Стрии

Дискусија во 'Тело' започната од eli13, 8 ноември 2009.

1. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    Искрено и најискрено и јас се сложувам со тебе бидејки имам стрии до глуждовите и не ми помогнаа никакви препарати за стрии порачував и од странство гер,ит,фра и бг и ништоооо си се помирив со судбината и си реков нека ми е жив и здрав малиот па сега што е тоа е :tmi: :tmi: :D

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. principessa.oh

principessa.oh Активен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    За жал нема крема која отстранува стрии кои веќе испукале на кожата. Но, со физичка активност, редовен пилинг (еднаш неделно) и некоја крема против стрии сигурно ке ги спречи новите стрии и ке им ја промени бојата на веќе испуканите.

3. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    А можам да се замислам каква ќе сум па јас после бременост.... :@

4. Antonijaa

Antonijaa Активен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2013
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    18
    Нова сум на форумот и би сакала да прашам дали има спас од стриите.Имам 17 год и ми се појавија уште пред 2-3 год.Отпрвин не ми сметаа,но сега страшно ме нервираат.Иако се скроз обелени и не се приметуваат многу,но на сонце се гледаат.Затоа секое лето само јас носам едноделни купаќи.Од пред 2 месеци почнав редовно да одам во теретана зашто читав дека со редовна физичка активност се намалувале и почнав да користам бадемово масло.Сакам да купам и Contratubex или Cell Gell,па ако може некој да каже дали стварно му помогнале или некој друг начин со кој се ослободил од стриите.Зашто стварно не можам повеќе да ги гледам.Позз и фала однапред.

5. Elii96

Elii96 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    3
    Мене ми помогна една крема Cicatrix, скапичка е и се троши за 2 недели но има ефекти. Секако, секој има различна кожа и различно реагира на креми но мене оваа ми беше добра. Едно време ставав и Contratubex но не толку редовно за да можам да му ја коментирам ефикасноста. Знам го ставав на лузни од акни и ми се многу подобрија па може и за ова ќе го биде. А ти виде некој ефекти од бадемово масло? Долго време размислувам да го земам. позз

6. Antonijaa

Antonijaa Активен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2013
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    18
    Мене ми помогна една крема Cicatrix, скапичка е и се троши за 2 недели но има ефекти. Секако, секој има различна кожа и различно реагира на креми но мене оваа ми беше добра. Едно време ставав и Contratubex но не толку редовно за да можам да му ја коментирам ефикасноста. Знам го ставав на лузни од акни и ми се многу подобрија па може и за ова ќе го биде. А ти виде некој ефекти од бадемово масло? Долго време размислувам да го земам. позз[/quote]

Каде можам да ја најдам кремата? Во аптека ја има ли и колку чини отприлика? Инаку бадемовото масло го користам скоро два месеци и сеуште нема некои видливи резултати.Можеби само малку избелија и тоа е се.Но можеш да пробаш.Можеби кај тебе ке има подобри ефекти.позз

7. axl-babe

axl-babe Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    577
    За да спречите појавување на стрии, мачкајте се со млеко за тело после бањање и немате гајле. Јас откако се мачкам немам ни една стриичка плус, а сум здебелена едно 5 кила сигурно. :)

8. Antonijaa

Antonijaa Активен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2013
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    18

Каде можам да ја најдам кремата? Во аптека ја има ли и колку чини отприлика? Инаку бадемовото масло го користам скоро два месеци и сеуште нема некои видливи резултати.Можеби само малку избелија и тоа е се.Но можеш да пробаш.Можеби кај тебе ке има подобри ефекти.позз[/quote]

9. COollLady

COollLady Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.337
    Вака девојки.
    Имам рамен стомак (не да се фалам, туку да ја доловам ситуацијата :wasntme: ), може да се рече елегантно слабичка и никогаш сум немала стрии, ама забележав дека ми се појавија стрии на задникот :tmi: :D Што би ми препорачале?
    Инаку имам нежна кожа, од некои креми ми излегуваат мозолчиња.

10. Marinelce92

Marinelce92 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    16
    леле ги мразам, еве нови ми излегуваат... значи само пари трошење по креми и сл. а спас нема.. имав прашено и претходно тука дали некој е информиран за ласерски третман? :(

11. SnowWhite8

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Мачкај ги со онаа крема Павловичева измешана со бадемово масло да се спречи нивното проширување :)

12. Antonijaa

Antonijaa Активен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2013
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    18
    Дали сонцето му смета на стриите и дали ги прави повидливи (потемни)?

13. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    При сончање останатата неоштетена кожа потемнува,а стриите не па тоа ги прави повидливи,кога станува збор за бледи стрии.

14. SnowWhite8

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Јас имам стрии ама од оние старите што тешко се губат. Ги имам многу време и не приметив некоја промена или подобрување. Но оваа година, незнам како и незнам и од што, се намалија самите и избледоа. Незнам дали тоа е од сончање, оваа година баш се исончав, дури и изгорев малку. Користев крем за стрии Леа, ама само на еден дел од стриите, а сите ми избледоа, па од него не е. Пијам хормонски апчиња Јасмин, а и докторката ми кажа дека стриите ми се од хормонско пореметување, така да можно е и од нив, се намалија самите,не се толку широки и видливи. А сега откако почнав да користам пилинг за тело избледоа полека, не се скроз се познаваат ама по бледи се, и одкако ги мачкам со млеко за тело после секое капење. Незнам од што е , дали е од сончање, од апчиња, од пилинг и млекото за тело, почнуваат да се губат.

15. Elii96

Elii96 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    3
    Ја има во Зегин. 30ml-1400ден. и 50ml-2100ден.

16. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Секој ден се мачка од таа крема?

17. SnowWhite8

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Да

18. Elii96

Elii96 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    3

Да, по правило треба 2 пати дневно ама јас ја мачкав еднаш оти ги имам на повеќе места и така брзо ми се трошеше. Резултати имаше после 1-2 недели а после 4 ми беа ептен подобрени па некое време не ја користев и сега пак почнав океј е иако сега нема некои големи подобрувања планирам да почнам да пијам витамин е капсули(е паралелно со кремата првиот пат и нив ги пиев ама треба да правиш пауза) и исто така ќе се мачкам со природни масла.

19. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Да, по правило треба 2 пати дневно ама јас ја мачкав еднаш оти ги имам на повеќе места и така брзо ми се трошеше. Резултати имаше после 1-2 недели а после 4 ми беа ептен подобрени па некое време не ја користев и сега пак почнав океј е иако сега нема некои големи подобрувања планирам да почнам да пијам витамин е капсули(е паралелно со кремата првиот пат и нив ги пиев ама треба да правиш пауза) и исто така ќе се мачкам со природни масла.[/quote]

Ако почнуваш да пиеш Витамин Е земи од аптека Е400.

20. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Леле луѓе јас има 13 и имам на коковите и многу малце на бутовите. Чаре некое? :D