Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Стрии

Дискусија во 'Тело' започната од eli13, 8 ноември 2009.

1. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    Искрено и најискрено и јас се сложувам со тебе бидејки имам стрии до глуждовите и не ми помогнаа никакви препарати за стрии порачував и од странство гер,ит,фра и бг и ништоооо си се помирив со судбината и си реков нека ми е жив и здрав малиот па сега што е тоа е :tmi: :tmi: :D

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. principessa.oh

principessa.oh Активен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    За жал нема крема која отстранува стрии кои веќе испукале на кожата. Но, со физичка активност, редовен пилинг (еднаш неделно) и некоја крема против стрии сигурно ке ги спречи новите стрии и ке им ја промени бојата на веќе испуканите.

3. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    А можам да се замислам каква ќе сум па јас после бременост.... :@

4. Antonijaa

Antonijaa Активен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2013
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    18
    Нова сум на форумот и би сакала да прашам дали има спас од стриите.Имам 17 год и ми се појавија уште пред 2-3 год.Отпрвин не ми сметаа,но сега страшно ме нервираат.Иако се скроз обелени и не се приметуваат многу,но на сонце се гледаат.Затоа секое лето само јас носам едноделни купаќи.Од пред 2 месеци почнав редовно да одам во теретана зашто читав дека со редовна физичка активност се намалувале и почнав да користам бадемово масло.Сакам да купам и Contratubex или Cell Gell,па ако може некој да каже дали стварно му помогнале или некој друг начин со кој се ослободил од стриите.Зашто стварно не можам повеќе да ги гледам.Позз и фала однапред.

5. Elii96

Elii96 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    3
    Мене ми помогна една крема Cicatrix, скапичка е и се троши за 2 недели но има ефекти. Секако, секој има различна кожа и различно реагира на креми но мене оваа ми беше добра. Едно време ставав и Contratubex но не толку редовно за да можам да му ја коментирам ефикасноста. Знам го ставав на лузни од акни и ми се многу подобрија па може и за ова ќе го биде. А ти виде некој ефекти од бадемово масло? Долго време размислувам да го земам. позз

6. Antonijaa

Antonijaa Активен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2013
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    18
    Мене ми помогна една крема Cicatrix, скапичка е и се троши за 2 недели но има ефекти. Секако, секој има различна кожа и различно реагира на креми но мене оваа ми беше добра. Едно време ставав и Contratubex но не толку редовно за да можам да му ја коментирам ефикасноста. Знам го ставав на лузни од акни и ми се многу подобрија па може и за ова ќе го биде. А ти виде некој ефекти од бадемово масло? Долго време размислувам да го земам. позз[/quote]

Каде можам да ја најдам кремата? Во аптека ја има ли и колку чини отприлика? Инаку бадемовото масло го користам скоро два месеци и сеуште нема некои видливи резултати.Можеби само малку избелија и тоа е се.Но можеш да пробаш.Можеби кај тебе ке има подобри ефекти.позз

7. axl-babe

axl-babe Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    577
    За да спречите појавување на стрии, мачкајте се со млеко за тело после бањање и немате гајле. Јас откако се мачкам немам ни една стриичка плус, а сум здебелена едно 5 кила сигурно. :)

8. Antonijaa

Antonijaa Активен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2013
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    18

Каде можам да ја најдам кремата? Во аптека ја има ли и колку чини отприлика? Инаку бадемовото масло го користам скоро два месеци и сеуште нема некои видливи резултати.Можеби само малку избелија и тоа е се.Но можеш да пробаш.Можеби кај тебе ке има подобри ефекти.позз[/quote]

9. COollLady

COollLady Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.337
    Вака девојки.
    Имам рамен стомак (не да се фалам, туку да ја доловам ситуацијата :wasntme: ), може да се рече елегантно слабичка и никогаш сум немала стрии, ама забележав дека ми се појавија стрии на задникот :tmi: :D Што би ми препорачале?
    Инаку имам нежна кожа, од некои креми ми излегуваат мозолчиња.

10. Marinelce92

Marinelce92 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    16
    леле ги мразам, еве нови ми излегуваат... значи само пари трошење по креми и сл. а спас нема.. имав прашено и претходно тука дали некој е информиран за ласерски третман? :(

11. SnowWhite8

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Мачкај ги со онаа крема Павловичева измешана со бадемово масло да се спречи нивното проширување :)

12. Antonijaa

Antonijaa Активен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2013
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    18
    Дали сонцето му смета на стриите и дали ги прави повидливи (потемни)?

13. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    При сончање останатата неоштетена кожа потемнува,а стриите не па тоа ги прави повидливи,кога станува збор за бледи стрии.

14. SnowWhite8

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Јас имам стрии ама од оние старите што тешко се губат. Ги имам многу време и не приметив некоја промена или подобрување. Но оваа година, незнам како и незнам и од што, се намалија самите и избледоа. Незнам дали тоа е од сончање, оваа година баш се исончав, дури и изгорев малку. Користев крем за стрии Леа, ама само на еден дел од стриите, а сите ми избледоа, па од него не е. Пијам хормонски апчиња Јасмин, а и докторката ми кажа дека стриите ми се од хормонско пореметување, така да можно е и од нив, се намалија самите,не се толку широки и видливи. А сега откако почнав да користам пилинг за тело избледоа полека, не се скроз се познаваат ама по бледи се, и одкако ги мачкам со млеко за тело после секое капење. Незнам од што е , дали е од сончање, од апчиња, од пилинг и млекото за тело, почнуваат да се губат.

15. Elii96

Elii96 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    3
    Ја има во Зегин. 30ml-1400ден. и 50ml-2100ден.

16. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Секој ден се мачка од таа крема?

17. SnowWhite8

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Да

18. Elii96

Elii96 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    3

Да, по правило треба 2 пати дневно ама јас ја мачкав еднаш оти ги имам на повеќе места и така брзо ми се трошеше. Резултати имаше после 1-2 недели а после 4 ми беа ептен подобрени па некое време не ја користев и сега пак почнав океј е иако сега нема некои големи подобрувања планирам да почнам да пијам витамин е капсули(е паралелно со кремата првиот пат и нив ги пиев ама треба да правиш пауза) и исто така ќе се мачкам со природни масла.

19. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Да, по правило треба 2 пати дневно ама јас ја мачкав еднаш оти ги имам на повеќе места и така брзо ми се трошеше. Резултати имаше после 1-2 недели а после 4 ми беа ептен подобрени па некое време не ја користев и сега пак почнав океј е иако сега нема некои големи подобрувања планирам да почнам да пијам витамин е капсули(е паралелно со кремата првиот пат и нив ги пиев ама треба да правиш пауза) и исто така ќе се мачкам со природни масла.[/quote]

Ако почнуваш да пиеш Витамин Е земи од аптека Е400.

20. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Леле луѓе јас има 13 и имам на коковите и многу малце на бутовите. Чаре некое? :D