Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Стрии

Дискусија во 'Тело' започната од eli13, 8 ноември 2009.

1. SM12

SM12 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2013
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    36
    Јас си имам една дρуга теоρија. Логично ми е стρиите да може да исчезнат со ρедовно вежбање и добρа исхρана ама за многу долг пеρиод. Човечκото тело е всушност составено од κлетκи κои постојано се обновуваат и му се потρебни 7 години за целосно да се обнови. 7 години не се малκу ама за тој пеρиод оштетените κлетκи ќе изумρат и ќе се создадат нови здρави κои би можеле да ги задρжиме со доволна гρижа за своето тело.

2. SM12

SM12 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2013
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    36
    Јас си имам една дρуга теоρија. Логично ми е стρиите да може да исчезнат со ρедовно вежбање и добρа исхρана ама за многу долг пеρиод. Човечκото тело е всушност составено од κлетκи κои постојано се обновуваат и му се потρебни 7 години за целосно да се обнови. 7 години не се малκу ама за тој пеρиод оштетените κлетκи ќе изумρат и ќе се создадат нови здρави κои би можеле да ги задρжиме со доволна гρижа за своето тело.

3. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    4.835
    ^Мене стриите ми се појавија пред четири години некаде и оттогаш слабеев, пак се здебелував малце, промени во исхрана, вежбање и тоа многу, ама стриите си стојат и нема никаква промена.
    Инаку, ако би било според твојава теорија мајка ми би немала стрии по стомакот бидејќи ме родила пред 19 години, досега би требало да се обнови, нели? Ама ете, си стојат.

Може да се направи нешто само додека се црвени. Откако станат бели нема никаков лек освен да ви пресадат нова кожа. :wasntme: И со ласерското отстранување нема некој голем ефект, а и остануваат белези.
    Додека се црвени мачкајте ги, пробајте се, барем да не имате цели бразди во кожата, цели дупки, да се пополнат. Ако почнете одма штом ќе ви се појават имате некои шанси да не си ги носите цел живот.

4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.782
    Допаѓања:
    325.077
    Мене сега во осми месец ми излегоа стрии бели и црвени :@ мн се нервирам а се мачкам цело време со гел

5. WarriorAngel

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    4.835
    Побарај некој специјално за трудници, од Еуцерин мислам дека не би биле лоши..колку можеш помрсен.

6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.782
    Допаѓања:
    325.077
    Takov i koristam za trudnici samo ne e eucerin tuku Nuk 700 den go zedov no dzabe :(

7. 4rever.unique

4rever.unique Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    224
    Леле ја плачам по фоρумиве слаба сум била, ова она. Κоја будала сум била еј наместо да се ρадувам што немам стρии јас се глупиρам :/

8. WarriorAngel

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    4.835
    Пробај некои домашни рецепти тука низ темата имаше добри, пролистај. Колку време користиш? Пробај и павловиќева да ставаш, таа исто е мрсна крема.

9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.782
    Допаѓања:
    325.077
    Можеби најдобро ке беше со павликева крема плус ад капки :) тоа е што е после порагјај ке се фрлам на вежби да спасам колку што можам

На WarriorAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.834
    Продолжи да се мачкаш.
    Јас немам воопшто стии на стомакот од бременоста, ма ниту една, ама затоа во тек на бременоста ми се појавија одвратни црвени стрии на газот и бутовите, и малку на градите.
    Еве сега воопшто не се гледат, бели се и избледени, едвај се приметуваат. Се е и до еластичноста до кожата, ама треба да ти биде хидрирана, да не речам мрсна за да не пука и да биде поеластична.
    Јас се мачкав со таа павловиќева, те. розова витаминска крема, а некаде пред крај почнав и со Хип масло за трудници. Надвор беше 40 степени, стомакот до заби, ама никогаш не пропуштав мачкањето.
    Додека некој кажува дека е и до генетика, јас можам да речам и да не е, бидејќи мајка ми е цела испукана, посебно по стомакот, а мојов е како да не бев бремена, а бев здебелена скоро 20 кг во бременоста :wasntme:

На Lotus-14, WarriorAngel и joy1 им се допаѓа ова.
  11. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Џенски ХЕЛП!
    Самошто забележав црвени лини на нозете.Како стриите се,ама црвени. ;( Дали се стрии?И дали има превнција сега дури не се побелени?Што да правам??? ;( ;( НЕЌАМ СТРИИ!И имам една мала црвена линија на стомакот ;( .Дај поможете/// :?: :?: :worried:

12. erica

erica Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    1.312
    Допаѓања:
    2.036
    Ох и јас забележав црвени линии на нозете сите ми велат дека се стрии леле бее што да правам ?

13. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.095
    Допаѓања:
    26.941
    Ги немам :angel: фала богу но никогаш не се знае можеби ќе се појават.

14. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Ми кажаа дека арганово масло помагало ама никогаш не сум пробала не сум сигурна дека може да ги излечи белите стрии.

15. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Додека бев бремена докторот ми рече мачкај се само со павловичева, се мачкав на стомакот и на нозете и стварно не ми се појавија стрии. НООООО заборавав да се мачкам на задникот и сега ми е цел :( И пробав сеее но нема ефект белите стрии не се губат :)

На SnowWhite8 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Што има врска задникот со бременост?
    Јас и мам и на задник и на колкови уште на стомак ми фали а тоа ќе биде кога ќе станам бремена,....

17. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    пред да останам бремена бев слабичка, за време на бременоста доста многу се здебелив, после порагајот пак ослабев, но кожата го трпи сето тоа. Затоа обавезнооо мачкајте го и задникотт ;) Повекето сртии се појавуваат од нагла промена на тежината.

18. Arthur

Arthur Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    2.522
    јас немам стрии но мајка ми кога беше бремена со сестра ми редовно ја гледав како се мачкка( сеуште памтам зошто имав 11 години) со павловичева и масло од бадем или така нешто слично и воопшто нема стрии истото го правела и за мене и за брат ми

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  19. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Мене лани ми се појавија стрии на бутовите и задникот, веројатно дека се здебелив.Малку невообичаено за мене, :D воопшто не се замарав и ги баталив па по некое време приметив дека исчезнале.Не знам од што, затоа што не правев ништо посебно околу нив ниту пак ги мачкав со нешто.

20. BabyyBoo

BabyyBoo Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    66
    мене оваа пролет за прв пат ми се појавија стрии на задникот и кога ги виде мајка ми не и се веруваше и уште тогаш се распраша и најде една многу добра крема што ми помогна, па сеа веќе скоро и да ги немам. Кремата е од авон се вика Bali Botanica.