној кој се откажал!
Не,всушност покрај третманите со ласер,оваа терапија е единствена за отстранување/намалување на стрии. Се вика карбокситерапија.Со тенки игли во секоја стрија поединечно се вбризгува,чист,медицински јаглероден диоксид. Вака `угушено`ткивото,се бори против напливот на јаглероден диоксид доведувајќи огромно количество кислород таму во длабочината на кожата,каде што ниту една крема не може да стаса, и го поттикнува да лачи еластин и колаген. Стриите се само искинат еластин и колаген на кожата.Крема нив не може да ги залепи. Плус најдобро функционира кај стари стрии,за разлика од ласериот што најголемо влијание има врз нови розеви,виолетови стрии. Терапијава се користи и за намалување целулит и ситни бори. И мене ме интересира колку чини терапијава и каде се изведува.
Solution od Avon za strii Dali nekoj go ima koristeno solution od avon so e za strii oti se mislev dali da go kupam ama ako ne pomaga da ne go zemam!!??
Solution od Avon za strii И јас се мислам да го земам или не скапо е да ама.. многу велат дека ништо не помага па и не сакам да фрлам пари за џабе.
Solution od Avon za strii Искрено-најискрено не постои крема што ќе ги отстрани стриите, не би ви препорачала да давате пари за вакви работи.