а за бели стрии ? јас имав порачено од кремите од лук (од алтернативна медицина) ама ништо.. дали сте од нешто барем малку задоволни? знам дека неможат целосно да исчезнат, мада тука прочитав дека некој успеал и во тоа - секоја чест
Јас имам малку црвени на бутовите.Не се многу, не ми пречат воопшто а и забележувам дека полека ги снемува.
Нема лек за бели стрии не се залажувајте, и со вежбање нема може да се намалат да не бидат толку видливи ама нема да исчезнат никогаш зошто тие се како лузни.
Со вежбање може да се намали целулитот,а стриите не.Тоа е оштетена кожа не е масно ткиво да се стопи.Редовно мачкање со крем може да ни помогне малце . Јас вежбам многу па пак имам стрии и не ми исчезнуват.
Јас забележав сабајлево 4 бели на едната града ама не многу приметни. Дали е тоа што пука кожата дека ми растат градите?
Јас имав некаде прочитано дека треба масло да се става за да побледат ама мене ме мрзеше,си викав кој знае колку време треба да се става.И јас имам многу црвени на стомакот и завчера на памук ставив рицинусово масло и малце бадемово и го ставив на делот кај што ми се стриите и дека носам боди,нема кај да мрда памукот и 2 дена цело време ми стои само додавам масло и еве сабајле видов дека ми се побледи,па ќе продолжам да ставам.Така да можете да си пробате,верувам дека за околу 1 недела ќе ми бидат целосно бели,како што тргнале да бледеат
Значи ви ја испофалив κρемата ама κога пρестанав да ја κоρистам стρиите се паκ појавија и тоа цρвени κао да се нови значи κρемата била ЃУБΡЕ κое мене ме изнеρвиρа.Саκам да ве пρашам дали имате исκуство со д-ρ Анчевсκи видов има тρетман за стρии е сеа κаκо е што е дали е тρајно и κолκу чини ρешена сум да одам таму.Ве молам пишете.
Имам одено за акни и искрено џабе фрлив толку пари. Советот беше: хормони се во прашање и одбегнувај мрсна и пржена храна, мајонези, кечап и благо. И ми препорача две креми од др.Вулф кои не ми помогнаа. Џабе фрлени 50Е ми беа. А за третманиве за стрии искрено не знам како е.
Пишувам од искуство.Стриите неможзт та исчезнат, можат само да се намалат и да избледат. Настануваат од поправање, или од многу сува кожа. Мене кога бев девојче во пубертет ми излегоа наколковите од нагло раснење, кожата ми беше сува. За време на бременост се мачкав со многу скапи креми и не ми излегоа на местата каде се мачкав(стомак и колкови) меѓутоа градите, и нозете од внатрешна страна пуздерми станаа. Послем тоа се мачкав со скапи креми за да ми се изгубат и ништо, само бојата се изедначи. Стриите може да се намалат ако ослабнеш и кожата да ти се затегне, но не се губат. Дури и со ласер не исчезнуваат длабоките и широки стрии. СОВЕТ: Мачкај се редовно со млеко за тело помасно, регулирај ја тежината, не се поправај премногу, вежбај-само така кожата станува еластична. ВАЖНО: Внимавај, не ги сончај најголема грешка(зборувам за тазе стрии -црвени) местото гори под нив кожата е тенка, многу боли и останувват како флеки ( Ова го имам искусено) Мачкај се со заштитен крем
проблемот е то шо имам стрии а другарките ме викаат на базен а срам ми е да се соблечам на купачи оти сум дебела.. пробав да ослабам дури на доктор отидов и ми рекоја дека сум имала проблем со тируидната жлеза..и заради тоа сум била вака дебела..оти лачеле формоните бла бла бла..... уште ми се црвени ве молам некој совет... кажете некој начин барем да се избледат ако можи... ве молам!!!
Da prasam nestoo deneska bev na bazent i dodeka se soncav zabelezam dve linii kako stri kazete mi pobro sto da pravam da ne mi se pojavat poveke? i od sto se pojavuvaat strite? HELP
Спас од стрии нема. Може само да се намали видливоста но нема да исчезнат засекогаш. Што и да купиш и да се мачкаш ќе ти бидат џабе фрлени пари. А се појавуваат од тоа што кога се дебелеете па слабеете кожата е еластична.
Striite nastanuvaat koga ti se olabavuva kozata, pomagaat mnogu vidovi na kremovi, ama mislam deka najdobro ke gi iscistis dokolku vezbas, posetuvaj fitnes centri, ili dokolku nemas vreme za toa, trcaj po 3-4km dnevno, 4-5 pati vo nedelata. Posle 2 nedeli ke zabelezes mnogu podobar rezultat. PROBAJ PA VIDI
Епа не е феррр, ми се појавиа стрии на горниот дел од нозете од внатрешна страна Еве слика, не се приметува многу но тоа ти е камерата е лоша Има лек или не?
Твоиве веќе се бели, или така ми се чини? Инаку, се додека се црвени можеш да ги третираш, после е се џабе. Стриите ти се појавиле бидејќи си се здебелила, а кожата ти била многу нежна и нееластична, па на некој начин почнала да пука. Кажи на мајка ти, на сестра ти и правец аптека да купиш крема. Гледај да биде некоја колку што може помрсна да ти ја направи кожата поеластична додека не ти се појавиле и други. Јас имав една, околу 300-400 денари беше ама вредеа парите што ги дадов, ми помогна. Разлистај и тука, има рецепти кои се поефикасни и од кремите. Знам тогаш, моите немаа да ми дадат понекогаш пари за да ја купам ама се лишував од излегување и други луксузи за да си ја купам. Биди сигурна, сега ако не ги мачкаш, ако не се потрудиш цел живот ќе ти останат. И гледај да ослабнеш, или барем одржувај си константна тежина за да не ти се појавуваат уште.
Мене пак белите ми излегоа од нагло слабеење,ослабнав околу 20 кг нагло и ги добив на задникот...леле многу грдо изгледа не знам како би се соблекла на купаќи